Direktlänk till inlägg 22 augusti 2015

INTE HAR JAG HAFT TID

Av Anita - 22 augusti 2015 08:21

 

Inte har jag haft tid att sitta vid datorn. Jag har knappt haft tid att vara inomhus på flera dagar för solen och värmen lockar ut mig och jag vill bara vara utomhus och njuta av värmen och solen.


Vet ni att om man ligger på bryggan och blundar så hör man vågskvalpet från sjön och humor som surrar och getingar och vinden som får vasstråna att sjunga en entonig sång. Känna solen som värmer på kroppen och liksom kryper in i hela mig och gör att jag mår så innerligt gott. Jag har unnat mig det dom här dagarna fast jag borde gjort en massa saker. Plockat bär, klippa gräs och bära in ved men livet är till för njutning eller hur.


Onsdagen var verkligen en njutningens dag. Då kom mina tremänningar och hälsade på och med sig hade dom hunden Jacks syster och mamma.

 

Oj så dom badade och oj så dom lekte.

 

Vi satt nere på min brygga och fikade först och sedan gick vi bort till Kinabrors brygga för att äta middag. Stekt abborre med räkor och kall sås och till efterrätt glass med varm hjortronsylt, alldeles nygjort.

 

AMV och gubben dök också upp så vi blev några stycken till middagen. Vilken härlig dag vi hade och så trevligt att träffas. Vi träffas en gång varje sommar och det är alltid lika roligt. Jag tycker så om min tremänning Gun. Vi har något gemensamt som jag inte riktigt kan sätta fingret på men det är alltid lika roligt.


 

Så torsdagen kom Datafia och hade med sig ett av sina barnbarn och sedan åkte jag till Hammarstrand för att fixa en massa med vägföreningen och så till Kälarne för att hjälpa fd Grannen med räkningar och så gick så gott som hela dagen till det men jag hann med att ligga på bryggan en liten stund innan det var dags att steka pannkaka till Kinabror och mig. 


Gårdagen var Kinabror i farten med att slänga in sin ved och AMV och Gubben skrapade sitt hus och vad gjorde jag, vattnade blommorna men inte så mycket mer och så mitt på dan for vi till Hammarstrand för att handla och äta lunch hela gänget.


Sedan vi kom hem gick jag åter igen ner och lade mig på bryggan och efter ett tag kom AMV också ner. Vi eldade i bastun och satt där länge och hade det varmt och skönt och svalkade då och då av oss i sjön.


 

Det blommar och blommar och jag älskar mina röda vallmon. Dom liksom lyser upp och glöder i solen. 

Kvällen tillbringade vi uppe på övervåningen i AMV och Gubbens hus och dom har ingen el så vi satt där med tända ljus och vi grillade korv i öppenspisen och vi hade hur mysigt som helst. 


Det blir fort mörkt nu på kvällarna. Så fort solen går ner så mörknar det fort men jag har massor med solenergilampor i min trädgård och det lyste så fint när jag gick hem.


Jag läser en bok som såg ut att vara bra från början men efter ett tag fattade jag ingenting men bokens titel kan få bli dagen ord för det är nog så sant faktiskt. Dessutom hade boken en del klokt att säga om positivitetsgurun och annat tok och det ska jag berätta om en dag jag har tid.


Dagens ord: När ingenting fungerar så gör ingenting.

 
 
Korpunge

Korpunge

22 augusti 2015 16:06

Så vackra vallmon!
Ja inte kan man sitta inne såna här dagar heller, man måste ju passa på att göra nåt skoj och njutbart när vi äntligen fått lite sommar. Härligt att du mår gott så fortsätt nu att njuta av dagarna som kommer.
Kramis

http://korpunge.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

23 augusti 2015 08:20

Vad skönt att du Äntligen kom dig för att ta det lugnt. Som vanligt har du tagit fina bilder och sådana
vallmoblommor har jag inte sett på länge. Har ni fått värme i sjön så att det går att bada nu? Jag hade förväntat mig bilder på badenymferna
men det får väl bli en annan gång. Har ni haft surströmmingspremiär
än? Jag skulle vilja smaka av årets upplaga, men jag vill inte sitta och äta surströmming ensam, så jag får vänta. Istället tog jag mig för att göra en rysk rödbetssoppa och det blev sats på 2 l så nu har jag rödbetssoppa som räcker i veckor och jag
får väl lov att frysa in. Soppan blev god med yoghurt och mackor till, men går inte att jämföra med surströmming. Den här kommentaren talar jag in på Siri som har installerats på min IPad,så det blir nog mycket text. Jag experimenterar mig till det här, får se hur du går. Kramen på dig.


 
Göran

Göran

23 augusti 2015 08:36

Hmm... När man ser dina bilder är det ju nästan så att man börjar tvivla på Robert Lind. H Alfredsson sa ju att när man dör så kommer man till Kramfors. Om man har varit snäll, alltså.
Men när man ser dina bilder undrar jag om man inte rentav kommer till Fisksjön när detta livet är över.
Om man har varit snäll, alltså!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anne-christine "TantGlad"

Anne-christine "TantGlad"

23 augusti 2015 11:38

Ut och njut min vän. Det gör du alldeles rätt i. Snart kommer vinterhelvetet......och hur det blir kan vi ju alldrig veta.
Röda vallmon som glöder i solen är vackert.
En Anita som njuter av alltihopa är nog åxo vackert. Kan riktigt se dig framför mig hur du njuter av all grönska och allt fint som naturen bjuder på.
Vår tid ÄR NU . Sommar sommar sommar.............lalala......
Justja......kom ju på att jag har massor att göra fastän det är söndag. Detta går ju inte. Det blir gräsklippning på schemat samt pyssel i vår stuga "smultronstället"

Ha en fin dag. En solig dag.
Solkramar från mig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

23 augusti 2015 19:19

Härlig tid nu ja! Men släck alla lampor som stör och ut och titta på alla stjärnfall också ;)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards