Direktlänk till inlägg 21 april 2014

UT I SKOGEN SKA VI GÅ.....

Av Anita - 21 april 2014 07:12

Påskafton och äntligen äntligen är det varmt och skönt och ingen blåst.

Broder B gör en båt till lille Liam och vi bestämmer oss för att dra till skogs för att rensa bäcken från pinnar och annat skrot. Det här är en grej vi gör varje vår och det görat får mig att bli som ung på nytt.

 


Glatt sjungande "ut i skogen ska vi gå" drar vi iväg. Mest jag som sjunger om sanningen ska fram. På vägen hälsar vi på Sundsvallstrollet.


 

Tänk så roligt när man rensar och det blir en jäkla fart på vattnet och Liams båt drar iväg med en väldig fart för att till slut hamna nere i sjön.

Det blir mer och mer öppet vatten för varje dag och jag tippar på att sjön går upp rekordtidigt iår. Den brukar gå upp så där vid 10-15 maj men kanske iår före sista april. Vi får se.

 

Så där ja, nu är vi nere vid sjön och vi stöter på Kinabror som också håller på att dika ut vatten. Det är väl en fröjd och inte blir det sämre av att vi går bort till honom och tänder en brasa nere vid sjön. I hans hus finns både korv och kaffe och diverse annat gott att äta.

 

Finns det roligare än oplanerade saker. Det gillar jag.

 

Roligt har vi också och det blir många skratt.

 

Att gå omkring i vatten gillar både stora och små killar.


Frampå kvällen far hela gänget till Hammarstrand för att äta påskbuffe på hotellet. Skönt att slippa laga mat och bara få gå till dukat bord. Sedan åker vi en sväng till Datafias nere i byn.

Sofiepropp får ont i magen annars händer inget mer den dagen.


 

Igår var en härlig dag. Jag kunde äntligen börja kratta och göra fint i trädgården och vi var ute hela dagen förstås. Vi satt på altanen och fikade och myste och allt går så fort när det äntligen kommer en solig fin dag.


Frampå kväll vandrade Sofipropp och jag i leran bort till broder B för att äta middag. Vi såg både tussilago och tibast. Fantastiskt vad det går fort när det blir några varma fina dagar. God mat var det och det är fint att kunna gå runt och äta lite här och där så man inte behöver stå och laga mat varje dag nu när man vill vara ute och stöka med annat. 


Sofiepropp låg över en natt till och hade ont i magen. Kan bli för mycket mat och för mycket sött en sådan här helg. Katten Felisia jagade ekorrarna och råttorna och levde ett härligt kattliv. Hon är egentligen en innekatt men det vet hon inte om själv utan anpassar sig fint till det fria livet i Fisksjön.


Nu sitter jag här och skriver innan någon har vaknat. Ute skiner solen. Ekorrarna glufsar i sig mat och katten sitter i fönstret och tittar ut. Vilken morgon. Hoppas vädret håller i sig och att det inte börjar blåsa. Dags för nya äventyr.


Dagens ord: Det som göms i snö kommer upp i tö och attans så mycket skräp man kan hitta. 






 
 
S/Y Endeavour

S/Y Endeavour

21 april 2014 08:37

God morgon!
Vilka härliga naturupplevelser ni har.
Ha en fin dag o hoppas solen lyser på er
;-)

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

21 april 2014 11:16

Så härligt att det fina vårvädret hittat upp till er också. Du är ju dessutom van vid våren sedan din tur till Skåne. Du och Åke har/hade en hel del gemensamt, han höll också på och rensade diken och kanaler på vårarna.
Ha en fin annandag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

21 april 2014 12:09

Vilken undebar Påsk du har. Du är så duktig på att beskriva med ord så jag ser allt framför mig, känner även lukten från elden. Idag får vi äntligen se en stor sol så här ska njutas.
Kramen och fortsätt att ha det vårligt.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

annannan

21 april 2014 21:24

Bäst med Robert Broberg tycker jag!
https://www.youtube.com/watch?v=sflpkvgw3FU

 
Göran

Göran

22 april 2014 12:44

Blir lite avis när jag ser dina fina bilder. Skulle också gärna bo "mitt i naturen". Nån gång kanske...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansaren

Soldansaren

23 april 2014 18:24

Det där påminner mig om när jag var barn och man skulle ut och "hjälpa våren". Mamma och jag gjorde diken med stövelklacken från vattenpölarna på vägen och ned i stora diket, så vattnet skulle rinna undan och vägen torka fortare. Vi rensade bort skräp i bäcken så smältvattnet kunde flöda fritt. När jag läser ditt inlägg känner jag precis hur det doftade på vårarna hemma där jag var barn...

Det går framåt med min bok, tro det eller ej. Det är bra att du tjatar på mig. Det är ju roligt att ha någon som väntar på den :) Men jag är lite långsam av mig, men den kommer. Förr eller senare, på ett eller annat sätt.

Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards