Alla inlägg den 9 juli 2014

Av Anita - 9 juli 2014 21:25

 

Så var det dags för nästa stortag. Stormen som rev och slet lyckades ju blåsa omkull Sundsvallsbornas bod och den har legat där sedan dess och sett ledsen ut.


Nu när killarna slagit sina kloka huvuden ihop så är det dags att försöka resa upp det igen. Med två fyrhjulingar och en traktor och några gamla däck så den skulle fall mjukt så satt dom igång medan jag satt och tittade på.

       

Så där ja, det gick ju fint som snus det och nog ser dom ganska belåtna ut killgänget.

 




Nu har det varit ett par dagar med otrolig värme. Jag gillar ju värmen men ska man göra något får man allt kliva upp tidigt på morgonen och det gjorde jag idag.


Den där förbaskade veden som aldrig tycks bli kluven satt jag igång med tidigt imorse, vid 7-tiden tror jag. Nu känns det faktiskt ganska skönt när den äntligen är klar. Det känns liksom skönt inombords när något man ogillar så till den milda grad äntligen är klart.

 

Så bestämde jag mig för att idag ska det inte bli mer jobb utan Sonen och jag har tillbringat eftermiddagen nere vid sjön. Vi har badat och badat och det var 24 grader varmt i vattnet. Det kändes nästan som att komma ner till en Italiensk strand , det riktigt brände under fötterna när man gick på bryggan men under altantaket till strandstugan kunde man sitta i skuggan och riktigt mysa. Jag läste bok och Sonen spelade spel på telefonen eller vad han nu gjorde.


Ibland flöt det förbi små rosa blad och det är en av mina favoritblommor som tappar bladen i vattnet.

 

Vildrosen. Så skir, nästan genomskinliga blommor men med vassa taggar täcker den stränderna efter bandstrandsstigen just den här tiden. Bara några dagar finns den där och sprider en svag men härlig doft. Hänger ut över vattnet. Du kan inte plocka den för då tappar den sina blomblad, den bara finns där som en svag fläkt av vildhet och skönhet. Skönhet som är ljuv och oskuldsfull men som kan stickas rejält om man är för närgången.


Trollsländorna har också börjat komma, dom små klarblå sländorna och nu har äntligen mina favoriter bland fjärilarna kommit, de lysande blåvingarna som fladdrar och blänker så fint. Nu är det fullt med skönhet överallt och naturligtvis så finns det bromsar och mygg som bits. Inget kan ju vara fullkomligt i den här världen., Det måste ju finna balans.


Vad mera. Jo mina falkar är så gott som flygfärdiga nu och sitter i olika träd och skriker på mat. På marken nedanför boet ligger det skinn av råttor, matresterna efter middagen. Det verkar som om dom små ungarna blir mer och mer hungriga ju större dom blir och skriker och skriker efter mat. Stackars föräldrar, tur att det finns gott om sork på ängen. 


Så ikväll så kom en av mina bloggvänner och hälsade på. Så trevligt. Vi gick ner till sjön och hoppade i och badade, för mig var det kanske 5-te gången idag men man måste passa på för sommaren är kort och rätt vad det är så är den slut. Tänk att sitta i bara baddträkten i solen och klockan är över 8 på kvällen och inte frysa ett dugg. Härligt


Dagens ord: Det gäller att ta vara på de vackra dagarna och njuta dom till fullo. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards