Alla inlägg den 9 maj 2014

Av Anita - 9 maj 2014 12:46

 

Så satt vi där vi köksbordet, Kinabror, Mustaschen och jag.

Vi tittade i "Land" alla bonnläppars bibel. Gubbarna hade jordbruksbilagan och suktade över alla maskiner man kunde sätta på fyrhjulingar och traktor.

Jag för min del läste en artikel om min bloggvän Lilianne som utbildat sig till migränbotare.


Mustaschen som är en person som är rakt fram och en härlig personlighet som inte kan beskrivas i ord. Han lekte med tanken av att Kinabror skulle köpa en motrrscykel med sidovagn och såg framför sin blick hur jag skulle åka i sidovagnen med gammal skinnmössa och håret fladdrande i vinden. Han skrattade och skrattade och lovad fotografera det. Klart att han vet att jag som inte ens skulle åka moped skulle se helt skräckslagen ut. Vi skrattade en stund.


Innan hade gubbarna varit ute och kärleksfullt skött om den gamla traktorn. Fyllt på vatten och olja och smörjt alla hennes gamla leder och tittat både här och där. Jag tror att dom gillar det gamla vraket. Puttrar och går gör hon ju så snart så blir det harvning och potatissättning.


 

Den här dagen var det klart med Kinabrors arbete med veden. Hans lilla vedbod är full och runt om hela huset ligger björkveden till tork. Nu är det till att fortsätta hos mig bara det blir väder.


Vi tog en paus på eftermiddagen och drog i väg på upptäcksfärd. Sonen upptäckte ett område vid Jensmyrberget där det är ett skyddsområde som ska vara fullt av gamla aspar som är jättestora, många ovanliga växter och ett fint landskap. 


Kinabror och jag hittade en fin väg och en fin stig och backar med omväxlande mossa och gräs och blåsippor i massor i backarna. Överallt lyste det blått av de skiraste blommor och jag kan tro att det är fint där när det blivit lite mer grönt.

Så här ser det ut när inte skogsmaskinerna gått fram och förstört och gjort stora hål och fula kalhyggen.

Fint väder var det också. Solen värme fint på ryggen men ärligt talat var det brant uppför backarna och vi fick stanna och vila flera gånger. Konditionen är inte den bästa. Kan det vara så att vi håller på att bli gamla.


Nu är det igång i växthuset. Luktärter, krasse är planterade i små krukor och ballongblomman är planterad och lite solrosor. Man måste förodla det mesta här för att det ska bli något innan frosten kommer.

Det är ingen lätt sak att vara trädgårdsintresserad här uppe. Skulle det inte vara ljust hela nätterna så blev det väl ingenting på den här korta sommaren.


 

Det här kan ni få gissa vad det är. Början till något stort i alla fall som inte ser speciellt ut just nu men som förhoppningsvis ska bli något alldeles extra har jag tänkt. Mer kommer undan för undan. 


Imorse vaknade jag till att det var vitt utanför. Det hade snöat. Fy vad jag blev sur. Planerna jag hade blev till intet på en  enda gång. Inte kan man krypa omkring på backen och bygga eller gräva i det här vädret. Fåglarna är galna och hungriga och jag har redan matat två gånger.


Nåväl ha en trevlig helg och vi får hoppas att det blir bättre väder. Många gånger tycker jag synd om er som bara har helgerna att ta till och vara ute på och så blir det dåligt väder. Jag minns så väl hur det var.


Dagens ord: Det är lugnast att ta dagen som den kommer och inte göra så mycket planer och gör man planer ska man alltid ha reservplaner eller bara gå och dra täcket över öronen.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards