Direktlänk till inlägg 11 november 2014

DET MAN BORDE ELLER DET MAN VILL

Av Anita - 11 november 2014 09:42

Ja, inför det valet står man ju för jämnan. Idag skiner solen lite grann och det är plusgrader och mycket av snöhelvetet har smält bort. Då borde man putsa fönster! Jo men visst men vill jag det? Nej, jag vill gå i skogen och passa på att plocka lingonris till mina kransar och njuta av solstrålarna.

 

Valet är naturligtvis enkelt men nu ska vi inte prata om det utan om vad som varit sedan jag skrev sist.


Det blev söndag och Datafia och jag for iväg till stan för att gå på alternativ hälsomässa. Vi hämtade Sofipropp i stan och en kompis till Datafia och så gick vi på mässa. En av mina fd jobbarkompisar var där och hade massage och joga och lite annat. Annars blev det inte mycket handlande där. Köpte en fin ask till mina spåkort. Jag är lite förtjust i askar faktiskt. Träffade min gamla skolkamrat A och överlämnade en lampa som hon skulle ha. Träffade en skolkamrat till som var där.Så kul att träffa människor och komma ut på något annat lite då och då.


Vi åkte och åt och for iväg hem. Det var blött, regnade och halt precis lika jävligt som det brukar vara i början av vintern men vi kom helskinnade hem i alla fall.


Fick ett telefonsamtal från en bakant som hade ett paket till mig och en hälsning. Tänk så det kan bli. Jag skriver om att jag inte längre har någon som stickar sockar till mig och så händer det.

 

Först kommer det ett par färgranna sockar från en vän och sedan igår fick jag ett par rosa tjocka härliga sockar av en av bloggkompisarna. Hon har på sin blogg sagt att hon alltid får fötterna olika stora och så var det med dom här också och glad är jag för jag har ju faktiskt en fot som är större än den andra, kanske den jag stampat takten med för mycket genom åren. Tack snälla Barbro. Ska tänka varma tankar varje gång jag drar på mig dom och slipper frysa om fötterna på mina kalla golv.


Träffade moster på byn och följde med henne på tygaffären för hon skulle köpa gardiner och lite av varje. Vi gick och åt lunch tillsammans och rätt vad det var så var det eftermiddag och nästan hela dagen hade gått. Slängde lite flaskor i flaskinsamlingen och handlade lite mat.


Kinabror fyllde år och dök upp för att äta middag hos mig. Sedan åkte vi bort till honom för det var läge för lite födelsedagsfest. Jag hade köpt honom en elvisp för någon sådan ägde han inte fast han har mycket grejor. Tårtan kom fram.


Så kom Tuppola med Sambo och hunden Alice. Hunden Jack blev jätteglad och ville leka med henne men hon tycker bara att han är jobbig och morrar lite lätt åt honom.


Tårta och kaffe och sedan kom Datafias Gubbe och Son och så var dagen slut.

Fd grannen ringer och ringer och ringer, en dag räknade jag till 17 ggr samma dag så vissa dagar drar jag ur telefonen för jag blir så irriterad. Det finns gränser även för mig.


Ja, nu sitter jag och tittar ut genom mina skitiga fönster. Nu när solen skiner syns det väldigt väl men det skiter jag i. Jag tar och klär på mig och går ut för att plocka dekorationer till kransarna och kanske ta lite fina bilder.


Dagens ord: De oväntade precenterna är alltid de trevligaste att få. 

 
 
Ingrid

Ingrid

11 november 2014 10:57

Så omtänksamt att sticka så fina sockor och sända till dig. Du ser att du är uppskattad och har vänner både IRL och på nätet.
Hoppas att finvädret håller i sig och att det går bra i skogen.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Signe

11 november 2014 12:59

Gå ut i skogen Du. Jag behöver oxå putsa mina fönster men ska ut på ett kalhygge och ta tallris. Lite tråkigt väder här i Askersund men 8 gr varmt och då kanske man inte ska gnälla. Kram Marita

 
Ingen bild

margareta wårenius

11 november 2014 15:15

det kommer en dag imorgon oxåAnita!

 
Ingen bild

Bamse31

11 november 2014 20:00

Det där med att ständigt tänka på vad man borde göra å vad man hellre vill göra är val som man ställs inför dagligen. Här har inte putsats fönster på mer än ett år, då sonen förbarmade sig. Jag ser inte skiten å min fru kan inte putsa. Vi har hemhjälp för min fru en halv timme varje morgon å så har jag en kvinna som kommer å städar, men hon putsar inte fönstren. Vi hade biståndshandläggaren här i fredags som sa att vi kanske kan få hjälp med fönstren en gång per år!
Du är lycklig du, som kan snurra iväg till stan å andra platser när du vill. Jag är bunden till hemmet å min fru praktiskt taget hela dygnet sen mer än ett år sedan, då hon fick en stroke å demens, som hon även haft tidigare. Jag kan inte sticka några strumpor åt dig, men kanske göra en liten ask - dock inte i vinter. Jag håller till i garaget å där är det för kallt nu.
Vår dotters två barn ska flytta till Åre i mitten av december. Flickan ska jobba på hotellet, som ligger uppe vid bergbanan å pojken, som egentligen är helikopterpilot, ska köra taxi. Mor å barn ska fira julen där.
Är Sofie återställd nu?
Ta det lugnt med bilen i halkan!
Kram!

 
Karin

Karin

12 november 2014 07:08

Kul med oväntade och värmande presenter i härliga färger dessutom.
Fönsterputs, det ägnar jag mig inte många timmar åt numera. 1-2 ggr per/år, lite beroende på om vädret har ställt till det.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Oslofru

Oslofru

12 november 2014 10:35

Så fint stickat <3

http://www.oslofru.com

 
Anki

Anki

13 november 2014 08:44

Att välja det ena eller andra... jag väljer skogen :)
Mycket händelserikt hos dig... oväntade presenter och födelsedagskalas... kul!
Fönsterputsning - något som skulle behövas här också, men jag gör som du... och skiter i det :)

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ann

Ann

13 november 2014 12:45

Det är klart att man ska göra det man vill...när man kan!!!
Vet Du! Vi träffade moster Britta häromdan! Jan bor nu på samma avdelning som lilla mamma, så vi sökte upp honom där han satt, så mamma och han fick sitta och prata en stund! Jag tror att han blev glad!!! Här händer det mycket nu (på jobbet) och jag hoppas på ett positivt slut på det hela! Håll tummarna! Jag ska berätta vid tillfälle1 Kram från Ann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansaren

Soldansaren

13 november 2014 21:12

"Att göra det man måste, är att göra det man vill" sjöng ju Micke Rickfors en gång i tiden. Och det kanske stämmer ibland. Men jag är inte riktigt säker på att "måste" och "borde" är samma sak...

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards