Direktlänk till inlägg 8 juni 2014

SVARTFÖTTER

Av Anita - 8 juni 2014 09:22

 

Vaknade igår morse och kände doften av syren smyga in genom det öppna fönstret. De vita syrenerna hade slagit ut.För många år sedan tog jag en liten planta på semesterhemmet i By.

Nu har den växt sig stor och iår har den massor med blommor.


Låg och minns mitt 60-tal och allt härligt som livet hade att bjuda på då. Dansbanan i By, solandet på klipporna. krocketspel och båtutflykter och boende i  det blommiga tältet och lägereldar och pussar av fina killar.  Då var livet enkelt att leva.Alla känslor låg utanpå, man var dökär och döolycklig om vart annat.


På tal om minnen. Igår var det 50 år sedan vi gick ut 9-an i Kälarne och vi hade klassträff i fredags.Vi,n första klassen som fick gå 9 år. Det kallades inte grundskola då utan enhetsskola. Vi kom till en nybyggd skola, nya duktiga lärare och spritt nya läroböcker. Den bästa av tider.


Vi har ca 90 som gick i samma klass fast uppdelt i tre klasser. Nu kom det i alla fall nästan 30 stycken. Stämningen blev genast uppsluppen och vi började dagen med att dricka skumpa. Några fick berätta om hur livet blev efter att vi slutat skolan.

Det var en härlig, solig dag och det var marknad och annat kul i Kälarne.

 

Här är vi på väg att ta en promenad till Ånäset för att äta macka och dricka kaffe. Under promenaden hade vi möjlighet att prata lite med varandra och fnittra och komma ihåg vad som hände..


Tillbaka till skolan och vi gick omkring och tittade på våra gamla klassrum och en del mindes till och med var dom satt. Jag mindes inte just någonting men det klarnade ju när det berättades.


 

Vi var rätt överens om att vi hade en bra skola och att vi levde i en bra tid. Jobb fanns att få dagen efter att man slutade skolan även om det kanske inte blev det man drömt om. Många sa att dom fått de jobb dom skulle velat ha och att dom skulle välja samma på nytt.


Jag min idiot som alltid velat vara ute och suttit på kontor i hela mitt liv och våndats kan ju känna att jag kastat bort 40 år av mitt liv på meningslöst jobb som inte ens gett en vettig pension men skit samma. Nu gäller det att leva för fullt när man kan och har friheten.


Nåja åter till klassträffen. Vi åt en jättegod middag, vi hade frågesport, vi pratade och skrattade och bestämde att vi skulle ha nästa träff om 3 år. Man kan inte vänta för länge i vår ålder. Tyvärr fanns det ingen dans eller annat kul att göra efter klockan 20 på byn så det blev en rätt tidigt kväll mot förra träffarna.


Tänk, jag tycker att  många av klasskompisarna är ganska ungdomliga och snygga fortfarande faktiskt och för varje träff tycker jag att vi har trevligare och trevligare. Härliga människor faktiskt.


Ja, så var det det där med svartfötter. Det var det som slog mig med fasa när jag låg i sängen och råkade se min ena fot. I fotsprickorna på hälarna har den svarta jorden fastnat och jag som ska till  fotvårdaren på måndag. Hur ska hon få bort det och vad ska hon tycka. Ja ja det blir så när man går omkring barfota och trampar i jorden hela dagarna.


Idag regnar det och jag sitter i morgonrocken fast klockan än 10 på morgonen. Pratat i telefon med stockholmsAnders och med Datafia och med grannen, druckit kaffe och funderat lite på hur jag ska hinna med det jag tänkt innan tisdag för då drar jag igång växtfärgningen och det finns massor att göra innan dess. Klippa gräs, förbereda nere vid sjön och jag kan inte räkna alla grejor som jag ska göra innan dess så det känns lite stressigt nu.


Dagens ord: Man tror att människor ändrar sig med åren men när man hör rösten och fnittret så inser man att innanför skalet är man på något vis 16 år fortfarande.

 
 
Tezz på S/Y Endeavour

Tezz på S/Y Endeavour

8 juni 2014 11:33

Vilka härliga minnen!
Tyvärr har jag inte lika fina från min skoltid..
Var ett utsatt mobbingoffer, så någon återträff med gammal klass har jag aldrig gått på. Även om de är passerat sedan länge, är det inte något jag vill minnas..
Jag ser framåt istället, mot horisonten och därborta Atlanten.
Ha en fin dag!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

8 juni 2014 20:53

Visst dyker det upp många härliga minnen i samband med en sån här klassträff, man blir faktiskt som ett skolbarn igen. Ja, kanske inte riktigt, men ändå. Jag har bara haft en klassträff och det var jätteroligt. Vi var bara tjejer som kom med på den, förutom en modig kille. På Stadshotellet i Visby där vi var och åt middag var de väldigt nyfikna på vilka vi var egentligen. Många gissade på syjunta, men det brast ju på att det var en kille med. Vi sa att det var han, Sture, som bjudit ut alla sina föredetta.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

8 juni 2014 22:48

Ha det så skönt hos Fotvårdaren, man brukar sväva på moln hem därifrån!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Eivor

Eivor

9 juni 2014 11:54

Vilken härlig återträff. Vi hade en enda en gång och då bestämdes ju att vi skulle fortsätta vart 10:e år. En som skulle hålla i det.Inte blev det något av det inte.
Men min bästis från skolan var här förra veckan (eller veckan före var det faktiskt). Och hon var inte med på återträffen så vi hade ju hur mycket som helst att prata med.
Det var ju annorlunda då, det var inte horder av kompisar man hade en bästis som man gjorde allt med både roliga positiva saker som kanske lite minder positiva tjuvrökning och sådant, men det hörde ju till.

Hoppas denna nya orörda vecka för med sig allt gott till dig

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

10 juni 2014 00:16

Sista klassträffen jag var på var 1981 - alltså ganska länge sedan.
I sommar ska jag träffa några gamla klasskamrater som jag hittat genom StayFriends och det ska bli trevligt.
Ha en fin solig vecka och må så gott!
Nu ska jag gå och lägga mig. :/

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

10 juni 2014 09:53

kan var rätt så kul - om man är frisk och mår bra - men den som är halt och lyt tycker inte det är kul att visa upp sig! m

 
Annika

Annika

10 juni 2014 10:53

Sååå roligt med en klass träff. Vi har haft två som oxå varit lyckade. Som du skriver så är vi ju trots olika utbildningar och händelser i livet samma människor bara lite mer erfarna.
Ha nu en fortsatt fin vecka.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards