Direktlänk till inlägg 8 november 2014

KÖTTBULLAR OCH GAMLA MINNEN

Av Anita - 8 november 2014 20:56

 

Jag gick från Kinabror i mörkret, bara pannlampan kastade ett sken framför mig. Snön kladdade under fötterna och jag frös om händerna.


Då plötsligt kom ett minne flygande.

Cattolica i Italien

 

Han och jag i en öppen sportbil sakta glidande på vägen efter strandpromenaden.  Håret fladdrande i vinden, salt doft från havet. Människor som sakta vandrar efter stranden så här i början av kvällen innan solen gick ner. Hans händer tryggt på ratten.

Den krokiga vägen upp till Gabicce monte. Starkt doftande gula blommer efter vägkanterna. Han stannade och plockade mig en stor doftande bukett.

 

Uteserveringen högt ovanför havet, rödrutiga dukar på borden. För första gång jag åt musslor och krabba och god italiensk glass.


Resan tillbaka ner till staden.

Nattclub inne i en inglasad trädgård med lysande lampor i träden och ett runt dansgolv. Tänk er tjejen från landet i Fisksjön vilken känsla. Dessutom dansade han som en gud och pratade bra engelska. Minns att han jobbade på bank och att vi brevväxlade i flera år..


När jag går här i snön och mörkret och tystnaden med frusna fingrar känns minnet nästan overkligt och så romantiskt och härligt. Så länge sedan och jag har nästan numera glömt hur det kändes att vara lite småkär och att vara kvinna. Nu ska ni inte tro att jag är bitter. Det är ju en tröst att veta att jag faktiskt har upplevt härliga stunder i livet en gång för länge sedan.


Men nu kära vänner är det bara att ruska på sig och återkomma till vardagen och leva så gott man kan. Värma händerna vid vedspisen och komma ihåg att ta tjockare vantar nästa gång man går ut.


 

Idag var det stora köttbullstekardagen. Datafia och jag gör det varje höst. Julköttbullar med kryddpeppar i, älgköttfärs och fläskfärs blandat.


Att göra saker tillsammans går dubbelt så fort och är dubbelt så roligt när man kan sitta och prata när man rullar köttbullar.

Efteråt kom resten av hennes familj och vi åt middag tillsammans. Köttbullar med potatis och gräddsås, pressgurka och tranbärsgele och lingondricka sitter inte illa. Så drack vi kaffe och nu har alla åkt och jag sitter och ser på "Morden i Midsommer" Ute är det mörkt och ruggigt.


Dagens ord:Det sägs att man ska leva i nuet men ibland känns det faktiskt bättre att leva i det som var och aldrig kommer tillbaka.

 
 
Ingrid

Ingrid

8 november 2014 22:46

I Cattolica har jag aldrig varit, men där i närheten. Rimini, Riccione, Cattolica, ligger de inte där efter varandra? Jag var i alla fall i Riccione och firade min 40-årsdag helt oromantiskt tillsammans med min mamma.
Så gott att ha ett ordentligt lass köttbullar färdiga inför julen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Barbrp

9 november 2014 11:36

Ja du Aniha... Det sägs att man ska vara rädd om sina minnen för en dag är det dom vi ska leva på.
Så kommer det säkert att bli. Vi upplever mindre och mindre saker ju äldre vi blir. Till slut kanske vi bara sitter och minns. Men ifall vi inte hinner dit så är det lika bra att börja redan nu. Ha en bra dag!

 
Karin

Karin

9 november 2014 12:04

På -60 talet så värvade Kockums varv många duktiga italienare och spanjorer för att jobba i Malmö. Med sina föräldrar följde unga snygga killar, som vi tonårstöser förälskade oss i. Så även jag har haft en italienare!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansaren

Soldansaren

9 november 2014 19:39

Allting finns alltid. Och det man har varit med om har man alltid kvar.Ingen vet heller vad framtiden har i sitt sköte...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

10 november 2014 05:46

Klart man ska leva i nuet. Det du har i ryggsäcken är nåt du som människa lärt dig av.

Trevlig blogg.
Ha en fin ny vecka nu.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Annika

Annika

10 november 2014 10:07

Vad romantiskt och fint du skriver om er resa. Du var så snygg. Eller förresten du är det fortfarande. Vilken kanon ide att göra mat tillsammans. Nu har du köttbullar så det räcker hela Julen.
Måndagskramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

10 november 2014 11:34

Jag har bara varit i Rom med omnejd. Träffade dock Påven, men det blev ingen kärleksaffär.
Köttbullar med älgfärs, det har jag aldrig ätit. Smakat nog utsökt om du lagat dom!
Kram!



 
Göran

Göran

10 november 2014 13:47

Även jag rullade köttbullar i helgen. Fast "bara" på nötfärs. Men sonen, som hade beställt köttbullar med lingen, gräddsås och potatis till söndagsmiddag verkade nöjd ändå. Tyvärr har jag inte längre några kontakter inom älg-jägar-branschen. Kände en för 10-15 år sen som lät mig köpa kött till kanonbra pris men han har sina jaktmarker hos vår herre numera. Och mina kontakter dit upp är det heller inte så mycket bevänt med...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

10 november 2014 21:31

Ett så´n härligt minne du delar med oss. Minnen är härligt att plocka fram ibland.
Julköttbullarna ser jättegoda ut, men i år ska vi fira jul borta, så jag bryr mig inte om att göra några.
Må så gott och kram!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ann

Ann

13 november 2014 12:41

Hej Anita! Va härligt att minnas .....att ha foton som gör att det blir verkligare med minnena!
Köttbullarna bli smarriga till jul!Mums!
Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Oslofru

Oslofru

13 november 2014 14:51

Så gott med så stora mängder köttbullar. Mums! Nu blev jag hungrig hihi. :D

http://www.oslofru.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards