Direktlänk till inlägg 13 maj 2015

ÖVERFLÖD

Av Anita - 13 maj 2015 08:52

 

Är man trädgårdsälskare ska man nog bo söderöver. Alla trädgårdsprogram är från trädgårdar i Skåne och så skitenkelt att odla där.Ingen utmaning alls möjligen då mördarsniglarna som vi inte har här.


Söderöver är det ett överflöd av allt. Medan det här är mycket blad och få blommor är det nästan övertäckt med blommor där. Nu pratar jag om det odlade.

Visst finns det överflöd av maskrosor och älgört och annat men .....

Jag vet att där är marken täckt av vitsippor och chilla. Vitt och blått och vackert. Visst finns det vitsippor nere mellan mina björkar men bara några enstaka tuvor och visst finns det schilla och krokus men bara enstaka.

Ibland unrar jag om jag inte uppskattar de få blommorna lika mycket om inte mer.


Visst finns det överflöd här också. Just igår när jag krattat löv hela dagen och fraktat bort kärra på kärra med löv så tänkte jag på det.


Det är dessutom överflöd av vatten. Ån har blivit dubbelt så bred som vanligt.

 

Det var uppehållsväder så gott som hela dagen igår och jag har hunnit med en hel del faktiskt. Min hand är bra mycket bättre nu och jag kan till och med hålla i krattan om jag har handskyddet på mig. Så gott som all krattning klar. Dammarna är rensade från löv och hammocken har fått dynor på. Nu är det bara att vänta på att solen ska börja värma så jag kan sitta ute och dricka kaffe och ligga och ta en middagslur och lyssna på fåglarna.

 

Jag har städat alla katt och hundgravar. Mina fina katter Tigern och Oskar. Tänker på dom ofta. Så ovanliga och speciella kattor. Det är inte lika kul att bada bastu nu när jag inte har min bastukatt med mig. Vem äter ölkorv och dricker öl med mig nu. Ingen!


Igår kunde jag i alla fall ta av täckbyxorna och gula jackan för första gången iår. Stövlarna fick vara på för det är väldigt blött överallt av regnet och den smältande snön.


Jag åt matjesill med potatis och faktiskt hittade jag några strån av gräslök i kryddgården. Sådan ny gräslök smakar väldigt gott. Ser att det kommit upp lite spröda nässlor lite var stans så snart är det dags att göra nässelsoppa.


Är klart medveten om att jag förfallit och blivit en lufs. Förr målade jag alltid tånaglarna när det började bli vår men det har jag skitit i iår. Varför skulle jag. Går omkring som en lufsa med okammat har och samma kläder nästan hela veckan. Vem skulle bry sig. Gubberna som kommer hit ser mig nog inte som ett sexobjekt i alla fall. Dom är nog mer ute efter sällskap och kaffe. Tur är det föresten.


Nåja nog om det. När jag läser bakåt i min blogg ser jag att jag har tråkigare och tråkigare för varje år. Hur ska det bli framöver om det ska fortsätta på det viset. Mest av allt sörjer jag dansen.


Idag ska jag försöka börja med blomrabatterna om det inte börjar regna. Jag ska åka och hälsa på fd grannen också en sväng. Jag var inte dit förra veckan. Nu får jag väl gå ut och titta på fåglarna och lukta på blommorna och gosa med dom söta humlorna som börjar brumma ute. Än har jag inte sett en enda fjäril.


Dagens ord: Den som inte är van vid överflöd gläds ändå åt det lilla.

 
 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

13 maj 2015 11:26

Tråkigt om de blir tråkigare och tråkigare för varje år..
Själv tycker jag det är långt ifrån tråkigt att läsa hos dej! Ditt luv låter så skönt i all sin enkelhet i samklang med naturen.

Sexobjekt? Måla tånaglarna ? Ha ha, inte här heller. Numera när jag är ensam med pälsarna blir det inte alltid ens en dusch. Det kan lugnt gå någon dag eller två extra innan jag går dit. Hundarna bryr sig inte, de äter ju bajs så om Matte hoppar över duschen ibland tycks de kunna leva med.
Inte klär jag upp mig vidare heller. Trasiga jeans, seglarkläder och hundjackor. Utom när jag ska till Mannen. Då anstränger jag mig lite extra
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ann

Ann

13 maj 2015 12:44

Hej! Nu blir det varmare och varmare och blommigare och blommigare....!
Vill gärna tipsa om att BEA Backlund har buggkurs 29-31 maj om Du är danssugen! Lite träning inför sommardanserna! Ta med Dej Göte! Det behövs killar vet jag!
Anmälan till Bea! Gå in på Ragunda anslagstavla på FB eller hör av Dej till mej om Du behöver mailadress eller telnr till Bea!
Jag kan inte vara med på den buggkursen då vi är "på vift"! Jag har sagt till Bea att jag hoppas att han har nåt till hösten också! Kram och skön helg!
Ann

http://dansann.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

13 maj 2015 16:17

Du kommer säkert att känna dig gladare och piggare bara solen och värmen kommer och du kan få åka iväg och dansa. Våren, med alla de förväntningar man har, är en jobbig tid för många.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

14 maj 2015 02:00

Anita! Förarga dig inte över allt som växer i Skåne, men inte hos dig. Du har tillräckligt med växtarter så ta vara på det specifika för trakten. Å förmodligen har du inte dom där söta rådjuren, som springer runt på tomterna å mumsar l sig alla fina blommor. Min fru hade Kungsängslilja som favoritblommor, å dom kom upp denna vår också, bara för att bli uppätna av rådjuren, trist!
Kan inte jag få bli din Bastukatt? Jag ska vara så lugn å snäll å bara sitta å spinna, å jag äter gärna ölkorv å dricker öl med dig!
Å nässelsoppa med ägghalvor å gräslök älskar jag. Du har i alla fall kommit längre med vårbestyren än jag, som varken tagit fram trädgårdsmöbler eller dynor. Jag väntar till torrare å varmare väderlek, den kommer- även till dig!
Kramen!

 
Anne-christine

Anne-christine

14 maj 2015 11:08

Älskar att läsa dina kloka skrivna rader. Din blogg har precis allt tycker jag.
Visst är det grönare varmare blommigare söderöver. Men vi har inte dumt vi heller .
Nu vänder du blad, och tänker.......nu ska jag fanemig Ha det roligare och roligare för varje år istället. Men visst kan man få Ha tråkdagar. För utan tråkdagar kan man ju inte uppskatta de roliga braiga dagarna.
Det blåser som F-n hos mig i dag. I dag påen röd ddag som det åxo är den årliga hattparaden i Bergsåker Sundsvall.
Ska dit om ett tag. Men tror nog jag får hålla i hatten haha.

Hejsvejs vännen.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Märtha

14 maj 2015 11:58

Jag är uppvuxen lite norrom Vasa i Finland, och jag bara beundrade vitsippsfälten och liljekonvaljerna (och blåsipporna) när jag flyttat hit söderut. Nu ser jag de två förstnämnda som ogräs, de har en viss förmåga att kliva in i vilka rabatter som helst. Men visst är de vackra i glesa skogar, dit de också verkar hitta så fort som de mest skuggande träden tagits bort. Även jag undrar över varför trädgårdsprogram i ert land "alltid" görs i Skåne. Skulle gärna se mera program från breddgrader närmare polcirkeln... Nu är det bara att gå ut och städa i rabatterna här igen, trots närmare 2o millimeter regn de senaste två dagarna/nätterna...

 
Annika

Annika

14 maj 2015 18:10

Att jobba i trädgården är ett billigt och bra alternativ till gym. Inte blir du tråkigare och tråkigare inte. Sätt lite färg på tånaglarna så ska du se att det känns lite bättre. Det är de små detaljerna som gör det. Men du duger så bra som du är tycker jag.
Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Göran

Göran

14 maj 2015 22:04

Hehe.. Du är inte på långa vägar ensam! Längesen man åstdakom erotiska fantasier hos någon (om jag nu någonsin gjort det...)
Tyngdlagen tar ut sin rätt både här och där och behovet av speglar minskar stadigt. Så varför inte glädjas åt våren och naturen. På våra breddgrader har ju våren blivit längre på senare år. Så nån nytta fick vi väl av den där globala uppvärmingen. Ska berätta en liten anekdot om min mormor och ett annat av hennes barnbarn...
Barnbarnet och hon pratade om det där med att vara vacker och mormor fällde nån kommentar om att det var längesen hon var vacker. Då svarade min kusin...
-Men mormor, man behöver inte vara vacker när man är så klok som du!
Sug på den!
"Ur barnamun och av fyllhundar får man höra sanningen"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
mimio

mimio

21 maj 2015 10:31

Hej Anita!
Visst har vi oändliga vitsippehav här men jag tänker på när Inge såg dina ENORMA Riddarsporrar - han blev alldeles stum, som han kämpar för sin favorit här nere haha vattnar extra, duttar med dem, strör dit äggskal (det är det senaste påhittet) för att sniglarna inte ska vilja krypa till dem ja alla tänkbara knep tar han till men inte hjälper det! Här är de jämt förkrympta ja, i alla fall om man jämför med dina jättar som växte högt över våra huvuden mot himmelen ;)

http://motalamorris.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards