Direktlänk till inlägg 15 oktober 2014

FORT SOM EN HÖNA SKITER

Av Anita - 15 oktober 2014 18:24

 

Inte för att jag vet om en höna skiter fortare än andra djur.Uttycket känns som riktigt sant idag. Den här dagen har minsann rört sig fort och nu när jag sitter här kan jag inte förstå hur jag hunnit med så mycket.


Det var minsan fruset på bilrutan när jag skulle åka till jobbet. Det är första gången. När jag kom ner till Mansjöbackarna var det en hel drös med bilar där och jag funderade faktiskt varför. När jag kom till jobbet fick jag reda på att man hade kört på en björn på järnvägen. Stackarn. Det var kanske den jag sett flera gånger.


Så var en av mina gamla arbetskamrater där från stan. Oj så roligt att träffa henne igen. Jag saknar faktiskt tjejerna istan. En del människor gör en glada bara genom att visa sig.


När jag skulle åka hem fick jag se att jag hade jättedålig med luft i hjulet som jag haft punktering på. Troligen har jag en pyspunka. For hem och i köket satt Kinabror och AMV:s gubbe och fikade så då satt jag mig där och gjorde det samma. Så gjorde jag klar lingondrickan och diskade och stökade.


Nu var det liksom ingen ide att byta däcket utan det är lika bra att byta till vinterdäck för man vet aldrig när den jäkla vinter hugger till. 


Andra problem har vi också. Vägen hit ser ut som skrutt och kompani. Fullt med djupa potthål över hela vägen. En veckans regn har inte gjortden bättre. Efter diverse samtal med killen på jobbet och med vägbasen så kommer det troligen hjälp imorgon som tur är.


Nu är det ju tur att man har en snäll bror. Han bytte till vinterdäck åt mig medan jag stökade i trädgården och lekte med Jack. Så gick jag in och stekte älgbiff till oss och nu är det kväll och jag ska minsann inte göra mer idag.


Helgen var trevlig. Först kom min gamla arbetskamrat och hälsade på. Hon hade med sig hunden Jansson och han och Jack kom bra överens.


Broder B har kommit från Skåne och han och Tuppola skulle bo över hos Kinabror. Alltså är mina tre bröder samlade och vi åt älggryta och mös borta i Götes hus. Det är ganska fantastiskt att ha tre bröder som jag umgås med så väldigt mycket.   

Mätta och belåtna satt vi oss i soffan och både Tuppola och Broder B har varit med på älgjakten och varit ute hela dagen så det dröjde inte länge förrän dom somnade i soffan tillsammans med lille Jack.

 

Måndagen var jag på hälsokoll. Gruvar mig alltid men jag mådde rätt bra faktiskt och mitt blodtryck var helt ok. 

Sedan gick jag upp på äldreboendet och hälsade på fd grannen som fyllde år. Blev bjuden på tårta och satt där med några gamla gubbar och mumsade.


Till Datafia på kvällen och vi satt i PerEdholmstorpet och pratade och eldade i braskamin. Hemma hos henne var det en massa jägare som bara pratade jakt som vanligt så vi smet iväg.


Igår kom Mustachen och Kinabror och vi satt och skrattade åt en ÅsaNissefilm. Vi har gjort den många mornar under den här hösten och vi har lika roligt alltid.


 

Nu när blommorna utomhus har dött är det en liten tröst att min boganvilla blommar som själva sjutton. Den är gammal Fick den i gåva när min son föddes och han är faktiskt 37 år så det är märkigt att den blommar två gånger om året med massor av blommor. Något att glädja sig åt alltså.


Ja så har då flera dagar rusat iväg som vanligt och det är full fart mest varje dag och det kommer att fortsätta så ett tag. Almanckan är full med olika saker mest varje dag. Fredag ska jag hämta Sonen vid flyget i Sundsvall och han ska bli en hel vecka. Jättekul.


Så ska jag väl försöka komma med någora kloka ord idag också och jag tänker så det kokar i hjärnan.


 

Dagens ord: Ens trädgård är som ens självporträtt. Kanske det är därför min trädgård är död och full med gamla stubbar. Nä attans inte är jag väl som en död gammal stubbe eller????

 
 
Äppelblom

Äppelblom

16 oktober 2014 00:24

Hej på dig Anita!
Så synd på björnen! Vi har björn som strövar omkring vid vårt torp. Vi har inte själv sett den, men andra har gjort det och så har de hittat björnspillning och rivna stubbar.
Ser att du har en massa folk runt om dig och det är väl bra att få sällskap denna mörka tid. Det lättar verkligen upp!
Ha det fint och må så gott!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

16 oktober 2014 06:02

Din trädgård är väl inte död! Jag tycker att den verkar vara ett spännande sagolandskap fyllt av godsinta knytt och väsen. Nu vilar sig väl växtligheten över vintern men dött? Nej det tror jag inte att det är.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Soldansare

Soldansare

16 oktober 2014 06:06

Förresten måste väl din bogainvilla vara ett självporträtt som heter duga. Fantastiskt att den är så fin fortfarande. Här dör blommorna jag får innan den som gett mig dem hunnit gå hem. Fort som en höna skiter alltså...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

16 oktober 2014 11:05

Vilken fantastisk bougainvillea du har! Säger som Soldansare att den speglar ägaren. Kul med 3 bröder, jag har bara 1 i livet och vi har mycket lite kontakt, han bor i Stockholm. Men så är vi 3 systrar istället, som träffas med jämna mellanrum.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

17 oktober 2014 01:04

Här regnar det å det utomhusjobb jag siktat in mig på blev inte av.jag har varit lat å sovit bort halva dan . Tänk om jag haft din energi,små mycket jag kunnat göra ändå inomhus!
Skoj att du har alla bröderna samlade, men det är väl huvudsakligen älgjakten, som lockar.
Jag är intresserad av din boganvilla. Står den i kruka, som du kan ha ute sommartid. Måste den stå ljust vid fönster? Tal den lite torka -jag glömmer ibland att vattna. Min fru är inte i stånd att sköta sina krukväxter, så jag har fått lov att ta över sånt göromål. Tänkte köpa en rikt blommande växt till oss, för dom gamla"har tatt slut".
Kramen

 
Ann

Ann

17 oktober 2014 07:22

Hej Anita!
Va kul att ha en syskonmiddag och med en härligt höstig älggryta! Åsså lille gullige Jack!
Jag är glad för Din skull att Micke kommer hem och ska vara hos Dej en hel vecka!!! Kram och skön helg! Ann

http://dansann.blogg.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

17 oktober 2014 08:32

Bamse Min boganvilla är så gammal så nu har den en ganska stor kruka. Den behöver inte mycket vatten och visar med att hänga när det är dags att vattna och då repar den sig fort. Den ska stå så soligt som möjligt och så ljust som möjligt. Jag har min i ett söderfönster. Den kan nog må bra av att stå ute på sommaren men jag har den inne alltid. Int ska du tro att jag har energi alltid. Det blir väl en hel del sittande framför tvn eller liggande i badkaret och läsa böcker också och sitta på bryggan och spela trumma men det är inte så mycket att skriva om.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards