Direktlänk till inlägg 1 september 2015

GLÖMSK

Av Anita - 1 september 2015 08:01

 

Nu när jag ska berätta om de senaste dagarna har jag svårt att minnas så nu får jag nog ta och skärpa mig. Använder man huvudet för lite så blir man otränad och slö.


Nåja, då drar vi igång.

Fredagen åkte Kinabror och jag till Hammarstrand. Vi hälsade på PappersBeda en stund så att Jack och Grisnäsan Bob fick leka lite grann.

Sedan lunch på hotellet tillsammans med AMV och Gubben.

Tror att jag plockade en hink rödvinbär på eftermiddagen och AMV och jag struntade i bastubad för det blåste och var ruggit ute. Vi satt i AMV o Gubbens husvagn istället frampå kvällen och pratade och fikade.

 

Fullmånen i Augusti är stark och full av energi och kraft och då passade jag på att vara kuckelkärring och koka alla möjliga salvor. Jag ska ägna ett helt inlägg åt det men det får bli en annan dag.


Lördagen åkte Kinabror, DansBritt och jag till skördemarknad i Selet. Selet är en liten by långt bort i skogen.

 

Det var mycket folk och trevligt och massor med gott att köpa.

 

Oj vilka goda kolbullar. Dom var nog dom godaste jag ätit på flera år. Tittade med ett litet skratt på anordning dom hade för att elda. Ett gammalt badkar med medar och galler uppepå. Tänk så påhittigt. Dom killarna hade fullt upp för kön var lång fast dom hade många pannor på gång samtidigt.


Resten av dagen ägnade jag åt att rensa bland vinbärsbuskarna. Sedan fikade AMV , Gubben och jag hos Göte och frampå kvällen gick AMV och jag hem till mig och såg på Morden i Midsommer.


Så söndagen var det skördedag igen. Då kom DansBritt hit och vi plockade och plockade. 10 liter svartvinbär blev det för min del så nu ska jag inte ha mer. Lite lek med hunden Jack har det förstås varit alla dagar och vi har varit nere vid sjön så han har fått bada. AMV och Gubben packade ihop och åkte iväg. Dom ska åka till Grekland tillsammans med Broder B och hans fru till helgen. Tala om att jag är avundsjuk. Jo ni hörde rätt. Avundsjuk!

 

Så sista dagen i augusti. Det var meningen att Moster skulle komma. Det var dimma på morgonen men när den lättade blev det en strålande dag. Så ringde hon och hade fått nys på ett jättebra hallonställe. Att välja mellan hallon och svartvinbär är inte svårt. Hallon är mina favoritbär så jag kastade mig i bilden och for till henne.'


Vi drog iväg efter kanten på det som en gång var sjöbotten. Nu odlas det korn och havre och lyser av vackra gröna färger.

 

Vilket liv det blev när vi klev ur bilden. Minst 100 tranor flög upp under vilda skrik och naturligtvis funkade inte min kamera så bra så dom han flyga iväg innan jag hann ta bilder.

 

Några syns långt bort men det syns inte ens att det är tranor. Attans skit.

 

Oj så mycket hallon vi hittade och stora och fina och goda. Så hem till moster och vi åt god lax och potatis. Så gick den dagen och snabbt som en höna skiter. Jag förstår inte att dagarna rusar iväg så fort men de dagar när snön vräker ner och stormen yr då är det minsann länga och kalla och trista dagar.


Jag for en sväng till Kinabror. Han kittade fönster och lille Jack och jag lekte i vattnet. Det är faktiskt 20 grader i vattnet fortfarande och så var det kaffe i solen på bryggan. Inte har vi det illa inte. Inte är det någon plåga att vara pensionär inte.


Hemma väntade hinkar med bär på att bli saft och sylt och det tog minsann hela kvällen men nu finns det många flaskor med saft i källaren och hallon och sylt i frysen så samlarkvinnan i mig har fått utlopp för samlarmanin.

 


Idag kommer moster och plockar svartvinbär och det ser ut att bli en fin dag idag också. 


Dagens ord: Kloka är dom som ger sig iväg söderut när hösten kommer.

 
 
Annika

Annika

1 september 2015 09:06

De där salvorna vill jag läsa mer om. Sååå spännande.Jag skrattar varje gång jag läser om namnet du har satt på dina vänner, vad får du allt ifrån? Du har då verkligen inte tråkigt på dagarna utan utnyttjar dem till max.
Ha nu en fin första September dag.
kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Skatan

Skatan

1 september 2015 09:44

Vilket härligt liv du "fångar" varje dag ... ute som inne, ensam och med alla dina goda vänner. Jag förstår att du blir avundsjuk ibland när pengarna fattas för att kunna resa till ditt älskade Italien eller som nu med brorsan till Grekland. Men tro't om du vill: jag är ofta avundsjuk på ditt liv däruppe i "vildmarken" så långt borta men ändå närmare Livet med stort L, naturen förstås och dina riktiga goda gamla som nya vänner. Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

1 september 2015 10:08

Så mycket trevligt du har dig för. Det blir härliga minnen att plocka fram i vinter när snöstormarna yr.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Bamse31

1 september 2015 15:18

Kan bara konstatera att din tid är nu å jag är avundsjuk över att inte få dela den. Vilken bärsäsong ni har! Massor av alla de bär jag skulle vilja plocka. Jag har röda vinbär här men har bara smakat av dem direkt från busken, men nu börjar mina vindruvor bli mogna. Grannarnas barn å skatorna har redan upptäckt dom , men dom blir bäst en dryg vecka för då beräknar jag att den rätta sötman har kommit.
Du får komma ner å smaka,
Anita, åsså kanske du kan göra nån salva av dom😀.
Tänk att ni har 20 gr i vattnet! Bada Anita!, för snart är säsongen slut.
Du verkar ha mycket svarta vinbär! De är de bästa vinbären, dom är c-vitaminbomber å man kan ha dem till så otroligt mycket. Från brännvinskrydda till läkemedel. Själv gillar jag sylt till filmjölk, marmelad på toastmackor å gelé till maträtter. Vänta med utlandsresa till det är skitväder här hemma, då känns dem mer angelägen.
Kan inte se några tranor på din bild, bara en figur, som mera liknar en människa, är det måhända min moster, som borde vara i min ålder.
Man kanske skulle vara en trana, för då kunde man flyga iväg dit man ville..
Kramen!

 
TantGlad

TantGlad

1 september 2015 20:06

Ja du är härlig du.
De där salvorna vart jag intresserad av.
Det låter som ett inlägg för mig det.

Ha en skön 2:a september nu . Det går undan nu.

Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Spanaren

Spanaren

3 september 2015 07:08

Vilket härligt energigivande inlägg med många vackra foton *njuter* Intressant flera gånger om med salvorna du gör och jag hoppas att jag snart får läsa mera om det. Vackra hallon, kolbullar och allt vad du nu skrev om *njutfullt* Var bor du som ännu kan bada ute? Älskar Vallmo och blir glad varje gång och ser den blomman som bakgrundsbild på din blogg *tack* /kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

3 september 2015 08:27

Bamse du har alldeles rätt. Det är moster du skymtar bland bärbuskarna och hon är i din ålder. Tranorna flyger långt bort och ser mest ut som fiskmåsar. Ett absolut misslyckat foto. Jag ska göra salva till dig men det dröjer för mina ringblommor är det mest knoppar på så man får hoppas att inte frosten kommer och tar dom innan jag hunnit plocka.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Staffan H

Staffan H

3 september 2015 18:21

Full fart med allehanda bestyr ser jag. Egen saft och sylt av egna bär är väldigt fint och fritt från massa konstigheter är det också. Gott som bara den. Röd vinbärssaft är gott att ha i sås till kött, men tala inte om det för någon. Njut av dagarna innan hösten är här på allvar.

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Göran

Göran

3 september 2015 20:57

Annars finns ju också den grundläggande regeln; "Det man inte minns har inte hänt!" Alltså gäller det att vara mer envis än de som säger sig minnas. Är man bara tillräckligt tjurig så blir de osäkra till sist.
Jag brukar säga att jag minns det jag VILL minnas.
Skämt åsido så har du rätt - hjärnan behöver också gå på gym. Och för den ändan inköpte jag nyligen en korsordstidning. (Har för mig att jag nån gång i tidernas begynnelse gillade att lösa korsord)
Eller så kan du göra som Bosse Parnevik i sketchen där han imiterar Bengt Bedrup och leder hjärngymnastik; "Tänk framåt... Och tänk tillbaka... Tänk framåt... Och tänk tillbaka! Så tar vi några lätta tankesprång och avslutar med att känna oss riktigt, riktigt DUMMA!"
Lycka till! ;-)

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

3 september 2015 20:58

Jag brukar skriva lite korta dagboksanteckningar i en kalender och då skriver jag alltid dagen efter, så att jag får träna minnet lite och komma ihåg vad jag gjorde igår. Ibland kan det vara skrämmande svårt. Jag har också mycket svårare att komma ihåg vad jag gjorde på jobbet, än vad jag gjorde när jag kom hem, av någon anledning
Dina salvor är jag jättenyfiken på att få veta mer om, vad de olika varianterna är bra till.
Sedan måste jag hålla med Skatan: Jag blir ofta avundsjuk på dig när jag läser din blogg. Ni verkar ha så fin gemenskap däruppe och du gör så mycket roliga saker: har meditationsgrupp, kokar salvor, bakar tunnbröd och går på trumkurs, för att bara nämna några exempel.
Stora kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards