Direktlänk till inlägg 30 september 2014

HÄNGA TVÄTT

Av Anita - 30 september 2014 22:14

 

Kanske är det sista gången för iår som jag kan hänga tvätten utomhus och få den torr.

Nu när hela september gått kommer det plötsligt en strålande fin dag.


Jag gick ner till växthuset och började fixa med mina pelargoner eller rättare sagt, det som är kvar av dom. Vill gärna rädda så mycket som möjligt eftersom dom är så gamla och unika.. Det tog så gott som hela dagen att ansa och bära in dom i huset. Få se om dom klarar sig.

 

De allra sista rosorna tog jag in och satt på bordet.


Kinbabror och lille Jack har varit här förstås. Jack har sovit gott i fotöljen medan Kinabror har servat sin fyrhjuling.

 

När man går här och plockar in blommorna tänker jag. Överlever dom vintern, hur är det nästa vår? Hur klarar jag vintern? Allt skit brukar ju hånda då.

Nu när man är på dåsidan undrar man om allt ska bli sämre och sämre framöver. Posten som ska dras in, pensionen som kommer att bli lägre och lägre och jag bli äldre och äldre. Skit samma, din jäkla pessimist (pratar för mig själv alltså) den dagen den sorgen.

 

Idag lyser löven som guld. Jag går bort till Kinabror för att äta middag och stigen efter sjön är så vacker med alla granna färger.

 

Kinabrors båt ligger fortfarande i vattnet men jag tror att det är färdigfiskat nu. Tur att han har frysen full med abborrfileer som vi kan smaska på.


Jag ska vara hundvakt till grisnäsan Bob ett par dagar. Pappersbeda och hennes syrra kom med honom och vi skulle kolla om han och lille Jack skulle komma överens.


Lille Jack blev lite rädd för den stora hunden och Bob tyckte att det var mer intressant att bada än att umgås med den lilla valpen.

 

På hemvägen stod älgkon med sina två kalvar och tittade. Det är uppehåll i jakten nu så dom kommer i alla fall att få leva och äta och må gott i två veckor till innan dom blir jagade och dödade.

 

Imorgon händer det två saker utöver det vanliga, båda trevliga men det får bli en annan historia.


Dagens ord: Innan löven faller är naturen som vackrast.

 
 
Äppelblom

Äppelblom

30 september 2014 23:22

Bilden med älgarna skulle kunna vara tagen vid vårat torp. Det ser precis ut som skogsbrynet med våra två älgar. Tyvärr har älgkalven blivit trafikdödad och det är så sorgligt.
Här är det minusgrader just nu och jag har glömt mina 2 Mårbackapelargoner ute, men jag törs inte gå ut i mörkret och hämta dem. :((
Må så gott och ha en fin onsdag!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Tezz På S/Y Endeavour

Tezz På S/Y Endeavour

1 oktober 2014 18:15

Vilket härligt djurliv hos dej!
Och lille Jack är bara för söt!!

http://sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

3 oktober 2014 05:59

Så vackert där vid sjön... så fina bilder! Jack är ljuvlig... kommer säkert att gå bra med Bob.
Läste ditt förra inlägg också... vilken härlig svampskörd!
Ha en fin helg!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Bamse31

3 oktober 2014 10:35

Du måste ha åkt båt till Konabror. De fina bilder du tagit är fotade från en plats ute i sjön! Är det Kinabrora brygga bortom hans båt? Hur går det att ha grisnäsan tillsammans med valpen?

 
Lena

Lena

3 oktober 2014 10:36

Härliga höstfärger och härligt att fortfarande kunna hänga ut tvätten så den luktar så gott. Härligt också för en liten söt hund att koppla av så skönt i fåtöljen! Så duktig svamphund har jag också sett :)

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

3 oktober 2014 11:21

Härligt att se tvätten hänga bland björkar. Jag kan förnimma lukten av ren tvätt och fuktig höstjord!
Även om man inte har mycket pengar kan man bli rik av upplevelser som naturen ger. Kolla in min fina äppletavla i bloggen!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

5 oktober 2014 10:06

Bamse! Det gick bra med Jack och Bob för Bob gick ut och ville inte ha med valpen att göra. Kinabrors brygga ligger före båten. Det är långst ut på den jag stod när jag tog kortet med båten. Han har en riktigt stor brygga så stor att man till och med kunde dansa på den men det har vi inte gjort ännu.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards