Direktlänk till inlägg 23 juni 2014

SÄMSTA MIDSOMMARAFTON NÅGONSIN

Av Anita - 23 juni 2014 08:47

 


Jag har ju upplevt väldigt många midsomrar och nog minns jag kalla och ruggiga såna dagar och kvällar men den här slog nog alla rekord.


Allt blev liksom till intet och mitt humör låg nere på lägre än lågt. 

Lusten till att pynda och göra fint försvann. Det var första gången som jag inte lövade förstukvisten med björkar. Ingen ide då jag visste att dom skulle blåsa ner i den häftiga blåsten.


Storm, hagelskurar och enstaka plusgrader hela dagen.

Hela Fisksjön tom på folk.

Visserligen for jag en sväng till moster och fikade. Hon hade bakat de mest spröda och goda rullrån man kan tänka sig till mig. En hel stor låda full.


Jag blev bjuden till Datafia på middag som tur var.Jag gjorde en laxtårta och tog med.

 

Vi satt på deras inglasade veranda med infravärmen på. Så åkte jag hem och tände i braskaminen. Kände mig låg och ensam faktiskt. 

Tänkte på alla roliga firanden. Förr dansade man natten lång. Frianden på brygga men trevliga grannar och många, jag ett flertal är ju borta nu sedan länge.

Vi firade och väntade på soluppgången uppe på ett högt berg med sång, eldar och mat och trevliga människor.

Huset har ofta varit fullt med fol och ibland kunde vi äta utomhus.

Så många minnen och nu INGENTING


Vid 10-tiden på kvällen tog jag bilen och for till byn för att lämna ett papper i en brevlåda. Inte en människa ute, inte en bil, ingenting, totalt tomt.


På hemvägen träffade jag Storfiskarn som var ute på sin 6-hjuling. Han kom in och fikade och vid 12-tiden for vi på älgtitt. Mest för att göra någonting. Man kan ju inte sova på midsommarnatten. Lika tomt i skogen.

Visserligen var det uppehåll just då men det var nästan på 0-an. 1 grad varmt.

 

Vi stannade och gick ner och tittade på en damm som bävrarna byggt av en myr och vi såg en på väldigt längt håll.

Så sämre kan det kanske inte bli. Vädret verkar vara så konstigt den här sommaren. Man undrar ju.


Midsommardagen satt DataFia och gubben och jag och kurade framför braskaminen och långleddes. Vi fick för oss att vi skulle dra iväg till Hunge och hälsa på Tuppola och sambon vid deras sportstuga och så gjorde vi det. Det regnade hela dagen.


 

Igår var det den årliga auktionen nere på byn och det var faktiskt uppehåll men kallt så man fick nagelbiten.

Jag köpte 6 stolar för 100 kr och det tycker jag var en väldigt bra affär. Dom ska jag ha nere i uthuset när vi ska ha fest. Ni vet plan B. Man tänker sitta ute men helt plötsligt blir det skitväder. Det har hänt ofta och händer väl igen skulle jag tro.


Jag påverkas väldigt av vädret och har ett starkt behov av att vara ute och skitsnacket om "inget dåligt väder bara dåliga kläder" kan man stoppa upp i aslet för det är väl inte meningen att man ska gå i skoteroverall och vintermössa mitt i sommaren. 

 

Slutar i alla fall med en bild av farmors gamla iris som jag tycker är så väldigt fin. Tänk att den slagit ut i den här kylan där alla andra blommor ligger som blöta pannkakor på marken.

Nu har det blåst sedan förra lördagen, mer eller mindre. Inte ens på nätterna har det varit lugnt. Jo nere på bäverdammen och nere vid Vallvika var det lugnt när vi var ute på natten men här blåste det till och med då.


Dagens ord: Blåst är ett elände. Det blåser alla goda tankar ut ur hjärnan på en.

 
 
Ingrid

Ingrid

23 juni 2014 10:02

Nog har det varit väldigt kylslaget och jag har tyckt synd om alla som varit här i Klintehamn i fyra dagar och tävlat i agility med sina hundar. Många har bott i tält och på nätterna har vi bara haft 5-6 grader och värmen på dagarna har inte varit något att skryta med och några små regnskurar har det kommit nästan varje dag.
Men vädret kan vi inte göra mycket åt. Det är bara att göra det bästa möjliga av situationen och jag tycker att du trots allt ser ut att ha tagit vara på helgen, med auktion och allt.
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

23 juni 2014 10:34

Jag hade ockdå det väldigt tråkigt på midsommarafton. Ont i benen och ensam hemma. Det var kallt här också men jag var inte ute.
Kram!
PS det blir säkert fina varma danskvällar några gånger i sommar. Så hääär kallt kan det ju inte fortsätta stt vara...

http://skatanstankar

 
Ingen bild

barbro

23 juni 2014 16:28

Ja nog var det kallt alltid. Vi tog oss i alla fall ut på förmiddan och gjorde en stång. Jag satt på en stubbe och spelade dragspel så det blev några Små grodorna och raketer och lite annat. Sen hade vi tävlingar och jag lovar att man gärna ville skynda på alla momenten, det var iiiskallt.

Lunchen åt vi i det välsignade lusthuset (bästa huset på gården, man är inne fast det känns som ute) och när det mycket senare blev middagsdags så frestade vi på och satt där igen fast det var väldigt kyligt.

Men allt gick bra. Fast hade vi varit ensamma så hade vi inte gått ut överhuvudtaget. Nu fick man skärpa sig för barnbarnens skull och det var ju tur det.

 
Ingen bild

margareta wårenius

23 juni 2014 16:32

oj en sån fin Iris! Minns midsommrar då det var hagel/regn och gummistövlar vid dansen. Likaså i år vindbyar , men sol ocg ren om vartannat, men spelemän/kvinnor och dansbanan under tak blev bra stämn ing ändå och gubbarna var pigga på att bjuda upp, så schottis, vals och hambo dansades det hej vilt. (eftermiddagen var det)

 
Annika

Annika

24 juni 2014 09:16

Ja nog var det kallt alltid. Men då jag nu går på semester till veckan så kommer värmen...det måste bara bli så. Visst blir vi påverkade av vädret och midsommar då ska det bara vara fint. Enda trösten är att vart man än befann sig i Sverige så var det ungefär lika dant.
Ha nu en så bra dag du bara kan. Och du är ju duktig på det tycker jag.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards