Direktlänk till inlägg 25 maj 2014

NÄRA HIMLEN

Av Anita - 25 maj 2014 08:59

 

Så blev det torsdag och solen gassade och vinden ven men det kändes trots blåsten som om man var utomlands. Vinden var len och varm och det var dags för oss kurstjejer att dra iväg på äventyr.


På krokiga grusvägar hamnade vi till slut någonstans högt högt upp där de stora fårglarna bor.

 

Där satt vi oss ner, trumman kom fram och vi hade en utsikt framför oss som var helt enorm. Nära till himlen med de vackra sommarmolnen var vi. 

 

Inga insekter som stack och bet utan bara ro och frid och mysigt umgänge med brudarna.

 

Även den trevligast kväll tar slut och det är dags att åka hem.


Så blir det fredag och solen gassar.

Jag målade mina stenar blå men mer blev det inte innan Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta på hotellet.


Tittade till mammas grav och jag åkte iväg till PappersBeda för hon hade lovat att klippa mitt hår.


Solen var varm och det var nästan 30 grader.


 Sedan var det dags att åka till Gamsvägerskan och äta och gratta Sofiepropp som har fyllt år. Åt en jättegod salladsbuffe och en härlig gräddtårta med jordgubbar.

Ja så sprang den fina dagen iväg i en väldig fart.


Så var det lördag och det började mulna på. AMV är här i husvagnen och hon och jag var nere vid sjön och flyttade stenar som isen har flyttat på. Det är inga problem att gå omkring i vattnet för det är 17 grader varmt och vi gick omkring i vattnet bort till badstranden och det har aldrig hänt under maj så vitt jag vet.

Sundsvallsborna är här och jag och Kinabror fikade hos dom.


Så var det det där med nässelsoppa och rabarberpaj då. När åskan började närma sig hade jag precis hunnit göra iordning det och Datafia med familj kom och där satt vi i köket med strömavbrott från och till och det dundrade och small och regnade men vi tände ljus och satt i köket och åt och pratade och hade trevligt ändå.


Så småningom slutade regnet och det blev klart och nytvättat i luften och för mig som haft problem med pollen var det skönt när det sköljdes bort lite grann. AMV och jag gick ner och tände i bastun, tog in härligt nytt björkris och satt där rätt länge medan karlarna satt uppe i huset och såg på tv.


Ja, vad ska man säga annat än att jag trivs som fisken i vattnet. Det var meningen att jag och DansBritt skulle fara på dans men det blev ingenting av med det av lite olika orsaker. Det blir väl fler gånger för det drar i mina dansben nu kan ni tro.


Nu har det regnat och är mulet och inte fullt så varmt men det blir säkert en fin dag i alla fall. Det är ju faktiskt försommar men jag har inte satt ut blommorna ur växthuset ännu, Det kan bli bakslag med frost. Det brukar ju bli det.


Dagens ord: Så lätt det är att glömma den hemska vintern när solen och värmen kommer.

 
 
Ingrid

Ingrid

25 maj 2014 10:10

Det är verkligen en underbar tid just nu. Jag trodde att vi skulle få åska igår kväll, men det drog vidare och kom inte in över ön och det kanske var lika bra. Regn behöver vi, men åska är ingen höjdare precis. Idag har det varit en lite småmulen morgon, men nu skiner solen igen och jag ska till Stenstugu och äta morsdagsmiddag.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

26 maj 2014 09:37

Visst glömmer man fort hur det är på vintern men även hur grinigt det kan vara då temperaturen plötsligt sjunker till 8 och det regnar som idag. I lördags var det 25 och sol men så kom åskan och tog med sig värmen. Men efter regn kommer ju sol....Har en vän som tar med sig vänner varje fullmåne och så spelar de på sina trummor. Har inte själv varit med ännu.
Nu får du fortsätta att njuta av allt som naturen bjuder på, både det som man kan se och äta.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

26 maj 2014 17:40

Visst glömmer man vintern fort, tack och lov. Men nu ska det bli kallt igen 9 grader i övermorgon stod det hrä nu är det 25. Men slog nyss om började blåsa riktigt kalla vindar. Med detsamma var det skönt på värmen men sedan blev det kallt.
Stackar din fågel som får ligga i kyla och regn på sina ägg. Men fåglar är tåliga så det klarar hon. Men ändå. Kan hon inte få ligga i din säng? (Larvar mig bara).

Och ja jag kommer få fullt sjå, tänk när alla andra änder, de är många, kommer med sina små.

Du har så underbara namn på dina nära och kära, det känns nästan som man vet vilka de är. Som gamla bekanta.


Ha nu en fin kommande vecka

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Lena

Lena

26 maj 2014 23:05

Vilka härlig dagar du haft med släkt och vänner i värmen.

Det som förundrar mig är att det var så varmt i vattnet. Helt otroligt! Det är bara till att tacka och njuta.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

27 maj 2014 01:00

Du skriver så fint och inspirerande om ditt leverne däruppe att jag faktiskt längtar dit, för att få uppleva allt du har för dig..
Hade min syn varit bättre så att jag kunnat fortsätta köra bil, så hade jag varit och hälsat på för länge sen. Utan egen bil tycks det vara svårt att ta sig dit. Både jag och min fru har färdtjänst. Men den gäller bara resor i Stockholms län.
Nu kommer en massa frågor som egentligen skulle ställas i frågespalten, men om du vill kan du svara mig på min mailadress: bamse31@icloud.com.
Din med mig jämnåriga mor ligger tydligen begraven i Hammarstrand. Kan man inte begravas vid Håsjö kapell?
Du verkar ha en stor potatisåker.
Klarar du hela årsförbrukningen?
På dina naturbilder ser man sjöar, är det Fisksjön?
Din lilla fina vedeldade bastu ser inte ut att rymma fler än två personer, som dessutom inte får vara. storväxta. Jag ( över 190 cm
Och vikt på 115), bamse, skulle nog
Få svårt att komma in där?
Jag byggde själv en vedeldad bastu på 80talet men den rymde
Mer än hela familjen (5pers)
Du fyller år den 28:e, så jag tar tillfället att få gratulera redan nu.Kram och 4x hurra!
Dagen efter firar min fru och jag vår 59:e bröllopsdag. Man får ta tillfället medan man kan, för vi vet ju inte om vi upplever 60 år tillsammans.
Kram igen.

 
Ingen bild

margareta wårenius

27 maj 2014 10:17

+30 ena dagen , och så har det blivit +14 grader skönt att krypa in i en bastu margareta

 
Skatan

Skatan

27 maj 2014 10:41

Försommaren är nästan den bästa tiden men all förväntan på den "riktiga" sommaren. Bakslag hör till och är inte lika hemska som bakslagen som kommer i juli, augusti ... eller hur? Vi for genom Sörmlands leende landskap och sa till oss själva: Sverige är fantastiskt. Här finns ALLT från Skånes slätter och böljande öppna landskap till skogsländerna och bergen, klipporna och haven, de leende insjöarna osv osv ... och alla kan finna sina smultronställen (jag har flera). Kram på dig Skogsnuvan från Skatan som ofta längtar till Fisksjön och dig ... ett smultronställe (även när det är kallt och regnar)

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards