Direktlänk till inlägg 1 maj 2014

INGET ONT SOM INTE HAR NÅGOT GOTT MED SIG

Av Anita - 1 maj 2014 10:20

Ena dagen plockar jag vitsippor och tycker att våren har kommit.

Tänkte städa lite i förrgår. När det varit fint väder så länge är huset fullkomligt täckt med grus och barr och allt möjligt som följt med skona in. Inte har man tid att vara inne när det är fint väder.

Hann knappt börja förren Mc-gubben kom, tätt följt av Storfiskarn. Det blev fika och prata och timmarna gick fort iväg. 


Så igår. Nu skäms jag och börjar tro att jag börjar bli senil. Vaknade vid 8-tiden av att någon slamrade på¨nere i köket. Tänkte att det var Kinabror men det var sotarn.

Jag hade glömt att han skulle komma och på spisen hade jag samlat ihop alla mina påskgrejor som skulle stoppas undan. Där stod jag i morgonrocken med bara fötter och rufsigt hår och tämligen nyvaken och förvirrad. Han bara log och tyckte att han gjort en god gärning som lyckats väcka någon. Ack ja du tunga värld. Så det kan bli.


Då kommer osökt tanken. Börjar hjärnan förtvina när man inte behöver vara skärpt hela tiden som det var förut när man jobbade? Vad tror ni.


Frampå eftermiddagen började det dra ihop sig till oväder. Det kom uppifrån fjällen och nu började man förstå att det inte var någon fara att tända majbrasor i alla fall. I en grannby hade någon roat sig med att tända en på natten innan i alla fall. Det har hänt förut att en del inte kan hålla sig.


 

Snön fullkomligt vräkte ner men brasan nere på byn brann fint och även om det känns lite konstigt när kören sjunger "vintern rasat" när man skulle sjunga" snön faller".

 

Sofiepropp gjorde Kinabror och mig sällskap och vad kan man göra annat än skratta åt eldändet men som sagt Det var ingen fara för någon gräsbrand och vi Håsjöbor är ett tufft folk så många hade ändå mött upp för att möta våren.


Så går man bort till Håsjögården och dricker kaffe och äter kolbullar och sällskapar med folk och så slutar det snöa och ljuset kommer tillbaka.

 

Genom fönstret ser man sjön och kyrkan och det ser riktigt fint ut.


Hos Jonssons brinner det en brasa jättefint och på den leriga och håliga Fisksjövägen åker vi hem till Kinabror för att fika och invänta TuppOla som ska hämta hem Sofiepropp.


Pratar med "Mitt ljus i mörkret" och ser att han har gjort en jättebrasa på andra sidan sjön som lyser upp i mörkret när jag så småningom tar mig hemåt.


Så till "inget ont som inte har något gott med sig". Jag har ju en stor brasa på min åker som jag inte vågat tända på eftersom det var så torrt i gräset men nu ni.


Tidigt kom Kinabror på fyrhjulingen och tände på. Kan man inte bränna den nu så kan man aldrig.

 

Snabbt brann den upp och det känns skönt att få bort den i alla fall.

Nu droppar och rinner det från taket och jag skulle tro att snö går bort idag för solen lyser starkt och klart även om det är kyligt i luften. 


Jag har sovit dåligt inatt och känner mig rätt lat och slö men ska väl försöka dra mig ut i växthuset och fixa lite grann i alla fall. 


Några demonstrationer så här på första maj skiter jag totalt i. Möjligen att man kunde ha en liten skylt där det står. Lika kommunalskatt i hela landet. Jag har alltid funderat över varför vi som har det sämst ska ha högsta skatten. 

men.....kära vänner vilket parti skulle våga föreslå det. Då skulle dom i Stockholm och andra rika ställen få högre skatt och partierna förlora väljare så det kan man verkligen glömma. 


Dagens ord: De rika blir rika och de fattiga fattigare. Att protestera hjälper föga för vi vet vilka som har makten.

Det är pengar som styr.

 
 
Tezz På S/Y Endeavour

Tezz På S/Y Endeavour

1 maj 2014 11:09

God förmiddag!
Ingen snö här men iskallt!
Ja lika skatt i hela landet! Håller med fast jag bor i Stockholm! Men jag vill också ha lika sjukvård gör alla oavsett landsting, gör nu varierar det stort vilken cancercvård man får tex beroendes på var du bor och det är inte heller rättvist!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

1 maj 2014 11:46

Jag måste säga att jag skäms lite för att jag stannade hemma igår för lite regn. Ni är verkligen tuffa kämpar.

Jag skulle ju kunna tänka mig att demonstrera för lika skatt. Varför i hela friden ska vi pensionärer betala mer skatt än andra. Det är sannerligen hur orättvist och odemokratiskt som helst!

Ha en skön första maj!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

1 maj 2014 13:06

Du avslöjar vilken ärlig och öppen samhällsform ni har däruppe i norr.
Du behöver inte låsa ytterdörren inför natten! Otänkbart här nere!!
Det är väl inte ovanligt att det kommer snö på Valborg uppe hos er, kan jag tänka, men här i Stockholm är det dock sällsynt att det snöar när brasan ska tändas.
Jag minns dock en Valborgskväll på Skansen då det hade regnat,brasan var sur och brandkåren fick hälla på massor med tändvätska för att få fyr på brasan, så att den tusenhövdade publiken skulle få sin Valborgsmässoeld. Jag stod i kören invid brasan och vi började sjunga "Vintern ra..."Då kom snön vräkande med stora flingor in över oss. Publiken började gapskratta, och brasan gick över i en tät rök, som gjorde att vi inte kunde fortsätta sången.
Det här var på 80-talet. Jag tror inte det inträffat någon sådan malör på Skansen efter detta. Gårdagskvällen var fin här, men något kylslagen, men brasorna brann fint.
Nu har vi demonstrationstågens dag och jag håller med dig, Anita,
om kommunalskatten-den borde vara lika hög för alla i vårt avlånga land. Men för att komma dit måste vår lagstiftning förändras och kommunalpampar fråntas mycket makt, vilket dom aldrig kommer att gå med på, så vi lär nog få leva med det system vi har nu- det är inte bara pengarna som styr!
Det blev mycket det här. Kram!

 
Soldansaren

Soldansaren

1 maj 2014 19:49

Det där med minnet och arbetandet, ja. Jag jobbar ju fortfarande men tycker att det är si och så med minnet ändå, jag. Häromdagen kunde jag för mitt liv inte hitta min hårborste. Tillslut gav jag upp och använde en gammal avdankad kam istället. När jag kom hem från sagda jobb undrade P varför min hårborste låg i pappersinsamlingen! Jag har inget som helst minne av att jag har lagt den där, men där låg den.
God första maj till dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

2 maj 2014 09:43

och varför ska vi pensionärer betala mera skatt!

margareta

 
Göran

Göran

2 maj 2014 22:29

Gå in på SVT-play och leta reda på en dokumentär som heter "Dokument inifrån - Lönesänkarna" så får du vatten på din kvarn (syftande på slutet av detta inlägg) Om man tyckte innan att alla poltiker är ungefär samma skrot och korn så får du bekräftelse där. Och det är ingen ny företeelse, vi är lurade, pungslagna och svindlade sen urminnes tider. De har bara släppt till precis så mycket att vi inte vill göra revolution, säger en arbetskompis...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Eivor

Eivor

2 maj 2014 22:44

Inte förtvinar hjärnan inte, det är nu den visar att den måste hänga med i andra viktiga saker.
Och en egen fin brasa det var väl inte dumt. Stockholmare jag, törs man säga det, men jag har det lika knapert som alla andra pensionärer, men jag håller med om att det ska vara lika överallt inte bara storgubbarna som ska ha det fett. Vi får bilda ett Pensionärsparti som visar vilka de har att tacka att de överhuvud taget finns till. I år så hade vi ovanligt fint väder här. Det brukar vara snöstorm eller bara storm och regn. Men i år hade vi tur. Men desto kallare i går.

Snart försvinner snön hos er också, men det är väldigt fina bilder du har. Du får trösta dig med dem så länge. Snart är det sommar.

Ha en fin helg

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

3 maj 2014 07:09

God morgon på dig!
Blir full i skratt då jag läser hur du tar i mot sotaren. Jag skulle nog bli lite full i skratt om jag såg han.

Men oj så mycket snö. Förstår ju brandrisken inte var så stor då det fanns så mycket snö.

Ja dina sista ord och citatet om rika och fattiga stämmer nog.
Ha en fin lördag och helg nu!
KRAMEN!

http://tantglad.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards