Direktlänk till inlägg 7 juli 2014

NU BLEV DET BÄTTRE

Av Anita - 7 juli 2014 16:05

 

Dansen på Stromboli i Övsjöbyn var toppen. Kinabror, Dansbritt och jag for.

Det var en härlig sommarkväll, ljummen och mjuk. Många av mina gamla danskavaljerer var där. Nostalgi och gamla minnen flödade över mig.

När man åker hem i sommarnatten och klockan är halv 2 behöver man inte ens helljus på bilen. Det underbara ljuset som det är på natten nu, ljuset det magiska man inte kan beskriva. Det måste ses.


Vid köksbordet finttrade Dansbritt och jag, åt tekakor med potatissallad och rostbiff och drack iskall mjölk. Precis lika som mamma och jag gjorde för länge sedan när vi varit på "Qul i backen". Visserligen vaknade jag många gånger under natten med världens kramp i benen men lite får man tåla när man är otränad. Det var ju faktiskt sommarens första dans.


Så igår.

Kram av gullige syskonbarnbarnet Liam som kom och hälsade på.

Broder B kom från Skåne och hade med sig den vackra krukan fårn keramikerkompisen. Den gjorde han när Kinabror och jag var där i våras.

 

Blev den inte fin så sä'g, och med en vacker fjäril på.

 

Så hade AMV med en grej jag fått av deras kompis Å. Jag har alltid längtat efter ett gökur och nu har jag fått ett sådant. Härligt när göken gal varje timme.

Ett kaffepaket fick jag också och dagen har varit full av gåvor. Det liksom ljämnar ut sig mot det föregånde klatret.


Massor av folk har det varit här på fika. vi var väl se där en nio-tio stycken ett tag och klämde ihop oss på verandan. Mitt i fikat hände det.

 

En av tornfalkungarna försökte flyga och landade på marken. Ungarna är tre stycken nu och börjar bli stora och fina.

Hela eftermiddagen gick åt till den där raringen. Det där var en hårding som trodde att han kunde flyga fast han inte kunde riktigt ännu.


AMV och jag pratade med honom och han var inte speciellt rädd. Vi fick upp den på en bräda som vi lyfte upp i trädet igen men efter ett tag ramlade han ner igen.


Sonen försökte fånga honom men då fick han panik och sprang iväg på sina fina knallgula fötter.

Då försökte AMV och jag igen. Vi lade upp plankan så den pekade uppåt och pratade vänligt med honom att han skulle klättra upp så vi kunde rädda honom.


Han säger ni, varför en han. Jo, för att han var våghalsig och trodde sig om mer än han kunde, något som det finns många män som är.


Visst gjorde han det.

 

Är han inte gullig så säg. Han hade ett uttryck i ögonen som jag tyckte om, liksom tillitsfullt.

Nu är han upp i trädet och har lyckats komma upp till syskonen och jag hoppas att allt går bra nu. Det är en gåva i sig själv att ha 5 falkar i ett träd ett par meter från huset. Snart kommer dom vackra falkarna flyga omkring över ängen och fånga möss, seglande som jättestora svalor. Det ni.


AMV och jag cyklade ner till byn för att titta till kyrkogården och gå in på sommarcafe och köpa några lotter.

Vilken blomsterprakt det är efter Fisksjövägen. Klart att klöverna är så röd och fin iår och täcker kanter tillsammans med prästkragar och blåklockor och en massa annat.

 

Massor av jungfrumariehand växer det överallt.

 

Klotpyrolan är också en vacker blomma. Kring bäcken växer det massor av giftig stormhatt. Giftig men ståtlig och med en vacker blåfärg.


Så har det börjat komma brunklöver och den har jag inte sett på många år. Det är jättefin att torka som eternell och håller sig väldigt bra.

 

Idag har sonen och jag jobbat som galna. Han har kört gräsröjarn och jag har klippt med gräsklipparn. Det tog timmar och åter timmar men nu är vi klara.


Kinabror har beställt en ny diskmaskin till mig och sonen har lovat betala så inte är det synd om mig inte. Nu har det mesta ordnat till sig och  ute är det sommarens varmaste dag. Jag har legat på bryggan en stund men bromsen bet mig så hemskt så jag gick hem.


I trädgården blommar det för fullt. Gyckelblomstren har slagit ut och lyser så fånt. Ikväll blir det nog grillning men först ska jag gå ner och ta ett dopp. Det är bara 17 grader för vinden ligger åt fel håll men ett snabbt dopp vore nog skönt i alla fall.

 


Dagens ord: Efter trist kommer kul, om man bara kunde lita på det. 

 
 
Ingrid

Ingrid

7 juli 2014 21:16

Så härligt det låter med dans och musik i glada vänners lag och så fin tornfalksungen är och alla blommorna.
Nu är det sommar Anita!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

7 juli 2014 21:40

Hej på dig Anita!
Nu har jag försökt läsa ikapp hos dig. Har varit mycket annat som tagit min tid.
Tornfalksungar - så mysigt - hoppas alla överlever. Den lille rymlingen var så fin.
Härligt att få dansa förstår jag. Själv dansar jag inte längre p g a mitt onda högerknä.
Ha det fint och må så gott!
Kram till dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Anki

Anki

8 juli 2014 06:19

Såå glad för din skull! Förstår att du mår bra nu... dansat, besök från Skåne... gökur och den vackra krukan... och falken - så underbar bild på honom! Din fina trädgård, de vackra gyckelblomstren - vilken underbar plats du bor på! Gillar din son... bra att han ställer upp och betalar en ny diskmaskin... suveränt!
Jungfru Marie hand eller Jungfru Marie nycklar... samma blomma antar jag - bara olika namn... de är så vackra! Guckusko har jag aldrig sett i verkligheten... kanske får jag uppleva det också någon gång.
Ha det fortsatt gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Soldansaren

Soldansaren

9 juli 2014 17:52

Skönt att det vänder! Efter regn kommer solsken och det gäller väl nu mer än någonsin.
Snäll son du har!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards