Direktlänk till inlägg 16 december 2014

FÖRNEKELSE OCH ENBÄRSDRICKA

Av Anita - 16 december 2014 13:12

 

Måntro om det är förnekelse att inte bära upp snöskyffeln och göra sig klar för snöskottnig. Någonstans inne i hjärnan så tror man kanske att det inte blir något snö om jag inte tar fram den

. Nåja inte ska jag klaga. Det tunna snölagret som har kommit krävs det ingen skottning på. Konstigt väder är det i alla fall. I förrgår var det -11 grader och igår var det plusgrader och all snö regnade bort men inatt har det snöat lite igen.


Igår var det dags. Jag hatar att städa och hur någon kan bli lycklig av att städa kan jag inte fatta.

Snabeldraken och jag har alltid varit ovänner och den rackarn tar krokben med sladden. snabeln fastnar igen och att byta påse måste man vara rena teknikern för att klara. Dundrar som ett reaplan gör den också.


Har ni tänkt på att det drar med sig en massa extrajobb när man börjar städa. Byta sängkläder och dukar och då blir det en förfärlig massa att tvätta. Eftersom jag inte har någon tumlare måste jag hänga alllt i badrummet och det tar en evig tid att få tvätten torr. Nåväl nu är övervåningen klar.


Nu är det ensamt i byn sedan Kinabror åkt men på söndagen kom TuppOla och Sambon och åt lunch här och stannade en stund.


Måndagen däremot var det inte en enda människa hit men som sagt. Jag städade och städade.Skulle tro att tomtarna har spruning och gömt sig för oväsendet.


Nu märks det minsatt att det är årets mörkaste tid och speciellt idag när det var strömavbrott några timmar på förmiddagen. Det blir till att ligga lite längre då.


Imorse kom Mustachen hit en sväng och som tur hade jag kokat kaffe och tömt på termos så vi kunde sitta och fika i alla fall och tända ljus så att vi såg lite grann i alla fall.

 

Nu har jag äntligen gjort enbärsdrickan och jag får se om den smakar lika gott som jag minns.Det kan ju faktiskt vara så att det inte smakar som man minns. Det är ju säkert 40 år sedan vi gjorde enbärsdricka. Det hörde julen till och var absolut nödvändigt till julmaten. Nu ska den stå varmt i spiselvrån ett par dagar och sedan kallt. Lagomt till julafton ska den smakas. 


Nu börjar det komma fram mer och mer tomtar. Man kan aldrig få nog av tomtar men än är det några dagar att göra på innan alla är frammet. Jag har inte räknat mina tomtar men nog skulle jag tro att det är 100 st i alla fall.

 

Dagens ord: Städa inte för mycket, det blir man bara trött av. Kasta fram lite tomtar istället.

 
 
Ingen bild

Barbro

16 december 2014 13:38

Jadu, vi pinnar på med både det ena och det andra. Ibland blir jag full i skratt när jag får det att låta som ett heldagsjobb att köra runt med dammsugaren en stund. I alla fall hos mej går det jättefort, jag har inte så stort och ganska lättstädat med ett plan.

Nej, mest funderar jag nog på vad det är jag borde göra som jag glömt. För jag kan ju omöjligt vara färdig redan???

 
Ingen bild

Soldansare

16 december 2014 18:28

Jag tar fasta på dagens ord. Jag avskyr också att städa. Och vi ha bara en två.
Kram!

 
HC

HC

16 december 2014 22:28

Jag hoppas att snön håller sig kvar, tråkig jul utan snö.
Ingen städning för mig inte, bara lata sig framför TVn :)

http://halsocoachen.nu

 
Ingrid

Ingrid

16 december 2014 22:31

Jag tycker ofta att det som man minns som väldigt gott inte alls smakar så bra efter ett antal år. Antingen ändras smaklökarna eller också är det ingredienserna som ändras.
Ännu får tomtarna hålla sig undan, men i slutet på veckan ska jag nog plocka fram dem.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Karin

Karin

16 december 2014 22:53

Hoppas att enbärsdricka blir god!
Jag får kaffegäster på torsdag, och jag MÅSTE städa innan. Om de inte hade kommit, hade jag skjutit på det!!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

17 december 2014 06:57

enbärsdricka - men lilla flicka så gott! själv plockar jag enbar både blåa och gröna och ge bort i julpresent i små broderade tygpåsar. tomtar finns nu överallt i varje vrå här hos mig. margareta

 
Ingen bild

Bamse3

17 december 2014 12:16

Det är kanske skönt att man inte kan städa själv l
ängre, för då slipper man bli sur. Jag ser ju inte skiten runt mig, så därför kommer en städerska dan före julafton å städar av. Så får ja kvällen på mig att pynta å klä julgranen, som jag ännu inte köpt. Få se om jag hinner med allt?
Idag ska min fru få sin tandbrygga i överkäken å se'n kan vi börja äta annat än soppor å syltor å sånt- det ska bli skönt!
Var rädd om den där fina kaggen du har enbärsdricka i. Jag minns den från min barndom , men har inte sett nån sån i affärerna här i stan! Jag skulle nog gärna vilja veta hur man gör enbärsdricka, men jag hinner inte göra sånt nu till denna jul. Jag har två stora enar i tomtgränsen att plocka bär från. Vi måste hjälpas åt att bevara våra --traditioner - tillverka enbärsdricka är en sådan!
Kramen.kramen

 
Göran

Göran

18 december 2014 07:27

Visste du att enbär hjälper kroppen att producera ledvätska? Det där smörjmedlet för knän, höfter etc. som gör en mindre stel.
Jag hade en arbetskamrat på 80-talet som var amatörhomeopat och han ordinerade en kur på torkade enbär åt en annan arbetskamrat som hade jätteproblem med sina knän och hon blev mycket bättre.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

18 december 2014 08:35

Göran visst visste jag det. Jag har ju gått på örtkurs hela sommaren och lärt mig mycket om olika örter och gjort salvor av olika slag. En hel del sånt har jag lärt mig av min farmor också. Det är bra att kunna Vi har mycket i naturen som vi kan få hjälp av. Man måste inte alltid köpa dyra medel och vitaminer

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards