Direktlänk till inlägg 18 december 2014

FÅ SOVA PÅ MORGONEN

Av Anita - 18 december 2014 19:00

 

Det blir inte många fina bilder under den här tiden. Jag gillar inte svart-vitt och det är så det är nu men solen tittade fram några korta ögonblick imorse. Jag sov till halv 9 nu när det är så mörkt. Jag har satt på mina flanell-lakan och dom är så mjuka och sköna och varma så jag sover sååååå gott. Vaknar sakta och ligger och drar mig och lyssnar på radion.


Äntligen,efter alla år när man tvingades upp klockan 6, vimmelkantig av trötthet är man fri.. Kom hem efter 17 då det var kolmörkt ute och på med pannlampa för att hämta ved och skotta snö. Usch och hua.


Det är så skönt att äntligen vara fri att göra vad jag vill. Vill jag ligga länge så gör jag det. Det jag ska göra ute kan jag göra de ljusa timmarna på dagen.


 

Lite snö är det och så där 15 grader kallt och det får man väl leva med trots allt.


Igår for DansBritt och jag och hälsade på moster, ni vet, hon som bor i ett stort fint hus uppe på backen vid Ragundsjöns strand innan sjön försvann.

Där satt vi i hennes jätterstora kök och åt kakor i massor och drack kaffe och pratade i godan ro. Ingen julstress för oss inte.


Så for jag och handlade och fick tag i en skinka från en glad gris som fått gå utomhus i Norrland och inte instängd i trängsel och skitlukt i något hemskt djurstall. Hoppas den är god för den var verkligen dyr.


Idag har jag varit iväg och hjälpt fd grannen med räkningar och pratat bort en stund. Vi pratade om jularna förr och hur det var då och vi delar ju liksom samma minnen faktiskt. Jularna då allt gjordes från grunden och man fernissade golven kvällen för julafton och alla kakor i skafferien och så halvrädd man var för tomten.


Så hem igen och plockade fram lite mer tomtar. Man kan aldrig få nog av tomtar tycker jag.

 

Tittade till enbärsdrickan och såg hur det bubblade och for i den stora bruna flaskan. Ska bli spännande att smaka och se hur den blev men än är det inte dags.


Ska slå in lite julklappar ikväll kanske. Jag har inga pengar men jag har tid och därför har jag ju gjort mina julklappar själv och hoppas att dom uppskattas i alla fall. Det är väl tanken som räknas var det ju någon som sa. Saker är ju numera det viktigaste som finns för många och man handlar och handlar och jäktar och jäktar. Kanske viktigare att vi bryr oss om varandra och bryr oss om dom ensamma och utsatta.


Dagens ord: Snö gör sig bäst på julkort



 
 
Ingen bild

sofie

19 december 2014 06:05

Har du tagit fram gammel tomten

 
Ingen bild

margareta wårenius

19 december 2014 06:22

ha där ser man, oxå jag ligger till 08.30 - 09.00, riktig myser, tänker oxå på då man skulle upp 6 på morgonen och ishala vägar eller snöstorm ofta DEN HÄR MÖRKA tiden går jag och ta mig en kopp kaffe vid 05.00 snåret och skorpa/smörgås -sedan sover jag om riktig ordentligt margareta

 
Ingen bild

Flurig

19 december 2014 22:44

Ja, det är faktiskt (bland) det allra bästa med att vara pensionär, att kunna få sova tills man vaknar!

Trots att det är dåligt med dagsljus är dina bilder så fina, jag får lust att måla av dem!ä

 
Cordelia

Cordelia

20 december 2014 10:45

Ger mig tillkänna med ord efter ha läst här i över ett år. Vill önska en fin jul utan stress, med mycket mys och fina möten människor emellan. Materiella saker är överskattat. Vi slutade fira kommersiell jul för 7 år sen, sen dess är det god mat (inte nödvändigtvis julmat) och umgås som gäller.
Må bra!

http://hemlighus1.wordpress.com

 
Anki

Anki

20 december 2014 11:05

Instämmer helt i dagens ord! Möjligen lite, lite snö på julafton... annars är det skönt att slippa eländet. Du fick ett par fina bilder, speciellt den första med solen där bakom skogen... såå fint!
Här julstressas det inte längre och julklappar bara till de små.
Önskar dig en fin adventshelg!

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards