Alla inlägg den 25 maj 2014

Av Anita - 25 maj 2014 08:59

 

Så blev det torsdag och solen gassade och vinden ven men det kändes trots blåsten som om man var utomlands. Vinden var len och varm och det var dags för oss kurstjejer att dra iväg på äventyr.


På krokiga grusvägar hamnade vi till slut någonstans högt högt upp där de stora fårglarna bor.

 

Där satt vi oss ner, trumman kom fram och vi hade en utsikt framför oss som var helt enorm. Nära till himlen med de vackra sommarmolnen var vi. 

 

Inga insekter som stack och bet utan bara ro och frid och mysigt umgänge med brudarna.

 

Även den trevligast kväll tar slut och det är dags att åka hem.


Så blir det fredag och solen gassar.

Jag målade mina stenar blå men mer blev det inte innan Kinabror och jag åkte till Hammarstrand för att äta på hotellet.


Tittade till mammas grav och jag åkte iväg till PappersBeda för hon hade lovat att klippa mitt hår.


Solen var varm och det var nästan 30 grader.


 Sedan var det dags att åka till Gamsvägerskan och äta och gratta Sofiepropp som har fyllt år. Åt en jättegod salladsbuffe och en härlig gräddtårta med jordgubbar.

Ja så sprang den fina dagen iväg i en väldig fart.


Så var det lördag och det började mulna på. AMV är här i husvagnen och hon och jag var nere vid sjön och flyttade stenar som isen har flyttat på. Det är inga problem att gå omkring i vattnet för det är 17 grader varmt och vi gick omkring i vattnet bort till badstranden och det har aldrig hänt under maj så vitt jag vet.

Sundsvallsborna är här och jag och Kinabror fikade hos dom.


Så var det det där med nässelsoppa och rabarberpaj då. När åskan började närma sig hade jag precis hunnit göra iordning det och Datafia med familj kom och där satt vi i köket med strömavbrott från och till och det dundrade och small och regnade men vi tände ljus och satt i köket och åt och pratade och hade trevligt ändå.


Så småningom slutade regnet och det blev klart och nytvättat i luften och för mig som haft problem med pollen var det skönt när det sköljdes bort lite grann. AMV och jag gick ner och tände i bastun, tog in härligt nytt björkris och satt där rätt länge medan karlarna satt uppe i huset och såg på tv.


Ja, vad ska man säga annat än att jag trivs som fisken i vattnet. Det var meningen att jag och DansBritt skulle fara på dans men det blev ingenting av med det av lite olika orsaker. Det blir väl fler gånger för det drar i mina dansben nu kan ni tro.


Nu har det regnat och är mulet och inte fullt så varmt men det blir säkert en fin dag i alla fall. Det är ju faktiskt försommar men jag har inte satt ut blommorna ur växthuset ännu, Det kan bli bakslag med frost. Det brukar ju bli det.


Dagens ord: Så lätt det är att glömma den hemska vintern när solen och värmen kommer.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards