Direktlänk till inlägg 24 augusti 2015

SURSTRÖMMING OCH BÅTUTFLYKT

Av Anita - 24 augusti 2015 07:22

 

Sol, sol, sol, å så härligt.

I lördags fick jag in veden men det är väl det enda nytta jag gjort de senaste dagarna.

Mitt på dagen åt Kinabror och jag lunch hos AMV och Gubben i deras sportstuga och sedan gick AMV och jag ner till badstranden. Hunden Jack älskar att vara i vatten. Han simmar och dyker efter stockar som han drar iland med all kraft han har. Det är stora stockar som han lyckas baxa upp ur vattnet.


Så på kvällen åt vi surströmming hos Kinabror.

 

Det var Sundsvallsborna, AMV o Gubben, Tuppola och Sambon och jag och Kinabror. 

Frampå kvällen gick vi in och Kinabror hittade en film med Roy Orbison där han sjöng alla sina sånger och TuppOla och hunden Alice tog sig en liten dans på golvet.

 

Även den trevligaste tillställning tar slut och det mörknar fort nu på kvällarna men luften var varm.


Igår var nog sommarens varmaste dag. Det blåste inte ens. Oj, vilken värme.

Jag skulle plocka vinbär och AMV skulle skrapa på sitt hus men en sådan dag som igår kan man väl inte arbeta och gno. Nej vi ändrade våra planer och tog båten och den lilla rosa korgen med lite att fika och rodde ut på sjön.

 

Först for vi till kanalviken och där hoppade vi omkring på stenarna. Nja, föresten Det var nog länge sedan vi hoppade omkring på stenar. Nu går man ju lite försiktigt och ser så man inte bryter lårbenshalsen när man balanserar på stenarna. Vi är ju inga ungdomar längre tyvärr. Fast just en sådan här dag kan man känna sig väldigt ung.


Sedan rodde vi till en fint ställe med lena klippor där vi stannade.

 

Det var precis en sådan dag som vi minns från tonårstiden när vi låg på klipporna medan transistorradion spelade Sommar. sommar sommar och det var varmt och härligt och vi hade inga andra bekymmer än kläder och killar.


Det visade sig att vi hade tagit platsen för en fiskmås (den enda i sjön) och han kom flygande och blängde på oss men som tur var så sket han inte på oss. Fiskarna plaskade och hoppade och sjön var blank som en spegel. Fikat smakade bra. Suveränt.

 

Så rodde vi över sjön till Kinabror och där på bryggan satt Gubben och en annan kille så det blev kaffe innan vi rodde hem.

 

Stränderna var fulla med gula blommor och vita slåtterblommor. Så fint så det såg ut som om det var planterat men ingen kan plantera så vackert som moder jord.


Badade och somnade en stund på bryggan och sedan åt jag middag hos Kinabror.

 

Vattnade i trädgården och nu har rosorna slagit ut och jordgubbarna är röda och söta.

Så iväg ner till byn för att gå på bokcirkel och sedan satt jag på bryggan i solen fast kvällen var sen och funderade på hur livet kan kännas så bra bara för att solen skiner


En motorbåt murrade ute sjön, tre lommar simmade förbi och vattnet nästan kokade av småfisk. Livet är härligt och nu känner jag verkligen att jag bor i paradiset.


Dagens ord: Det händer mycket på landet om man har en öppen blick. 

 
 
Ingen bild

Bamse31

24 augusti 2015 11:45

Då blev det surströmmingsfest hos er iallafall. Var den god?vilket märke? Hade tänkt äta surströmming med min stora dotter ikväll. Hon kom hem från bortre Asien nu på morgonen men förklarade att hon inte orkade med att komma och äta surströmming denna kväll så det får bli en annan gång.
Verkligt fina bilder du har tagit från fisksjön med omgivning, men var är bilderna på badenymferna?p. Det verkar vara paradiset du lever i så passa på att njuta så länge solen skiner för det kommer regn senare i veckan har väderlekstjänsten sagt.
Roligt att Jack rensar upp sjöbottnen åt dig från stockar. Har det varit flottningsled i sjön tidigare?
Mina vindruvor börjar bli blåfärgade nu men är ännu inte färdiga att äta. Det är lite försenat jämfört med förra året och skörden verkar inte heller bli lika stor men den räcker åt mig..
Kramen

 
skogsnuvan

skogsnuvan

24 augusti 2015 16:36

Vi provade tre sorter Oskars, Röda ulven och Götas. Götas hade AMV köpt uppe vid höga kusten på ett litet ställe och den var överlägset godast.
Vi tar inte längre några bilder på varandra vi kvinnor. Kanske för att bilderna på något vis gör oss gamla och skynkliga. Måste vara något fel på kameran. Så blev det inte förut. Jo då det har varit en flottningsled så jag förmodar att en del stockar är så gamla.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

25 augusti 2015 08:13

Härliga dagar nu - sommaren kom till sist. Bara att njuta så mycket som möjligt av de fina dagarna (och förtränga resten) nu när du är fri och kan disponera tiden som du vill.

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Annika

Annika

25 augusti 2015 09:13

Surströmming...mums. Har aldrig testat Götas. Men vilken underbar dag du har haft. Den kommer du att ta med dig i minnet och plocka fram i vinter då snön yr.
Ha en fortsatt fin vecka.
Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

25 augusti 2015 19:39

Oj, finns det så många surströmmingsmärken! Jag har inte ens känt lukten av surströmming och det kanske är en förlust, efter vad jag förstått. :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

25 augusti 2015 22:15

Sommar....Sommar...Sommar.....som jag skrev till dig i min tidigare kommentar var nog samma låt som du menade nu. En riktigt mysig låt.
Hos dig händer det massor alltid.
Men surströmming...........näääää....Men festen är kul.
Låter kul på "skogsnuvans Place"
Må så gott å kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

26 augusti 2015 23:20

Nu får DU skicka ner lite sol till mig! I morse var det KALLT, 12 gr.
Prognosen för helgen ser bättre ut. Sol och 20 gr. Vi ska ha syskonträff hos min lillasyster i Småland, så det är skönt om vi kan sitta ute.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
dunsaluns

dunsaluns

30 augusti 2015 18:56

Så härligt att ro omkring en sommarkväll. Det gjorde jag förr när jag bodde hemma hos mamma. Nu har jag ingen båt, måste hinna ut och ro lite innan det blir vinter igen. Fina blommor du har i din trädgård. Du verkar ha det ganska mysigt :) Ha det bra!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

31 augusti 2015 03:20

Vilkken dag!!! Tre sorters strömming så trevligt :) Götas har jag aldrig hört talas om... Och rosen så fin :) Luktärter blommar för fullt hör vid kusten, sitter ett nyplockat knippe i badrummet nu och de luktar så gott :)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards