Direktlänk till inlägg 26 januari 2015

SNART SLUT PÅ JANUARI TACK OCH LOV

Av Anita - 26 januari 2015 09:05

 

Igår morse sökte de första solstrålarna sig in i huset. Det var första gången i vinter. Kastade en stråle på fjärilstavlan från Kina och på min blå tavla med fjärilar. För varje dag lite närmare en drägligare tid.


Fredag och lördag var trevliga dagar trots allt. Fredagen var det PRO-resan till Östersund och revyn "Radio Börtnan". Innan det var dags för revy åt vi lunch tillsammans. Revyn var så där. Andra akten var bitvis rolig och dom hade med en tjej som dansade flamenco alldeles otroligt bra. Det var en hel del skratt och trevliga människor att umgås med. När vi kom tillbaka till Kälarne var vi några stycken som gick på hotellet och åt pizza så det blev en ganska lång dag innan jag kom hem.


Lördagen vakanade jat till ett lätt snöande. Inga fler planer för dagen än det vanliga. Skotta snö! Då dök AMV och gubben upp och ville höra om jag skulle följa med till Sollefteå. Inte tackar man nej när alternativet är snöskottning.


Vi var på loppis och på lite fler affärer och så fikade vi hos AMV:s brorsa. Det snöade rejält i Sollefteå. Stora tunga flingor. Så drog vi vidare till Långsele och hälsade på AMV o Gubbens dotter och familj.


Avslutade dagen med att äta lite middag i Hammarstrand.


 

Så igår var det bara att dra igång med att skotta snö. 15 grader kallt så det var väldigt fluffig snö som inte var så tung att skotta. Hörde ni va, ett positivt uttalande om snö. Man tror inte sina öron.. Pulsade ner till sjön och gick bort till Kinabrors hus på ett skoterspår för att kolla läget.


Så lagade jag vedlådan där ett hjul hade lossat så den vickade som attan. Det kom inga söndagsgubbar igår. Pratade lite med broder B som fyllde 50 igår. Så lade jag mig i soffan för att titta på tv och somnade som en gris under värmefilgen. Vaknade halv sju och upptäckte att jag glömt att det var bokcirkel. Attans Attans. Så det kan bli.


Från det ena till det andra så var det som sagt nysnö igår och då brukar det vara eoligt att titta på spår efter djuren. Förut brukar det vara älgspår. rådjur, harar och massor med tjäder. orrar och järpar. Nu finns det bara rävspår. De jaktgalna karlarna som finns alltför många häromkring har skjutit bort alla djur. Det är bara småfåglar och möss kvar.och säkert har dom skjutit småfåglarna också om dom inte är så svåra att pricka. Jag blir så ledsen och arg. 


En ond värld lever vi i och det blir värre och värre. Man kan knappt se på nyheter utan att det är krig, död och elände och plågade djur och människor. Vart ska de bli.


 

Nej nu slutar jag med eländet och vi drömmer oss tillbaka till sommaren ljuvliga tid. Till vita doftande rosor och grönt gräs och dofterna som finns överallt på sommaren. Visserligen doftar julgranen fortfarande lite grann inomhus men annars är vintern en doftlös och tråkig tid.


Dagens ord: Det är i alla fall lite ljusare. Hoppet är inte ute.

 
 
Ingen bild

Marie-Louise Grimlund

26 januari 2015 11:03

Hejsan Anita !

Så mysigt du bor med skogen runt om-
Det är sant vi går mot ljusare tider.

Må så gott
Kram Mi

 
Ingen bild

Bamse31

26 januari 2015 11:47

Du har ett mycket rörligare liv däruppe i "obygden" än oss som bor i bekvämligheten i storstaden. Under helgen var du iväg både till Östersund å Sollefteå, medan jag knappt var utanför huset. Satt å glodde på tv-sport under dagens ljusa timmar, å sen kom mörkret som jag ser så dåligt i, så det blev att sitta kvar inne. Jag brukar ofta sitta å nicka till framför tv:n, i synnerhet om jag sätter mig efter maten, mätt å belåten. Så även denna helg, så du är inte ensam om detta fenomen, Anita.
Eftersom jag inte vintersportar längre så ser även jag fram emot ljusare tider. Det är skönt när dagarna blir ljusare så att man upplever dom som längre. Flamenco har jag, nästan mot min vilja dansat en gång på spanska solkusten i slutet av 70-talet. Var på en restaurang, där man underhöll gästerna med denna dans, å så bjöds jag upp på dansgolvet av flamencodanserska, som försökte lära mig dansen - till alla åskådares munterhet. Tyckte jag kom ifrån äventyret med äran något så när i behåll.
Kram!

 
Eivor

Eivor

26 januari 2015 12:39

Inte är jag avundsjuk på dig. Snöskottning och så kallt.

Här gnäller vi när det blir -6 ungefär. Hyreshus bor vi i så ingen snöskottning heller.
Men jag rör mig så gott jag kan med en "trasig" rygg. Så på så sätt har du det mycket bättre som kan röra dig fritt i naturen och komma iväg till andra platser.

Men jag har ju kunnat gjort det så jag är glad ändå.
Fint med svalorna på huset. Man blir glad att se dem

Tråkigt med all den jakt. Varför ska människan bestämma hur många djur som ska finnas??? Gillar det inte. Om de höll sig det då, men nej de skjuter vilt omkring sig (en del inte alla)

Ha en bra dag


Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

26 januari 2015 20:16

Nu blir jag riktigt orolig för dig! Säga positiva saker om snön, då har det gått långt. Här är det halt så att det är bättre att åka skridskor till jobbet. Eller spark, som vi åkte mycket hemma när jag var liten.
Kram i kylan!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

26 januari 2015 21:34

Det är underbart med dina sommarbilder, men snöbilderna skämmer minsann inte för sig de heller.
Har du ännu julgranen kvar förresten? Då har den väl börjat skjuta nya skott? Mamma lyckades ofta få våra julgranar att klara sig till den 27 januari då min lillasyster fyllde år. Då blev det julgransskakning.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
skogsnuvan

skogsnuvan

26 januari 2015 22:30

Jo då Ingrid jag har julgranen kvar och den barrar inte ännu så jag kan börja hoppa på ett rekord iår, dock har den inga kottar eller gröna skott så jag vet inte. Vi får väl se.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Anki

Anki

27 januari 2015 06:35

Härligt med de första solstrålarna... så hemtrevligt och fint du har det hos dig :)
Du hinner med mycket kul du... revy brukar vara roligt... och pizza på hotellet är inte heller så illa.
Trist med jägare som skjuter bort allt vilt... och skogsbolagen som kalhugger.
Härlig bild på sommarens rosor... längtar!

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

27 januari 2015 22:01

Jag säger så här .....snart är snöeländet ett minne blott. Fast nu få vi haft ett sånt vackert soligt vinterväder i söndas så tyckte jag inte det var så jobbigt med vintern trots allt. Men just nu är det -13 så jag tar tillbaka de snälla orden om vintern.
Men jag ä int bitter..snart Äre vår . Så ett tag till kan man väl stå ut.

Mysigt hus har du.
Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

margareta wårenius

28 januari 2015 06:47

det var då skoj att du kom iväg med pro till någe kul

 
mimio

mimio

30 januari 2015 12:52

Igår, åkte mina pappstjärnor ner och jag putsade fönsterna hahaha det gick knappt att se ut efter alla stormar som farit fram här. Visst blir man glad av de där solstrålarna. Såg att de börjat sälja penséer, tänkte fixa lite imorgon en liten kruka på trappen kan väl pigga upp tänker jag.
Din ros är helt fantastisk Anita, så många blommor o knoppar på samma gång, fint.

http://motalamorris.wordpress.com

 
Göran

Göran

1 februari 2015 10:29

Låt granen stå du bara, så länge den är fräsch och fin. På 80-talet bodde jag en tid i Granlo i stadens västra delar och i huset mitt emot bodde bl.a en man som hade julgran på balkongen varje år. Det ovanliga med honom var att han inte hade en vanlig julgransbelysning i den utan nån special med fullstora glödlampor (60-wattare).
Och inte nog med det - han hade den tänd också dygnet runt ända till Valborg. Ljuset räckte för att lysa upp en hel lekplats som fanns mellan husen.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards