Direktlänk till inlägg 30 maj 2014

ATT BE OM HJÄLP

Av Anita - 30 maj 2014 08:40

 

Att be om hjälp har jag alltid haft svårt för men denna dagen som igår var fick jag minsann träna på det.


Efter att Kinabror och jag varit ner på Hammarn för att uträtta lite av varje satt vi oss på altanen i solen och började äta av tårtan som var kvar sedan dagen innan. Då kom TuppOla puttrande i lilla gula folkvagnen och så kom AMV och gubben.

 

Det var då jag bad om hjälp första gånen för dagen. Då vi var en stark samling bad jag dom att åka bort till Stedesbacken och sätta upp myggpaveljongen.

 

Det där med pinnarna brukar innebära vissa problem men det gick som tjosan faktiskt.

 

Jag har alltid drömt om att ha ett 8-kantigt lusthus där uppe på kullen och sitta där och meditera och spela trumma och lyssna på fåglarna och nu har jag i alla fall en myggpaveljong där och ett potatisland och en harvad åker. Det tar sig sa mordbrännarn.


Frampå eftermiddagen hamnade vi borta hos Kinabror för att äta grillat och jag drack ett glas vin eller rättare sagt två glas.

Jag tål inte sprit och blir rent ut förbannad när jag dricker. På ålderns höst har jag blivit lite bättre och klarar av ett glas vin eller en öl men inte mer.

 

Medan gubbarna satt kvar ute på bryggan och lapade sol bestämde AMV och jag oss för att ge oss ut på ett litet äventyr, något som vi brukar göra lite då och då.


Vi skulle ta oss ner till Prästån och gå över på en ny bro.

Först gick vi över ett kalhygg och kom fram ganska lätt.

 

På andra sidan står vi och tvekar. Ska vi gå uppåt ån, neråt eller rakt fram. Det var då vi valde helt fel.

Vi följde ån neråt och det skulle vi inte gjort.

 

Ett konstigt landskap kom vi till. Trolltuvor och mossiga stubbar och till och med träden var fulla av mossa. Hålor i marken där det var vatten och hela marken gungade under oss.Vi betämde oss för att dra oss bort från ån för att komma på hårdbacke. Inte faan fanns det någon hårdbacke.

 Bara blött, blött blött och var det inte blött så låg det nerfallen skog som plockepinn. Klättra och sjunka ner i blötan, ena stöveln hål i så foten var blöt nästan genast.


Nu började min fyllilska slå till. Hål på stöveln. foten genomblöt, början till skavsår, håret som fastnade i torra kvistar, vi ramlade och var törstiga så munnarna var torra som sand.


Insåg att vi skulle ta oss ut till landsvägen nere i byn.

Då kom nästa hinder. Kalhygget. Ett gammalt hygge med ömsom ris och ömsom de där jävla groparna man gjort för att sätta plant.


Inte faan kan någon plant växa där det är så blött.

Hade vi haft en skogsgubbe där hade vi slagit ijäl honom, jag lovar. Vilken förbannade idioti. Omöjligt att gå i nästan och jag trampade ner i ett surhål och blötte ner andra foten och skavsåret började kännas.


AMV var ganska kolugn till skillnad från mig fast hon är så liten och säkert hade större problem än jag att klänga och klättra över nerfallna träd.


 

Till slut kom vi fram till vägen och då hade vi många kilometer hem så vi bad om hjälp.

Försökte ringa DataFia men naturligtvis var det ingen teckning på mobilen. Till slut hittade vi en fläck där vi kunde ringa och DataFias gubbe, Storfiskarn och Snickarmagnus kom som räddande änglar från skyn och skjutsade hem oss.


Vi for hem till mig för vi ville inte träffa Kinabror och AMV:s gubbe just då för vi anade vad dom skulle säga. "Va fan skulle ni ner på Vildriset att göra".


Både AMV och jag är ju faktiskt gamla kärringar och borde sluta med våra galna upptåg och fy sjutton så förbannad jag var där nere på kalhygget ett tag.


Nej, nu blir det inte mer vin för mig i sommar. Föresten är vin inte ens gott så det så.

Nu sitter man ju här då med skavsår, skrubbsår på benet, kvistar i håret och ont överallt. jajamen, så kan det bli.


Dagens ord: Arga katter får rivet skinn och ilskna kärringar får skavsår..  

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

30 maj 2014 10:52

Men, så det kan gå! Vilket äventyr ni var ute på. Tur att ni kom rätt till slut och fick skjuts hem.
Tur att jag inte har så dåligt ölsinne, eller kanske snarare vinsinne, för jag gillar verkligen både vitt och rött och blir god och glad av det.
Ha det så gott och håll dig nu hemikring och gå inte ut och vimsa omkring i skogen.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Barbro

30 maj 2014 12:03

Jamen nu tror jag väl inte att det var bara vinets fel att du gav dig ut på denna strapats!

Du brukar ju säga till mej att jag ska sitta still och inte göra så många saker samtidigt (eller har jag drömt det?). Felet är väl att du inte kan sitta still och njuta med ett glas vin medan du hör vågornas brus och kanske sjunga....

Tycker du ska börja träna på vin istället för att sluta. Jag tränar mej både nu och då, sitter där och sippar och tittar ut över nejden. Och känner inte minsta behov av att ge mig ut i skogen utan snarare att försöka ta mej in och hämta en bok.

SÅDETSÅ

 
Annika

Annika

30 maj 2014 12:52

Ha,ha... ja det kanske är lika bra att du skippar vinet. Håller med om att det inte är så väldans gott men ibland är det väl yrsla man är ute efter. Tur att ert lilla äventyr slutade bra iallafall. Njut nu av dina vänner, skogen och allt annat fantastiskt du har omkring dig.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Boije

Boije

30 maj 2014 13:28

Jag har också hamnat på ett sånt där vansinneshygge! Det var helt nedsållat med idiotstora hålor överallt vilka var till största delen dolda med kvist och gräs och annan skit, antar att de var tänkta att sätta plant i...men den som grävt dem måste nog ha fattat helt fel och grävt alldeles för djupt! Trodde ett tag att jag aldrig skulle ta mig bort från det där hygget, det var den jävligaste "promenad" jag varit med om.
Efteråt kan man skratta åt det när man tänker på hur man såg ut där man raglade omkring och föll handlöst då och då. hahaha:)

http://www.hemligatradgarden.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

30 maj 2014 14:13

Ja, du... Intrycket jag har fått av dig är att du inte behöver alkohol i kroppen för att ge dig ut på äventyr och det är väl i så fall en god egenskap. Själv hade jag nog behövt en glas där ute på kalhygget, för jag blir mest glad och avslappnad, annars hade nog jag också varit förbannad.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

31 maj 2014 00:29

Ha,ha, ha!! Vad hade du där att göra, skulle jag nog också ha sagt om jag varit din gubbe. Men, Jag känner igen situationen där du vandrar i skogsavverkad terräng, med ris och grenar liggande kvar och hålor i marken efter nyplantering. Det var tur att du kom hem utan benbrott.
Jag tycker det är avskyvärt hur skogsavverkarna förstör miljön där dom går fram. Det borde faktiskt lagstiftas om skyldighet att röja undan och återställa miljön efter skogsavverkning. Jag har själv råkat illa ut en gång då jag skulle ta mig igenom en sån där terräng. Jag trampade ner i ett hål och föll baklänges med ena foten fast i hålet så jag inte kunde vrida mig.
Kände mig som Ronja Rövardotter, var ensam ingen kunde hjälpa mig.
Jag lyckades till sist efter mycket trixande komma loss, men fick en tankeställare om att inte gå ut ensam eller utan telefon i skogen.
I förra bloggen berättade du om ett getingbo och att du skulle söka bli vän med getingen, det går faktiskt!
Innan jag byggde min bastu på vårt torpställe fanns där en gammal tvättstuga, där jag inrättat en dusch och ett utrymme där vi tvättade oss. Vi hade ingen el, så jag handrakade mig. Precis ovanför den plats där jag stod pch rakade mig byggdes ett getingbo. Jag pratade med getingmamman och ingick en pakt:
Om ni inte sticker mig så får ni vara
kvar. OK! Dom byggde ett jättebo och jag rakade mig varje morgon under det att dom surrade runt mitt ansikte, jag rörde aldrig boet och blev aldrig stucken
Åsså var det här med vinet och din argsinthet. Du var inte mera arg än att du kunde ta fina bilder! Å så finns det en uppsjö av jättegoda viner , om man t.ex bortser från att alltid välja vin med högsta möjliga "posent", kan man hitta härliga och smakrika Moselviner. Pröva!
Kram från bamse.

 
Ingen bild

margareta wårenius

31 maj 2014 05:02

oppsan - vinet hade varit bättre ute på kalhygget - om det nu ska var något vin alls! mw

 
TantGlad

TantGlad

31 maj 2014 10:27

Haha......Du får mig då att tokskrstta mellan varven då jag läser dina inlägg.
Hurrö.........bäst man inte bjuder på vin ifall skogsnuvan dyker upp😉 . Ser syna framför mig hehe. Blir ett glas sockerdricka för dig, men själv är jag vinälskare. Tycker om att njuta av ett glas vitt i solen .

Ha nu en skön lördag fast vädret är ju trist. Men allt är ju inte så jädrans kul jämt😄

http://tantglad.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

31 maj 2014 11:32

Ska det jävlas ska det göras ordentligt. Vilket äventyr ni var med om.

Jag dricker inte alls men jag blir förbannad ändå jag.

Svar: Ja storm är värre än regn man är helt maktlös.

Det kommer lite skurar här idag men blåsten har lagt sig betydligt.

Hoppas ni har det bättre.

Och var rädd om dig nu.

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingen bild

Signe

31 maj 2014 13:02

Du är då för härlig, blir alltid på gott humör när jag läser dina tokigheter Ta ett glas vin Du men håll Dej hemma för säkerhets skull. Kram Signe

 
Äppelblom

Äppelblom

1 juni 2014 22:27

Ja, nu har jag suttit och småskrattat åt alla dina tokiga upptåg. Du verkar klara dig i alla väder.
Jag har inte varit ute och läst i bloggarna jag följer, så jag har missat din födelsedag. Grattis i efterskott istället. Denna månad är det min tur att fylla år - vi är lika gamla du och jag.
Må så gott och var rädd om dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Maria

Maria

2 juni 2014 00:20

Go kväll....vilka strapatser ni gav er ut på fick ett gott skratt så här på nattkröken...du ser ut att bo på en härlig plats nära å med naturen.
Önskar du får en fin vecka/kram

http://torparmor.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 26 sept 18:13

  Nu vissnar blommorna.  Nu faller regnet. Nu blåser björkens löv av från träden och ligger som gula guldmynt spridda över marken. Nu är dagar att kura och tända brasa och känna sig vemodig.   Torsdag var en ruggig dag men DansBritt kom ...

Av Anita - Onsdag 23 sept 08:58

Storfiskaren och Mustachen satt hos mig och drack kaffe och Storfiskaren berättade att han sett skogsmaskinen fara upp mot vackra skogen. Då fick jag bråttom för jag hade inte plockat trattkantarellerna vid berget ännu. Nu fick jag bråttom men det ...

Av Anita - Måndag 21 sept 09:02

  Nog vet ni att rönnen skrämmer bort trollen, inte för att jag är rädd för trollen men rönnen är så mycket mer. Jag röjer inte bort rönnarna och dom sprider sig väldigt runt min gård. Dom verkar trivas hos mig och är favoritträd.    Det fin...

Av Anita - Fredag 18 sept 21:09

  Två dagar med skitväder, 3-4 grader varmt och isvindar från fjällen får skinnet att knottras sig fast man klär på sig varmt. Fan för dom som hurtigt utbrister "Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder". Jo visst kunde man ta på sig skot...

Av Anita - Måndag 14 sept 18:29

  Inte för att jag är kvick som en ekorre men jag tror att jag har kvar lite stenåldersbetende i min inre själ. Det liksom kommer över mig nu innan hösten kommer. Jag kan bara inte låta bli. Jag plockar bär av alla de sorter och kokar saft och fry...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se