Direktlänk till inlägg 16 maj 2014

ALLERGI, BLÅSVÄDER OCH VÅRSKRIK

Av Anita - 16 maj 2014 08:20

Så började jag klyva ved, inte roligt men nödvändigt.

Så började det blåsa och framåt kvällen hade både sågspån, pollen och annat skit fastnad i min kropp. Ingensvullna ögon, rinnande näsa och en igensvullen hals. Jajamen. Ved och blåst. Livets elände.


Nå, det var bara att hålla sig inomhus och knapra allergitabletter i en dag. Fanns ju att göra inomhus. Koka hallonslynt och lingonsylst och göra citrondricka. Ligga i soffan och hosta. Skam den som ger sig.


 


Igår när jag låg framför drivbänken och funderade om jag skulle sätta frö eller vänta så hörde jag det glada kvittret av vårens första svala. Där kom hon en hel vecka för tidigt. Inte lika tam som svalan Iris som landade på min arm varje vår hon kom men ändå så gjorde den här en tät sväng över mitt huvud och gjorde en akrobatkonst som för att säga hej. Det blir något med hjärtat när svalan kommer. Något varmt och mjukt.


 

När svalan kommer är det dags att sätta frö.

Då är det bara att ta fram runan Odal och börja sätta.


Hela dagen gick åt. Det blev dill och persilja och kinesisk kål och rädisor.

Det blev ringblommor i min nya rabatt.

I ringen runt ställningen blev det ärtor och vallmo. I växhuset frodas krasse och solrosor och luktärter och säkert lite annat också. Blåste gjorde det.


Jag har väl sagt förut att man alltid måste ha en plan B och kanske en C också när man bor i dette landet med det här klimatet.


Vi skulle alltså skrika vårt vårskrik. Något måste ju göras för att det ska hända någonting men precis när jag packat ryggsäcken och satt mig i bilen började det smådugga och jag började snabbt tänka på hur vi skulle göra.


1. Gå till Kolbjännsjön och skrika på vättarnas berg som vanligt och bli genomblöta.

2. Stå på min källarkulle och skrika och gå in och tända i braskaminen och sitta i värmen.

3. Gå till Getgrottan och stå uppe på någon sten och skrika.


Eftersom vi är tuffa brudar knatade vi på upp till Kolbjännsjön.

 

Konstaterade att vägen blir brantare och brantare för varje år. Tjohopp vad det gick lätt att gå uppför backarna för några år sedan. Att man är görtäppt i både nösa och hals gör det ju inte lättare men det slutade i alla fall att regna.

 

Precis när man går upp är det en tomte på stenen för att berätta att nu är ni på vättarnas och tomtarnas revir.


Kaffe och macka och choklad måste man ha för att få kraften att ropa in våren, en händelse som vi tar på största allvar faktiskt. I år var vi helt ensamma här, bara småfolket och fåglarna. Ifjol skrämde vi iväg några fiskare.



  Så där ja. Lika bra att ta det en gång till för säkerhets skull.


  Nu har vi gjort vårt för att få våren att komma igång och vi hann precis ner till bilarna innan det började regna igen. 


Dagens ord: Man kan bara göra så gott man kan.

 
 
Skatan

Skatan

16 maj 2014 11:32

Det var väldigt längesen jag hälsade på härinne och möttes av tidernas vårskrik ... så härligt att höra.

NU är det vår också i Jämtland och hos dig Skogsnuvan ... även om det kan kännas "pyrt" med igentäppta ögon och allergisnuva.

Kramar!

http://skatanstankar.com

 
Karin

Karin

16 maj 2014 14:55

Det är något mystiskt med Fisksjön och dess omgivningar! Småtroll, tomtar och vättar, och så vårskriket! Ingen annan skriver om så spännande saker! HÄRLIGT!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

16 maj 2014 15:58

Svalorna är härliga och till Stenstugu kom de väldigt tidigt i år. Igår när vi var på Brucebo såg jag massor av svalor och hörde dem sitta och tjattra.

Nu måste det ju absolut vara vår så som ni skrek!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Ethel

16 maj 2014 19:46

Plocka tallbarr lägg i vatten och låt det dra över natten i kylen det ska hjälpa mot pollen allergi. Har jag hört på jobb :)

 
Gittan

Gittan

16 maj 2014 20:27

Hej. Jag kikar runt lite på din blogg vad härligt du skriver och vilken mysig människa du verkar vara, så positiv och glad.
Ha en bra kväll och kram till dig.

http://www.birgittajacobsson.se

 
Ingen bild

Bamse31

17 maj 2014 00:21

Du måste ha en jättebra kondition för att orka med att fullfölja alla de impulser som din energi frammanar! Jag har också idéer om vad jag ska göra under dagen, men oftast blir det bara en tumme av vanten, för jag hinner aldrig med vad jag föresatt mig. Mycket vadet jaga inte hinner göra kan bero på yttre omständigheter, som tillkommit, men det mesta beror nog på att min energi och kroppsliga förutsättningar numera inte räcker till. allt tar viss tid att utföra.. När du räknar upp allt du gjort blir jag stum av förundran, hur i H-e klarar du av allt och dessutom hinner med att a dig upp till Kolbjännsjön ( var den nu ligger, jag kan inte hitta den på n karta) och skrika vårskriket, spela in detta och ta en massa foton, som ska redigeras och överföras på bloggen! Häpnadsväckande!
Nu får du sommarväder de närmaste dagarna och det ska bli spännande att läsa om allt vad du haft för dig under såna gynnsamma dagar. Själv är jag fortfarande handikappad pga mitt infekterade vänstra underben, käkar penicelin i fem dar till, smärtan och värken har inte gått över än, doktorn var på besök idag och sade att det skulle bättre i alla fall. Jag har s-märkt in mitt onda ben med ringblomsalva, som vi köpte på Spa i Ronnebybrunn. Få se om huden i alla fall blir smidigare och mjukare. Just nu känns det svullet stelt och hårt. Hoppas du får stor skörd av ringblommor så du på sikt kan göra mycket salva.
Kram!

 
Ingen bild

Bamse31

17 maj 2014 00:34

Läste igenom vad jag sänt och fann förstås felaktigheter. Jag skriver en sak, och min ipad gör om det till något annat.
Du får gissa rätta meningar, men vad ett s-märkt ben är, det vet inte jag, för jag skrev " smörjt".
Kram igen

 
Tezz På S/Y Endeavour

Tezz På S/Y Endeavour

17 maj 2014 08:39

God morgon!
Hoppas allergin är bättre idag!
Härligt inlägg som vanligt.
Ja här ute är det inte så mycket pollen, men man kan råka ut för annat kul istället ;-) he he
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
soldansaren

soldansaren

17 maj 2014 18:12

Och i år skrämde ni slag på P som undrade vad i hela världen jag höll på med när ni började hojta i min dator. Jag förstår nu varför det är ett så fantastiskt väder. ;) Tack ska ni ha!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

18 maj 2014 12:35

förstår att det har blivit varmt! margareta

 
zaq

zaq

19 maj 2014 07:07

Härligt med dans till Jannez hoppas du kommer dig iväg och att du får en riktigt bra kväll!
Jodu, allergipilelr har jag käkat i minst en månad nu, man blir så trött av dem, men helllre det och hålla värsta symptomen i shack än det motsvarande...

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards