Direktlänk till inlägg 19 april 2014

MIN SKATA ÄR DÖD

Av Anita - 19 april 2014 08:39

I björken vid huset bor mina två skator. Det finns bara två stycken här och där ligger hon på sina ägg som skator gör. I går morse låg den ena skatan död. Bara en hög med fjädrar återstod. Vad händer nu? Klarar en ensam skata av att sköta om sina ägg och ungar? Eller är det honan som är död? I så fall blir det väl ingenting för inte ligger väl hanskatan på ägg eller...? 


Annars har äntligen orrarna börjat spela på isen och det är ett härligt ljud som verkligen är vår. Igår kom våren. Skärtorsdagen var en jäkla kall och blåsig och tråkig dag men igår mitt på dagen vände det och man kunde till och med sitta på verkandan och fika.


Nu drog det ihop sig till fest. Först kom Kinabror och sedan kom Dansbritt. Vi satt och såg bilarna som kom en efter en. Vägbasen har fest och massor med bilar åkte dit.

Så kom Sundsvallsborna för att tillbringa en solig dag vid sina stugor.


Satt på verkandan och skalade potatis och så kom Sofiepropp men katten Felisia och Gamsvägerskan. Så kom AMV:s gubbe. Hon själv låg i förkylning och kunde inte komma tyvärr. Så kom Datafias gubbe och barn och ätandet kunde börja



 

 

Hittade ett nytt laxrecept som var både enkelt och gott.

 

Så kom Broder B med fru från Skåne och dom hade hämtat upp barnbarnet Lille Liam på vägen. Strax därefter kom TuppOla med sambo  Med sig hade han sin supergoda älgkalvsylta. Ingen gör kalvsylta som han.


Det var en fin vårkväll och medan gubbarna spelade kort och pratade så taket nästan lyfte sig tog SofiePropp, DansBritt och jag en promenad ner till badstranden.


Min ensamma svan har skaffat fjälla och dom sam omkring där nere och flög iväg när vi kom. Här är sjöfåglarna ganska skygga mot i stan där svanarna är vana att matas.

 

Nere vid stranden hade sjön gått upp och solen glittrade i vattnet. Det är härligt med öppet vatten även om jag vet att många velat pimpla på isen under påsken. Pimpeltävlingar är inställda överallt runt omkring.


Hem och se på "Lets dance" och förvåna sig över att den absolut sämsta dansaren får vara kvar vecka efter vecka och att duktiga dansare åker ut. Oförklarigt.


DansBritt och Sofiepropp ligger över och imorse när jag vaknade så följde katten Felisia med ner. Hon upptäckte mina två ekorrar och var väldigt intresserad.

 

Felisia och jag satt och tittade på ett ekorrslagsmål utanför fönstret. Dom bråkar ibland som alla gifta par gör både i djurlivet och bland människorna. Det är väl sådana vi är. Man måste ha någon att reta sig på ibland.


Nu önskar jag er en fortsatt fin Påsk och här skiner solen och det blåser inte ens ännu så nu är det dags att sätta på kaffepannan och fixa lite frukost.


Dagens ord: Jag tänker inte på allt elände utan på det vackra som ännu finns kvar. 



 
 
Ingen bild

margareta wårenius

19 april 2014 11:22

ojojoj, oxå du har festdukat. härligt margareta

 
TantGlad

TantGlad

20 april 2014 08:58

Hmmm...undra hur det går med skatans bo nu?
Håller med om att den sämsta dansaren är kvar vecka till vecka och det är ju jättekonstigt hur det går till när det röstas ibland.
Fina fina bilder. Trevligt med lite besök åxo.
Önskar dig nu en jättefin påskdag.

Glad Påsk och fortsättning till dig / kram

http://TantGlad.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

20 april 2014 12:10

Stackars skator. Vet inte hur de gör om bara hanen är kvar, en hona klarar nog av ungarna ändå. Tragiskt att se.

Vilken god mat du har dukat upp, påminner om att jag måste äta lunch nu men inte så gott idag inte.
Hoppas din Aloe börjar blomma också. Men det verkar ta tid. Du skulle hört mig när jag såg att det var den.

Ha en fin Påskdag
Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

20 april 2014 15:34

Det är gott med påskmat och det ser inte ut att ha saknats något på ert påskbord. Och så härligt att få äta tillsammans med goda vänner.
Vår Svarten var en riktigt ekorrdödare. Jag vet inte hur många han kom hem med från skogen och stolt visade upp. Vi grälade på honom, men vad hjälpte det. Felisia är förresten väldigt lik Eva´s lilla Smulan.
Ha en skön fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

20 april 2014 16:00

Ja, du ser inte ut att svälta i påskhelgen ser jag - mycket god mat.
Tråkigt med skatan. Här är det full aktivitet i vårt träd - skatorna har byggt på sitt bo sedan i januari.
Ha en fortsatt fin påskhelg!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Lena

Lena

23 april 2014 22:43

Önskar skatan all lycka till! Nu gäller det att spotta i nävarna, eller klorna kanske, och ta nya tag.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards