Direktlänk till inlägg 28 december 2014

VILD OCH VACKER

Av Anita - 28 december 2014 11:05

 

Så låg jag på soffan iklädd blommig morgonrock och med min gamla noppiga filt om benen. Såg på Björn Skifs när han sjöng "vild och vacker".


Mätt och däst efter julmaten hos Datafia. Blek och sladdrig och så långt ifrån vild och vacker som man kan komma.


 

Vad har jag gjort sedan sist. I förrgår var det -26 grader kallt och då blev man liksom förstenad så jag låg mest på soffan hela dagen och glodde på tv där dom föresten bara kör gamla filmer som man sett massor av gånger.

På kvällen kom Datafia med man och sällskapade en stund. Annars är det tunnsått med folk här i den här väderleken. Ingen vill ut och det är väl klokt.


Dan därpå låg jag till halv tio. Vad ska man upp när det är mörkt för? Jag bara undrar? Bara 13 grader kallt och jag drog hem ett par kärror ved, ett göra som jag ogillar lika mycket som att skotta snö. Pratade i telefon med Kinabror och några andra.


Så kom AMV och Gubben och jag fick en ängel till julklapp. Nu har jag fått två änglar och det är bra det. Änglar och tomtar kan man aldrig få nog av.

 

Av Sofieporpp fick jag ett nytt fågelhus. Åttkantigt med tak av ris. Jättefint och den modellen har jag aldrig sett.

På kvällen var det julmiddag hos Datafia och som sagt sedan låg jag i soffan inte vild och vacker utan fet och trött.


Det var minsann länge sedan jag var vild och vacker men jag har faktiskt varit det en gång tro det eller ej.

 

Länge sedan man dansade helvilt så håret stog som en sky runt ansiktet. Länge sedan man badade naken tillsammans med någon snygg man. Länge sedan man åkte öppen sportbil med doften av mimosa i näsborrarna. Länge länge sedan.


Nu sitter man här blek och trist och mätt. Nåja det finns säkert fler som inte längre är vild och vacker i min ålder.


Nog funderat över det. Dagen har nog av sina egna bekymmer. Igår var det över 20 grader kallt igen. Broder B och Snickarmagnus kom körande från Skåne. Dom hade kört hela natten och kört över ett rådjur men kom helskinnade hit.. 


Dom åt middag här och sedan var det det vanliga när det är kallt. Elda och glo på tv.


 

Imorse vaknade jag till en ny kalldag. Det var många tankar på att jag skulle åka till Hammarstrand, handla och hämta   Sofiepropp och vi skulle gå på bio ikväll. "Micke och Veronica". Sett fram mot det men när jag ser att det är -28 grader ute så förstår jag att den planen är bara att släppa. Man kan inte ha bilen stående i kylan så länge. Får väl vara glad om jag kommer iväg och hämtar Sofie propp.


Broder B kommer och äter frukost med mig och jag matar fåglar och eldar. Gruvar mig för att gå ut och hämta mer ved och jag känner mig väldigt låg. Denna jävla kyla som tar bort all en ens energ.


Om det inte vore snö och kyla hade jag kunnat. 1. bada bastu.2 kört spark på sjön. 3. Åkt vart jag vill. 4. Gått i skogen.5 Inte behövs ägna tiden till vedbäring och snöskottning. Nu känner jag mig instängd och isolerad. Den som säger att man ska klä på sig kan fara åt helvete. Är det över 20 grader kan man inte stänga ute kylan. Jag vet för jag har lager på lager med kläder och fryser ändå, så det så.


Dagens ord: Utan snö och kyla vore livet lättare att leva och kanske man till och med kunde bli vild och vacker igen.

 
 
Soldansare

Soldansare

28 december 2014 14:10

Jag tycker nog att du både är vild och vacker fortfarande. Och tuff.
Varma kramar i kylan!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Flurig

29 december 2014 00:26

Men du, tänk så härliga minnen vi har ändå!

Du klagar på ditt dåliga sociala liv, jag tror faktiskt att jag inte skulle orka som du, jag träffar nog färre människor än du, fast jag bor i Stockholm! (Däremot SER jag väl fler förstås, men dem kan jag ju både ha och mista!)

 
zaq

zaq

29 december 2014 10:27

Alltid Vild & Vacker!
Hålelr med dig så innibomben, det går itne att klä sig mot kylan, och har man för många lager går det inte att göra något för man är ju som en michelingubbe... Å inte somjag vill, träna heller för lederna klagar och inte vill lungorna ha kall-luften heller!

Nä, jag håller med ddig i din kommentar, jag vet ju att jag klarar migsjälv, min fundering låg mer på planet att jag VILL vara själv, något som sees som udda och fel i mpngas ögon, någon att tycka synd om, att man inte kommit någon vart...
Å visst, delvis håller jag med, det här är tredje mannen jag misslyckas med, och jag förstår ju hur "folk" tänker, men jag vill ju tänka själv och är känslan inte rätt, om det känns såhär efter ett år, då ska jag banne mig få gå på den känslan för det är ju jag som ska leva med honom. Å se det går inte! Första känslan var rätt, det är jag som är "snäll och försöker anpassa mig" som vanligt, det är mig det är fel på det är jag som är för kräsen...
Mycket kan man stå ut med om man är kär, det vet nog du med för om jag läst dig rätt mellan raderna så har även du träffat på "Svarta män".
Men är inte känslan rätt, kommer man aldrig acceptera olikheter och annat personligt olikt...
Ha ett gott slut och ett gott nytt, nu kryper jag under min filt! brrrrrrr!

http://zaq.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

29 december 2014 10:57

Vi hade -15 i morse och jag tyckte att det var hemskt kallt när jag var ute och fyllde på fågelmaten, men det är ju ingenting mot hur ni har det. Jag förstår att den hemska kylan sätter ner humöret.
Här ska det bli mildare redan i morgon. Hoppas att ni får del av de milda vindarna ni också.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards