Direktlänk till inlägg 24 september 2014

KALLT KALLT KALLT

Av Anita - 24 september 2014 15:08

 

Vaknade av att jag frös och jag drog täckert tätare omkring mig. Element i sovrummet har jag bara på när det är över 30 grader kallt och dit har vi inte nått ännu tack och lov.


När jag klev upp är det minus 8 grader ute och jag kände mig bekymrad.

Det var idag jag skulle sätta tulpanlökar runt dammen. Kanske jorden är frusen? Hur har det gått med blommorna i växthuset. Jag har ingen värme på och jag är väldigt rädd om farmors gamla pelargoner.


Igår var det också kallt och det var is kvar på bilrutan hela förmiddagen.

Jag tog en tur till Kälarne. pratade en stund med gulliga killarna på macken. handlade lite mat och åkte till äldreboende för att hälsa på förre detta grannen. 

Jag åker dit en gång i veckan och pratar bort en stund. Trots det ringer han ibland upp till sex gånger om dagen och det kan ju bli lite jobbigt ibland.


 

Naturligtvis kom Kinabror och lille Jack hit och lille Jack är så söt så man blir alldeles matt och han är så duktigt och lugn och snäll.


På eftermiddagen blev det soligt men kallt. Tog en promenad efter stranden och löven hade gulnat och det var glitter i sjön.

 

Eftermiddagsfika med winerbröd hos Kinabror och hem igen.


Det var dags för dagens middag. Nu är grönsakerna som bästa och läge för att göra kålpudding och lägga in gurka. Så när jag ändå var på gång snodde jag ihop en äppelpaj och så åt Kinabror och jag middag.


Senare på kvällen kom Datafia och hennes familj och vi åt paj och såg på "Matslaget" på tv. Det var en kille från en grannby som var med i Östersundslaget men tyvärr förlorade dom.


Egentligen skulle jag diska och sedan ge mig ut i kylan för att rädda det som räddas kan men så blev det inte.

Latheten överrumplade mig plötslig. Gjorde ett judokast på mig rätt i soffan. Jo, då där satt jag i flera timmar och tittade på Åsanissefilm och mumsade mackor med älgkött och drack kaffe. Jag har fullkomligt snöat in på Åsanissefilmer.


På tal om snö. Tittar ut och ser att de första flingorna börjar ramla från skyn. Jag fullkomligt ryser av fasa, tänder i braskaminen och så får jag sällskap av Kinabror, Jack och så kommer gamle A. Posten kommer och jag njuter av att gå och hämta den vid postlådan. Man fär väl njuta av det nu så länge det varar. Idag hade jag inte haft någon lust att gå dom 6 kilometerna för att hämta posten. Snart nog blir det väl så. Faaaan.

 

Ja, det är bara att inse att de godaste dagarna är över nu på många plan. men.....så är det väl.  Jag får väl vara glad för det som är. Friheten, elden i braskamien, lilla gullige hundvalpen, men dagar som det här har jag lite svårt att vara på riktigt bra humör. Kylan och snön har alltid dragit ner mig i svartheten och jag har svårt att hålla humöret uppe. Lat blir jag också. Energin är liksom borta.


Tror tammesjutton att jag tar och kryper ner i badkaret och gör ett riktigt bubblande bad och kanske tar jag fram såpbubblorna och drar för fönstret och låtsas som jag inte vet att det snöar. Skumbad och såpbubblar brukar alltid muntra upp mig liksom Åsanissefilmer. Det är det som är något när man blir äldre. Man lär sig vad som gör en på bättre humör och kan ta till det när man känner humöret börja vackla. 


Dagens ord: Ibland kan det vara bäst att stänga in sig i badrummet och inte titta ut.. 

 
 
Ingen bild

margareta wårenius

24 september 2014 16:41

efter denna ljuvliga sommar - hur många gånger har inte vi alla skrivit och pratat om det, men jag gör det igen- kom ju väderomslaget väl fort, ja t o m över en natt. kryp ner i badbaljan med härligt lödder och känn värmen. Vädret kan vi inte göra så mycket åt här på våra breddgrader. Tänk bara så vidrig att aldrig, eller mycket sällan, har regn. +40grader och damm ingen skugga huja nej!

 
Ingen bild

Barbro

24 september 2014 18:16

Jag avundas dej hundvalpen. Lyllo... finns det nåt ljuvligare?
Jag avundas dej Kinabror!
Jag avundas din förmåga att ta tillvara allt runtomkring dej!
Jag avundas dej att du ser de små tingen och gläds åt dem!

För mitt i allt när du är så arg och ledsen och vildsint över vintern och posten och pengarna, så har du ändå allt detta att glädjas över.

Heja på Anita.... efter regn kommer solsken och efter vinter kommer vår!

 
Annika

Annika

24 september 2014 19:21

Kom hem från värmen i går, och morse var det 5 minus. Fy vad det kändes trist. Men bara gilla läget. Hoppas att du hinner gräva ner dina lökar innan tjälen kommer.
Ha det gott.
Kramen på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

24 september 2014 21:40

Att ni ännu har så mycket löv kvar på träden trots att det är så kallt!
Den där hundvalpen ser verkligen hur fin ut som helst. Du borde ha en egen liten sängvärmare nu när det börjar bli kyligt. Eller åtminstone en katt! Jag trodde att den där sommarkatten skulle bli kvar?
Ha det gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

24 september 2014 23:06

Hej där uppe i skogen!
Jag håller med Barbro - visst har du mycket att glädjas över, men jag förstår dig så väl när mörkret och kylan tar över. Jag gillar det inte heller och ändå har jag en massa grannar.
Ha det gott och ta väl hand om dig!
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Anne-christine

Anne-christine

25 september 2014 05:39

Ja nu börjar det på att bli kallt. Skrapa rutor och huttra är vad man får göra.
Ja vintern är inget vidare. Den suger all energi från mig med. Finns inget bra med vintern bortsätt från att man kan få till fina vinterbilder. Men det är allt. Ja nå är sommaren bäst.

Ha en fin torsdag nu.
Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

25 september 2014 10:09

Bara att inse att hösten är här... och snart även vintern. Förstår att du inte är så glad åt den mörka, kalla årstiden... och värre blir det väl om du får så långt efter posten.
Ändå... du har mycket att glädjas åt... så njut!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Lena

Lena

25 september 2014 20:54

Men hoppas farmors pelargoner klarade sig! Jag har tagit med nästan alla mina till skolan nu och där får de bo i vinter. I maj plockar jag hem dem igen.

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

26 september 2014 23:01

Apropå Åsa-Nisse... Har Tant Anita hittat till "swefilmer.com" på nätet? Där finns tonvis med både gamla och nyare svenska filmer. Har inte kollat men säkert finns det en och annan med John Elfström & c:o också.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards