Direktlänk till inlägg 9 januari 2015

SÅ OLIKA MAN KAN SE DET

Av Anita - 9 januari 2015 14:36

 

Solen gick ner vid så där kvart över två idag. En härlig fin vinterdag med -8 grader kallt, sol och inte en vindpust.

Tänk så olika man kan se på hur det är här i Fisksjön.


Brorsonen är här med två kompisar. Glada. trevliga ungdomar. Dom tycker att det är exotiskt. Exotiskt att mitt julklädda gammaldags hus ser ut som det gör.


Igår toksnöade det. Tunga stora lappvantar till snö och dom tyckte att det var häftigt. Jag tillbringade dagen med att stå vid spisen och göra älbiff med lök, mina potatisar t, stekta kantareller och sockerärtorna från min odlig, naturligtvis med lingonsylt, tranbärsgele och gurka.


Jag älskar att stå och laga sådan mat. Doften av maten och värmen från spisen. Tog fram blåbär, hallon och hjortron ur frysen och vi åt den med grädde.


 

Så roligt att se dom njuta av maten och tycka att det var både ovanligt och gott. Minns den lille brorsonen som förut nästan inte åt någonting. Det blev en stor karl av honom också som åt och njöt av maten han också numera..


 

Dom lånade sparkar och dundrade iväg nerför backen under vilda skrik. Dom byggde snöiglos. Hoppades på att få se en älg eller norrskenet. Tittade på stjärnorna som framträder extra starkt här i mörkret. Dom förvånades över tystnaden och isens sjungande när det blev lite kallare.


Dom drog iväg ut på sjön och pimplade.

 

Inte mer än krok på. Utan maggot eller mask lär man knappast få någon fisk en då behöver man ju varken rensa eller tillaga så det har ju sin charm det också hi hi.


Jag tog och for ut på sjön efter att jag skottat lite och suttit tillsammans med gamle A och sett på en gammelfilm och fikat. 


Ja ja jag måste väl medge att det är ganska vackert en sådan här dag även om det är vinter men det är solen som gör alltsammans.

 

Jag blev lite sugen på att bada bastu så jag tror jag ska gå ner och elda innan det blir alltför mörkt. Det var ett tag sedan jag bastade nu.


Nog är det väl konstigt att det som jag ser som enbart en jobbig tid  kan uppfattas som exotiskt och härligt av andra. Att mitt gamla slitna hus kan uppfattas som mysigt och härligt av unga människor. Att min enkla mat kan ätas men sådan matslust och glädje. Det är faktiskt ganska härligt men det vill nog till mer för att jag ska njuta av vintern men jag måste motvilligt erkänna att idag var det ingen plåga att vara utomhus, inte ens att skotta snön var lika jobbigt som vanligt.


Nu mina kära vänner så slutar vi med något helt annat. Tänkte att jag varje dag skulle lägga in en vacker blomma på bloggen. Blommor som får oss att tänka på sommaren.

Idag blir det näckrosen. Minns en gammal visa som började Där näckrosen blommar.

 

En liten näckros har jag i min damm men väst i sjön finns massor och borta vid Kolbjännsjön finns det också många och dom är lite magiska faktiskt. Dessutom gillar älgarna att äta de långa skälkarna. Mer än en gång har jag sett älgar stå i vattnet och mumsa. Jag är inte särskilt förtjust i vita blommor. kanske för dom påminner om snö, men ändå.


Dagens ord: Lyckliga dom som kan njuta av norrskenet, stjärnorna och av att göra änglar i snön. Jag för min del skulle kunna tänka mig att göra änglar i varm sand. 

 
 
Ingen bild

Anette

9 januari 2015 17:00

Åh vilka fina bilder. Här viner det utanför fönstret. Hade tur när jag skulle åka hem från jobbet- TÅGET GICK SOM DET SKULLE!!!! Brukar bli problem när det stormar. Har nu tänt ljusen o njuter av att läsa om min pojke som är i Fisksjön o av att det är helg. Trevlig helg!

 
Ingrid

Ingrid

9 januari 2015 23:20

Det är så enormt vackra bilder, så visst sjutton ser du skönheten i vinterlandskapet du också även om du gillar sandänglar mer än snöänglar.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

10 januari 2015 09:28

Underbara vinterbilder! Jag är ju inte heller någon vinterälskare, men så här på bild är den verkligen vacker!
Älgbiff har jag aldrig smakat, men det ser väldigt gott ut!
Näckrosor är vackra... ser fram emot fler sommarblommor!
Ha en fin helg!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

10 januari 2015 19:23

Man uppskattar inte enkelheten förrän man har levt ett tag i vår materialistiska värld. Maten såg mumsig ut!
Hoppas att du slipper Egon!
Kramar och en fin söndag!
Karin

http://pixelmojan.se

 
TantGlad

TantGlad

11 januari 2015 19:43

Visst ser vi på saker och ting så olika. Men så är vi olika vi människor.
Jag är absolut ingen vinterälskare. Men det är kul att åka pulka och göra snöänglar i snön med sin gubbes barnbarn.
Det är vackert när solen är uppe och lyser så fint på den vita snön.
Men kylan.......kan ALLDRIG tycka om kylan. Avskyr att frysa och fryser gör jag nästan jämt. Därför passar temperaturer runt 28+ utmärkt för mig.

Sv: ser med spänning framimot ett blogginlägg med dina bokmärken.👍.
Do it !

Godkväll! Kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

12 januari 2015 08:04

God morgon i kylan!
Vackert är det hos dej!
Förstår att de som inte lever i det vanligtvis, kan tycka att det är exotiskt..
Själv längtar jag som alltid till varmare tider.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

12 januari 2015 09:59

Tänk vad vintern ser härlig ut på bilder. Idag har vi -18 och det ogillas. Men jag har ju en resa framför mig om ett par veckor till sol och härlig sand.
Ha en fin Måndag. Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards