Direktlänk till inlägg 10 juni 2014

VEDHÖGEN

Av Anita - 10 juni 2014 18:30

 

Där ligger den och glor illvilligt på mig och jag vet precis vad han tänker: "När ska du komma igång med mig va?Vet nog vilka undanflykter du kommer med.

För kallt, för varmt. för myggigt.

Viktigare att klippa gräs, rensa ogräs. plocka blommor. besöka gamla på sjukhem och växtfärga garn. Inbilla mig inte att det är viktigare att titta på potatisen och spela trumma för vättarna.

 

Och du...latkärring. Var det nödvändigt att göra en gul groda av en sten. Stolleprov!"

 

 Jo så tänker nog vedhögen som ligger och ger mig dåligt samvete var endaste dag.


Nu ligger jag i hamocken och lyssnar till humlornas surr i dom gula blommorna som jag inte vet vad dom heter.

 

Hör tornfalkfrun som ropar på sin make och tittar på ekorren som vill ha lite mat.


Igår gruvad jag mig för växtfärgningen. Det blåste rena stormen och när jag stod på bryggan som guppade upp och ner blev jag nästan illamående.

 

I morse blev det till att kliva upp och elda i värmarna. Så kom det sex tanter fullastade med mat och fika lökskal och björklöv. Det var nästan lugnt på sjön. Härligt.


Det har gått bra bortsett från att en av tanterna snavade och ramlade raklång i ett dydike men hon gjorde sig inte illa som tur var och jag hade ju extrakläder att låna ut.

 

Det är tuffa tanter, en går med krycka men låter sig inte hindras av det. En kan inte språket men det går bra ändå. Härligt gäng.

 

Vi fortsätter imorgon med krapp och lite annat. Tror att dom blev lite inspirerad. Antingen blir man det eller också tycker man att det tar för lång tid och att man måste ta det lugnt.


Himlen är blå. Det är 19 grader i vattnet men jag har inte badat idag.

Små sommarmoln seglar förbi och solljuset silas genom storbjörkens gröna blad. Vad kan man annat än vara glad när man ligger här och gungar och drar in doften av syren. Smolen i glädjebägaren är vedhögen men jag tittar åt ett annat håll och låtsas inte se den och gungar vidare i hamocken för det har jag gjort rätt för, tycker ni inte.


Dagens ord: Det ÄR lätt att leva åtminstone idag. 

 
 
Ingrid

Ingrid

10 juni 2014 22:22

Vilket härligt gäng och så vackert garnet ser ut där det hänger i bakgrunden. Det ska bli kul att se vad det mera blir för färger.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse 31

11 juni 2014 00:49

Vedhuggning,ja. Sen vi gjorde oss av med tEbbaorpet för några år sen, har jag inte huggit ved, för allt går på el här. jag saknar vedhuggningen som var en bra motion å jag skulle gärna komma upp till dig å fixa den där veden, men kan tyvärr inte göra det. Ett av våra barnbarn går ut gymnasiet onsdag å då måste farfar va med. Jag tycker dock att själva vedhögen inte är större än att den går att lasta på en skottkärra e.d., pch köra bort till förvaringsplatsen.
Vilken fin groda du gjort!
Du skulle definitivt gjort annat
än jobbat på kontor!
Du skriver så roligt om tanterna. Dom verkar ju inte va äldre än du själv. Lycka till med färgningen, som så här långt ser bra ut på bilderna.
Kram från bamse

 
Ingen bild

margareta wårenius

11 juni 2014 13:44

Men visst är det trevligt med vedhuggning! Bra verktyg och rätt verktyg först av allt. Stå vid slipstenen och få yxan vass, så den blänker och stålet gnistrar i solen. Sedan se possitivt. Tänk på vintern det sprakar och gnistrar i spisen. doften från spisvärmen.
Doften av veden. Doften av vedspån. Ibland hittar man spännande insekter i gammalt ved eller i en vedhög!
nej anita , håller inte med dig alls.
nog är det trevligt att ta lite varje dag, en dag i sänder.

 
Tezz på S/Y Endeavour

Tezz på S/Y Endeavour

11 juni 2014 14:28

Ligg kvar i hammocken med gott samvete du!
Vilket härligt liv du lever.
Jag tycker om att hålla på med veden. Det är meditativt helt enkelt.
Fast nu har jag ju ingen kamin. Inte än i allafall, funderar på hur jag ska installera en på skeppet.
Må så gott

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan själv

skogsnuvan själv

11 juni 2014 14:34

Maggan av ved får man sorkpest och det har jag haft och var så sjuk så man kan dö. Av ved får man sågspån i ögonen. De enda spännande insekter jag hittat är timmerkusar som bits och klöser fast sig på skinnet. Att tänka på vintern ger mig då inte minsta tröst.
Till Sailaway Gör det inte. Det blir bara arbete. Sedan du stått i veden i flera veckor så är det inte meditativt längre. Då tycker jag att det är mer meditativt att renas ogräs.

http://Tigern

 
TantGlad

TantGlad

12 juni 2014 20:58

Säger bara.....vilket härligt inlägg och så mysigt du skriver om vardagen . Det gillas.
Jaduu.....den där vedhögen skulle nog jag åxo allt nonchalera ett tag till. Njut av humlesurr och sommarsaker istället du. Du vet väl att denna tid är DYRBAR. Det är gott att leva nu, så lev du lite och ta högen senare i sommar
Tuffa tanter där hörrdu.

Ha en fin fredag nu och själv går jag på semester kl 14.00 pip. Men du är ju en som får vara ledig varje dag din lyckost där *ler*.
Kram från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

13 juni 2014 23:42

Hej Anita!
Den gula blomman du undrade om tycker jag ser ut som en praktlysing. Den brukar man ofta hitta i rabatterna vid gamla torp.
Må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards