Direktlänk till inlägg 16 november 2014

ÄVEN EN ÄNGEL KAN TAPPA ANSIKTET

Av Anita - 16 november 2014 13:02

 

När det blir fuktigt och kallt om vart annat så mår inte människorna bra, inte ens änglarna.

Det enda som hjälper då är värme och ett bra klister.


Till och med jag har blivit kallad ängel härom dagen och det händer inte så ofta. betydligt oftare har jag fått heta skitkärring.


Så här var det.

Hammarstrand har fått sin första tiggare. En inte så gammal man satt utanför ICA i kylan. Så ska det inte vara. Så ska ingen behöva ha det.


Så kommer vi andra människor med överfulla kassar. Jag tänkte när jag gick in på affären: "Behöver jag verkligen allt jag tänkt köp"? Naturligtvis inte. Genom att handla bara det nödvändigaste blev det 50 kronor mindre än jag tänkt.


Så på vägen ut satt jag mig ner och gav honom 50-lappen och frågade om han frös. Han såg på mig med vackra och sorgsna ögon. kysste min hand och "You ar angel".


Jo då jag vet att många ursäktar sig med att man blir lurad. men.....vi blir ju lurade varje dag av dom som redan har hur mycket pengar som helst. Vi betalar skatt till politiker och högdjur som med advokaters hjälp klarar sig undan skatten som vi får betala. Vanligt folk som på alla sätt luras när man deklarerar på mer eller mindre raffinerade sätt.

Då ger jag heller mina pengar till en frusen kille utanför afffären.


Känner jag Hammarstrandsborna rätt så behöver han inte sitta där länge. Det är rejält folk och någon tar säkert hand om honom.

Det är nu faktiskt så att det vi ger till andra får man tillbaka på ett eller annat sätt och jag kan gott tänka mig in i vilken förnedring det skulle vara att behöva tigga. Men visst kan man hitta på tusen ursäkter till att gå förbi och låtsas som om man inte ser. Istället gå hem med fyllda kassar, vinflaskor och godispåsar till ungarna så dom äter så dom storknar.


Jag tänker inte göra så. Vi är alla människor och ingen ska behöva ha det så i det här landet.


Nåja åter till vardagssysslorna. Det grå vädret håller i sig. Datafia, Kinabror och jag var till Hällesjö på marknad igår. Träffade bekanta, fikade och kom hem med rullrån och marmelad.

 

Tog en promenad i skogen och även i den gråaste granskog kan man stöta på små tomtar som tur är. FRAM FÖR FLERA TOMTAR


Kinabror och jag åt abborre med dill och räksås och satt en stund framför tvn och glodde. Lille Jack ville förstås sitta i knä fast han nu börjar bli rätt stor.


 

Dagens ord: Även den trasigaste ängel går att laga även om sprickorna kommer att synas.

 
 
Ingrid

Ingrid

16 november 2014 15:49

Abborre som är så hemskt gott!
Nu är det bra länge sen jag åt det, men Bosse har haft med sig hem från Åland ibland och då blir det kalas.
Ja du, det där med tiggarna är svårt som bara den och man kan tycka på alla möjliga sätt, men jag har nog svårt att bara gå förbi.
Ha en skön söndagskväll!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Annika

Annika

16 november 2014 17:10

Jag tror att den mannen är jätte glad över att ha valt en mindre ort som Hammarstrand. För jag tror att i stor städerna stressar folk förbi och dessutom så finns det alldeles för många av dessa tiggare där. Men jag tycker oxå att du är en ängel som stannade till och även pratade med honom.
Söndagskramen

http://www.badtant.bloggo.

 
Ingen bild

Jennie

16 november 2014 21:43

Jag har som princip att alltid ge något till tiggarna jag passerar. Tänker lite som du, har jag råd att handla för tusentals kronor varje månad har jag också råd att hjälpa andra. Jag tror inte en sekund på att tiggarna är organiserade i ligor, varför lägga ner den logistiken och så mycket jobb för så ynkligt lite pengar? Nej, dom som vill att andra ska tjäna pengar åt sig ägnar sig mer troligt åt människohandel skulle jag tro.

 
Ingen bild

Bamse31

17 november 2014 00:48

Du är nog en ängel, som skänker så mycket pengar till tiggarna, som håller på att översvämma vårt land.
För er däruppe,är det en nymodighet, men för oss i stora ( å även mindre) städer är dessa tiggare en styggelse, enligt min uppfattning. Dom är yrkestiggare å sitter å ser lidande å invalidiserade ut, men när dom väl lämnat tiggarplatsen å tagit sig bort ett stycke, är dom hur spänstiga som helst -detta har jag själv iakttagit.
Av alla kategorier invandrare till vårt land, är det bara dom som tigger!
Du kan tänka dig, Anita, om tiggaren i hammarstrand får
En femkrona av hundra kunder hos Ica under en dag, så har han 500 kronor skattefritt. Dom tigger alla veckans dagar. Det skulle ge en inkomst på 15000 kr skattefritt/månad. Om var å en gav dom en tia skulle dom komma upp i 30000! Hur mycket får du?. Det enda dom behöver göra är att sitta å frysa, men jag har sett att dom går in då och då i affärerna för att värma sig om det blir för kallt.
Här i stan sitter det i regel en tiggare vid varje dörr till dom stora affärerna, Ica, Kosum, Hemköp, Claes Olsson, Ikea å andra.
När jag var ung var det straffbart att tigga å den grundinställningen sitter kvar hos mig. Vi svenskar tycker det är förnedrande att tigga och tycker därför synd om dom å ger dom en slant. Det vet dom å det är deras invanda sätt att leva.
Skulle kunna skriva mycket i det här ämnet, men nöjer mig med de här raderna.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

17 november 2014 08:51

Så ledsen jag blir Bamse. Jag som sett dig som en vänlig och klok människa. Jag kan i alla fall inte se någon människa må dåligt. Trots att jag har dåligt med pengar så kan jag både elda och äta mig mätt och då vore det skam om jag inte unnade de stackars satar som fryser och inte har någonstans att ta vägen. Vet att alltför många tänker som du och det är en skam för vårt land om vi inte kan hjälpa dom som har det sämre än oss.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Bamse31

17 november 2014 11:54

Ledsen om jag förstört din bild om min person, men efter 45 år i mitt gamla yrke å ständig kontakt med dessa människor, vet jag vad jag skriver. Man ska naturligtvis inte dra alla över en kam, men jag har lärt mig se vilka som parasiterar i vårt samhälle.
Du är snäll å rar, Anita, å ser nåt gott hos alla å de är bra. Fortsätt med det. Jag anser mig själv också vara en snäll människa, men när jag upplever nåt som är fel, då tar det stopp.
Göteborgspressen skrev nyligen att man har belägg för att tidigare anlända tiggare har skaffat sig ett slags monopol på tiggarplatser å tar betalt av senare anlända, som sätter sig där!
Visst har vi råd att skänka en slant tills dessa tiggare, men det är inte där skon klämmer, vi måste se till att dom som vill får ett arbete å dom som inte vill arbeta ska åka tillbaka efter de tre månader de har rätt att stanna här. Men... Var hittar man arbete åt dom när vi har en så stor arbetslöshet?
Ska landets egna unga arbetslösa offras för att bereda plats på arbetsmarknaden för dessa utifrån kommande människor. Frågan är komplex, Anita, å jag har en känsla av att våra folkvalda inte har nån lösning på problemet. Under tiden kan dom som vill fortsätta lägga slantar i plastmuggarna, vilket kommer att locka ännu flera hit - ryktet om svenskarnas givmildhet sprider sig snabbt.Dom har det uselt i sitt hemland, där man trots EU -Medlemskap inte bryr sig å nu har dom hittat Sverige. I Rumänien gnuggar de styrande sina händer av förtjusning, för nu har dom chansen att bli av med en icke önskvärd befolkningsgrupp. Detta
är den fatala sanningen, Anita. Jag vill inte be dig tänka om i din inställning utan bara försöka klargöra den krassa verkligheten. Sen får du tänka vad du vill om mig. Som människa har jag, som de flesta, både goda å dåliga sidor.
Kram.

 
Soldansaren

Soldansaren

18 november 2014 19:26

När jag går hem från jobbet går jag varje dag förbi fyra tiggare, minst. Jag ger inte pengar varje gång men det händer ibland. Det är så dubbelt. Jag vet ju att ger jag pengar bidrar jag till att det fungerar att komma hit och tigga, den rumänska regeringen behöver inte lösa sina problem. Å andra sidan löser jag inte problemen i Rumänien med att inte ge pengar heller och oavsett om systemet är fel så är det ju en människa som sitter där och fryser. Och jag har så svårt att tro att man sitter på en gata och tigger om man har en annan utväg. Jag kan helt enkelt inte tro det. Visst kanske de överdriver sina eventuella handikapp för att få våra pengar men det är väl inte värre än stora företag som påstår att deras mirakelkrämer ska ta bort alla mina rynkor bara de får mina pengar. EU borde sätta större press på Rumänien, så att det lönar sig för folk att stanna kvar och arbeta i landet snarare än att åka någon annanstans och tigga. Det är vad jag tror.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards