Direktlänk till inlägg 9 oktober 2014

OM JAG HADE PENGAR

Av Anita - 9 oktober 2014 15:22

 

För det mesta bryr jag mig inte så mycket om pengar för jag har ju trots allt till livets nödtroft men ibland......


Nu ska ni få höra. I regnvädret igår åkte DansBritt och jag till Östersund en sväng. Vi har inga stora krav på underhållning så att gå runt i affärer och äta ute känns som lyx.

Inte blev det dyrt heller för det fanns minsann ingenting som jag ville ha. Bara skittråkiga färger. Jag får inte in i min arma skalle varför vi svenskar klär oss i svart, grått och dyngvitt när det blir höst och vinter. Vill vi smälta in i det tråkiga vädret och mörkret eller vad då? Jag har ärvt en röd jacka av AMV och den är jag så glad för. Tur att det inte finns något som lockar mig i klädväg.


Det blev 3 par trosor och några burkar till min salva. Det var allt.


Sedan drog vi till Krokom för att gå på kurs i djurkommunikation med Per Trollsveden.

Det var blandade människor där . En del riktiga medier som har det andliga som yrke. Några med tatueringar och långa målade naglar och en hel del vanliga bonnläppar som vi.


Per har svart färgat hår. liten och rund och jag tror till och med att han hade ögonfransförlängning. Fullt med färgranna och lysande smycket. En gullig rar och rolig person.DansBritt och jag tittade bara på varandra och undrade var vi hamnat.


Vi lärde väl oss en del om djurkommunikation och auror och dessutom fick vi träna på att se auror men det kunde jag ju förut. Kul att man kan något som inte alla kan.


Nu kommer jag till varför jag skulle vilja ha pengar.

I mars nästa år anordnar Per Trollsvenden en resa till England.Allt man kan önska sig för en sån som jag. Stonehenge, Avalon, flera av Englands hemsökta slott och mystiska ställen och allt i sällskap med den virriga härliga Per.  


Tånk om man hade råd att åka på en sådan drömresa. Jag sitter och tänker att jag som jobbat i så många år och så mycket borde kunna få unna mig något sådant men jag fick i alla fall en dag i stan och äta något gott och skratta och lära mig något nytt.


Man får väl vara nöjd med det. Skulle tro att det är min lott i livet att alltid behöva vända på slantarna och för det mesta kan jag finna mig i det för jag vet att jag har andra rikedomar. Bara ibland när det dyker upp något man verkligen vill och drömt om känns det lite snopet att man inte kan. En resa som gjord för mig. Det är bara att sucka och krama ihop reselappen och glömma alltihop.


 

Nu är det verkligen höst. Idag regnade det inte så jag var ut en liten stund.

 

Lille Jack och Kinbror kom ett tag och lekte. Nja, det var förstås Jack och jag som lekte och Kinabror som läste tidningen. Så kom Gamle A och fikade och dagen bara gled iväg som vanligt.


Dagens ord: När man inte kan få det man vill ha får man nöja sig med det lilla vare sig man vill eller inte. 

 
 
Ingen bild

Liliann

9 oktober 2014 18:25

Avalon är lite av en dröm. Ravenstar anordnar också....

 
Ingen bild

Bamse31

10 oktober 2014 02:25

Jag föredra nog vanliga bonnläppar, som du å DataFia framför utspökade personer,som uppenbarligen gör så för att få andra att tro att dom är nå't. Du är nå't ändå, Anita.
Hur bär du dig åt för att se en "aura". Inte fan se jag nån sån, men jag ser ju uruselt överhuvudtaget numera. Det vore ju kul att åka till England å titta på alla objekten du nämnde, men kommer väl att kosta en hel del förstås, å då får man lov att väga av. Är dina salvor bra kanske du kan sälja å få in pengar på det, t.ex
Visst känns det snopet när man så gärna vill en sak men inte kan. Sånt upplever jag numera ofta när man t.ex skulle vilja åka till ett evenemang, men inte kan ta sig dit pga att man inte kan ordna transport dit. Förr då jag körde bil låg allt .öppet, nu är det mesta stängt. Man får göra det bästa av situationen i alla fall, å din situation å dina förutsättningar är i mycket gynnsamma och gör många avundsjuka.Men snart kommer väl snön😟

 
Anki

Anki

10 oktober 2014 06:42

Låter som en spännande kurs ni var på, med en del "spännande"... eller kanske konstiga människor :)
Tror mer på dig som är dig själv än på utspökade s.k.medier som vill vara någon de inte är...
Så är det... man får nöja sig, men drömma måste man fortsätta att göra.
Vilken fantastisk bild över sjön!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Skatan

Skatan

10 oktober 2014 07:03

... Du är du och bäst som du är och lyser som en stjärna bland alla "utspökade" människor. Men du "gillade" den lille runde mannen, förstår jag. Men så´na där "specialsydda" resor brukar också vara dyrare än om man tar sig själv till England med Ryanair t ex t och så "skräddarsyr" en resa själv. Vimsiga Skatan, DansBritt och Skogsnuvan på vift i England ... det vore nå´t att drömma om ... och kanske inte bara drömma. Man kan ju räkna på det. Kram från en alltid ressugen skata

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

10 oktober 2014 09:34

Den resan kan du väl fixa själv - ta fram kartor och internet - sen beställer du ett flight med Ryanair - hyr en bil vid flygplatsen, bo på B o B

 
Annika

Annika

10 oktober 2014 12:48

Håller med Margareta om att det är rätt så lätt att fixa en billig resa själv om man åker med Ryanair. Förstår att det var ett spännande kurs du var på. Visst vore det roligare om vi skulle våga klä oss i lite färggladare kläder.
Ha nu en fin helg.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

10 oktober 2014 15:28

Skulle aldrig våga ge mig iväg själv och köra bil i England när jag inte ens vågar köra i stan och hur skulle jag hitta alla spökslott. Nej den lösningen ses som en helt omöjlig uppgift för en bonnläppa som jag

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ann

Ann

11 oktober 2014 11:28

Hej min vän!! Nu kommer jag med en "utsliten klyscha" men jag tycker om den ändå: -"Visst kan det vara lättare med pengar men den största rikedomen har Du redan, den Du är, dina nära och kära och inte minst PARADISET FISKSJÖN....."!!!Tänk va många som skulle vilja byta med Dej Anita!! Kramar till Dej och pussa på Jack från mej och Diddi...hihihi!

http://dansann.blogg.se

 
Soldansaren

Soldansaren

11 oktober 2014 14:15

Jag tycker också att du ska resa med Ryanair. Du får väl skaffa dig ett bra och berest resesällskap, som "Vimsiga Skatan" till exempel. Den resan skulle jag gärna läsa om här på era bloggar.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
zaq

zaq

11 oktober 2014 16:46

Få me dig en god vän som kan ratta bilen, ordna resan själv, fixa fakta om de ställen ni vill se från internet (elelr böcker) ha med det till varje ställe och så är det bara att guida er själva, tio gånger bättre än en gruppresa där man ska trängas med andra och knappt höra vad de säger mycket mindre kunna se och fota det man vill! Nyss varit med om liknande och näe, nästa gång skiter jag i grupputflykten och tar mig dit jag vill själv... Du kan!!

http://zaq.blogg.se

 
Sandra

Sandra

14 oktober 2014 07:42

Ja den resan, den skulle även jag vilja åka på :) Har faktiskt inte tänkt tanken att det anordnas såna resor, får googla runt lite. Även jag avstår från att resa med bil själv i England, vänstertrafiken skrämmer mig måste jag erkänna. Inte något jag vill prova, så mycket sitter i ryggmärgen av körningen, väjar man tänker man inte man bara väjar och och då blir det väldigt konstigt om man väjar rakt in i trafiken istället för ut i diket tänker jag. Och Ryanair, billigt men.. jag gillar dom inte. Allt har ett pris och vem betalar för att det är så billigt undrar jag? Personalen, flygsäkerheten? Vad är det de tullar på?

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Inger

15 oktober 2014 16:29

Gör som dom flesta gör, ta ett lån!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 oktober 2014 19:00

och hur ska jag klara av att betala tillbaka det då? Hamna i lyxfällan? Aldrig i livet

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards