Direktlänk till inlägg 2 december 2014

ATT GRUVA SIG

Av Anita - 2 december 2014 09:20

Idag gruvar jag mig. Det finns fyra saker som jag alltid känner mig gruvsam och orolig inför. och idag är det en av dom. Besikta bilen. Blir jag av med bilen den här tiden när det är så nödvändigt att ha bil blir jag galen. Kinabror åker ju snart ner till Skåne och jag blir alldeles ensam här i byn och har jag ingen bil blir det skit av alltihop. Pengar att laga för har jag inga heller för den delen. Nåja jag ska väl inte måla faan på väggen men jag vet hur det var för några år sedan. Utan bil i månader för en jävla lampa som lyste. 


Nummer 2 är tandläkaren men det gick ju bra sist när det bara behövde slipas lite så det kan jag väl släppa tills någon annan gammal amalganplomb sedan 60-talet ramlar ut.


Nummer 3 är att gå till doktorn för när jag känner mig frisk är jag sjuk och när jag känner mig sjuk är jag frisk.


Så till sist. Att köra bil på vintern i halka, mörker och snö.


Nåja jag får väl sitta här med en klump i magen tills på eftermiddagen och jag ska försöka att låta bli att måla faaan på väggen.


Över till roligare saker.

 

Kinabror och jag åkte till Hunge för att hälsa på TuppOla och Sambon. Där var det julpyntat och fint och brasan brann i braskaminen. Dom bor väldigt fint i änden på en sjö där en å rinner ut.

 

Vi gick iväg på julbord som dom hade i ett gammalt föreningshus. Vilken mat, hemlagat och rikligt och med en man som spelade Elvislåtar. Det är gubbarna i byn som gör iordning julbordet och det gjorde dom med den äran.


 

Vi vandra sakta hemåt och skönk ner i soffan, proppmätta och trötta så vi knappt orkade resa oss.

 

Söndag förmiddag masade vi oss ut och tog en promenad. Bort till en gammal vacker kvarn där det var massor med fina hus. Efter att ha ätit risgrynsgröt till lunch åkte vi hem.


Den där blå belysningen som jag köpte av misstag gav jag bort till TuppOla. Sambon var lite tveksam till färgen men då sa TuppOla att han skulle sätta dom hos hönsen för dom tycker om färg. Självklart, som om alla visste att höns gillade färg. Efteråt tänkte jag: "Hur vet han det? Är det verkligen så? Ska bli roligt att se hans hönshus. Förmodligen finns det både kulor och glitter och belysningar i olika färger där. Trots all kärlek och omsorg som dom hönorna får så äggar dom inte.


Så frampå kvällen åkte vi till Hammarstrand för det var julskyltning. Inte är den som förr i tiden men dom brände av ett fyrverkeri i alla fall. Jag köpte en tomte.


Så ny vecka och Dansbritt och jag träffades hemma hos mig för att göra kransar och pynta min julbock.

Vi gjorde så gott vi kunde. Spelade julmusik och drack glögg och satt på golvet och sakta men säkert tillverkade var son krans. Faktiskt blev det en aning julstämning. Till och med någon lite tomte tittade fram under bordet.

 

Det var några år sedan vi gjorde massor och sålde. Man blir som sagt latare  och latare.Nu nöjer vi oss med var sin.

 

Så blev det en bock iår också och den har till och med fått lite belysning. Jag såg en sådan när vi var i Hunge och jag hade en liten belysning kvar.

 

Den här bocken blir större och större för varje år eftersom jag låter riset sitta kvar och klär på nytt men visst ska väl en julbock vara tjock.

DansBritt och jag åkte sedan bort till Kinabror och fick oss lite mat.


Nu hoppas jag att ni håller tummarna för mig så bilen går genom besiktningen.


Dagens ord: Om man väntar sig det värsta blir man glad om det blir en aning bättre. 

 
 
Ingen bild

margareta wårenius

2 december 2014 11:14

klart jag håller tummarna! margareta

 
Ingrid

Ingrid

2 december 2014 16:48

Nu är väl besiktningen klar, så det är förmodligen ingen ide' att försöka hålla tummarna för att det ska gå bra. Hoppas det klarade sig.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansaren

Soldansaren

2 december 2014 19:47

Hoppas det gick bra med bilen! Jag gruvar mig för att montera ljusslingan jag köpt till balkongen. Det brukar alltid bli mer strul än vad jag räknat med när jag gör sådana saker.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Äppelblom

Äppelblom

3 december 2014 08:38

Hoppas gårdagen flöt på utan en massa dyra "dåligheter".
När jag kollar vädret på tv, så kollar jag alltid vad du får för väder också. Knasigt va`! Blir det fint väder hos dig blir jag glad och blir det skitväder och snöstorm, så tycker jag synd om dig. När det gäller ishalka, så "gillar" vi det lika mycket du och jag.:(
Ha nu en bra dag och jag ser på vädret att solen ska skina på dig idag!
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Anki

Anki

4 december 2014 08:39

Skönt att bilen gick igenom utan problem! (såg din uppdatering på FB)
Trevligt med julbord och trevligt med sällskap i julkransbindning... så fina de blev! Bocken blir fetare och finare för varje lager :)
Jag har ingen julbock... men i år ska jag nog skaffa en...
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Bamse31

4 december 2014 12:00

Va roligt att bilen gick igenom. Nu kan du tuta å köra ett år igen.
Trodde att TuppOla bodde intill hammarstrand, eller finns ett Hunge Där också, annars är det ju en bra bit nertill Bräcketrakten. Beundrarnfortfarande din bock å dina kransar, hur hinner du med allt, jag tycker att jag inte får ut nånting av vad jag skulle vilja göra. Har fått hem rullrånsjärnet nu å så får vi se hur det går. Har fått fått tandvärk, va till läkaren som borrade upp, men jag har fortfarande värk, som till viss del gör en handlingsförlamad. Men värken ska väl gå över nångång, så jag slipper äta soppor å pureer😚

 
skogsnuvan

skogsnuvan

4 december 2014 13:04

Bamse, du har rätt. Tuppola bor i Hammarstrand men har sin sportstuga i Hunge som ligger bortom Bräcke helt rätt. Å stackars dig som har tandvärk. Usch så hemskt. Hoppas det går över snart. Är det meningen att det ska bli rotfyllning tro, det är ju så dyrt. Idag har jag varit till Håsjögården och dukat och stökat inför morgondagens jultallrik. Det är varmgrader ute så jag ska ta en promenad i skogen bort till Kinabror där det nog blir eftermiddagskaffe

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Signe

4 december 2014 18:24

Skönt att bilen gick igenom. Kan det delvis bero på att jag höll tummar och tår tro. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards