Direktlänk till inlägg 4 maj 2014

TÄNK ATT DET ÄR SÅ ....

Av Anita - 4 maj 2014 10:44

Tänk att det är så lätt att vänja sig vid värme men så svårt att vänja sig när kylan och rusket kommer tillbaka.

Det är det som hänt de sista dagarna. Snöglopp, blåst och hagel. De planerade utsysslorna var det bara att glömma. Visst finns det saker att göra inomhus men man får liksom ingen lust.

 

Så vad har jag gjort de sista dagarna. Ja jobbat lite grann och så i torsdags kväll for Kinabror och jag till hotellet och lyssnade på en kvinna och hennes band Erja Lyytinen hette hon och var nog den mest fantastiska gitarrist man hört. Hon hade 5 gitarrer med sig och sjöng jättefint. Toppenuppträdande. Man får försöka roa sig så gott det går när det är sånt här trist väder. 


Fredagen kom Storfiskarn en sväng och sedan revisorn för vägföreningen.


Igår vaknade man till skitväder och jag iddes inte göra ett dugg. Det finns dagar då man bara vill krypa under täcket och läsa bok och elda i braskaminen och undvika att titta ut.


Som tur var så ringde Datafia och hade bakat en kaka och Kinabror och jag for dit och där blev vi kvar största delen av dagen. Datafia och jag tittade på en inspelning av en klok människa som berättar lite om hur vi människor fungerar. Ingenting nytt under solen men hon uttryckte det bra. 


Vissa saker kunde jag då ta till mig. Jag tror att allt som jag tänkt göra ska gå så fort och tar inte en bit i taget och då blir man ju besviken naturligtvis. Att ta en bit i taget är jag dålig på.


 

Det växer i mina krukor och jag är mest förvånad över alla paprikor som växer så det knakar. Fjolårets plantor som jag sparade bara för att dom var så gröna och fina. Inte har dom väl kunnat bli pollinerade heller för inga insekter har ju funnits inne. Konsigt. Massor av paprikor är det på gång. 


Nej nu får det vara bra för idag. Jag ska försöka klä på mig och gå ut i växthuset. Där inne är det väl i alla fall ganska varmt.


Dagens ord: Tänk att vi kan se på samma sak på olika sätt. 

 
 
Tezz På S/Y Endeavour

Tezz På S/Y Endeavour

4 maj 2014 13:46

Håller helt med dej!
Det är så motigt deppigt tjurigt inom mig när det blir kallt igen. Här har man längtat och genomLIDIT en hel vinter, så då vill man inte ha några bakslag..
Tappar också gnistan o motivationen.
Idag har vi sett solen en stund, men luften är isande kall
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

4 maj 2014 17:37

Det har varit skitkallt i flera dagar nu, och visst vänjer man sig vid värmen fort.
Oj så det växer hos dig. Pratar du med plantorna eller vad har du för knep? Berätta!
Blåser spik ute nu, så jag bäddar ner mig i soffan istället

Må så gott och du. ...sant är dina visa ord på slutet.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

4 maj 2014 20:03

Ja, här har det också varit kallt och snöflingor i luften. Vi som satt ute och grillade för bara en vecka sedan. Visst tappar man orken.
Den där åkomman har jag också: att jag ska göra så mycket på så kort tid, och istället för att glädjas över vad jag fått gjort så grämer jag mig över det som jag inte gjort. Då blir det ju bara skit med allt. Och trots att jag vet att jag funkar så här så gör jag om det igen och igen. Vad är det för fel?
Värmande kramar i kylan!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

4 maj 2014 22:13

Det verkar som det har varit bakslag i hela landet, för här åkte vinterjacka, mössa och vantar på igen!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Annika

Annika

5 maj 2014 10:39

Visst är det så att många föreläsningar man hör känns lite som en upprepning. Men ibland är det bra att bli påmind eller så snappar man upp nåt nytt som man tar med sig. Nu vill jag gärna ha tillbaks värmen igen för det var ju så skönt. Men den som väntar på nåt....
Ha nu en skön Måndag. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

5 maj 2014 20:49

Jag håller med dig - man tappar lusten när värmen försvann. Vi har varit bortskämda med en fin vår här nere, så då blir det tungt när det fina vädret försvinner.
Häftigt med din paprikaplanta - visste inte att de kunde komma igen.
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Bams31

6 maj 2014 11:53

Ni har ett underbart kontaktnät, du och dina vänner. Inte ringer någonsin våra vänner och säger att dom bakat en kaka, så att vi åker dryga 2 mil för att få smaka på kakan. Ni har ett suveränt sällskapsliv däruppe i "obygden".
Härnere är det "sköt dig själv och skit i andra" som gäller i mångt och mycket, tyvärr!!
Solen och värmen kommer igen nu, så håll ut :)

 
Ingen bild

margareta wårenius

6 maj 2014 15:56

ooo en så fin vårbukett - klart man blir glad - ha de så gott margareta

 
Ingen bild

annannan

6 maj 2014 20:19

Det kan vi. Se på samma sak på olika sätt alltså. Det är ju skönt när det är varmt, men det är så tråkigt när blomningen galopperar över på kort tid, och det är ju vad som händer när värmen håller i sig. Om det bara inte snöar och fryser bort så finns det fördelar med köldknäppar tycker jag.

 
Ann

Ann

7 maj 2014 07:37

Våren är ju den underbaraste tiden då vi har "allt " framför oss!! Och då vill man att luften ska kännas vårlig och skön, inte gråkall och ruggig! Det blir bättre framöver tror jag !
Undrar vad jag gjorde med paprika i höstas...? Ska komma ihåg att ta in den till hösten! Vad underbart att lyssna på Erja! Vi hade pratat om det hela våren Ulf och jag att då skulle vi dit! Ulfs onda rygg och Paulins förkylning satte stopp för det hela...Och vi var helt sluta Paulin och jag efter en hel dag med "valphämtare", det tog mycket energi märkte vi! Ta med dej Göte och kom och gosa på dom två som är kvar...De är så goa men nu är de rätt stora! Vi hoppas nu att Ulf blir lite bättre, han var in på smärtenheten igår och fick lite "hjälp" och stöd.....Det är kul med alla loppisar! Daniel grejar när han hinner för att kunna öppna men det är ju mycket jobb innan det är klart...Ja Du vet ju! Igår var vi där på Melissas 4-årsdag! Så fort det går! Ja, min förkylning är tillbaka med full kraft! Blir snart tokig! Ha det gott så hörs vi! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards