Direktlänk till inlägg 7 september 2015

KORT SEMESTER KAN VARA HÄRLIGA SEMESTER DET OCKSÅ

Av Anita - 7 september 2015 11:35

 

Datafia och jag har ju inte haft någon semester i sommar. Va då? säger du. Du har ju evig semester men det jag menar är jag inte kommit iväg någonstans utan varit hemma hela tiden mellan dom flesta far iväg åt olika håll.

Nu ska vi fara iväg och vara lediga hela helgen. Förväntan var stor och jag blev inte beskiken.


Fredag eftermiddag hoppade vi in i Datafias bil och drog iväg. Hon körde och första stoppet gjorde vi i Sollefteå dä vi stannade och åt.

Vi åkte vidare genom en vacker värld med ymning grönska och blanka sjöar och vid 20-tiden var vi framme i Umeå.

 

Där väntade DataFias pappa med fika och hunden Karl väntade på att få tigga lite fikabröd under bordet.

 

Datafia hade ont i nacke och rygg efter en jobbig vecka och vi lade oss tidigt för att orka med lördagen.


Lördagen åkte vi in till centrum och gick runt i massor av affärer. Datafia skulle ha tag i ett par nya joggingskor och hon har alltid så svårt att bestämma sig så jag tror att hon provade nästan 100 skor.

Jag som inte skulle handla någonting halkade omkring i mina utslitna foffatofflor och kom underfund om att jag också skulle köpa joggingskor. Här i Fisksjön är det för det mesta så blött så det är stövlar som gäller men det finns ju andra ställen där det kan vara bra att ha sådana. Hitrtade ett par sköna nästan genast.


Vi fortsatt med att åka och hälsa på min klasskamrat Ingrid och se hur hon bodde.

 

Så roligt att träffas. Det var rätt länge sedan och där fick vi förstås lite fika.


Vi hälsade på Datafias mamma på vårdhemmet och sedan åkte vi hem till Datafias pappa igen och han väntade med maten. Färskpotatis direkt ur landet och god sallad och grillat kött. Vi har verkligen blivit omhändertagna av honom hela helgen och har bara varit lata och roat oss.

 

Vi hann till och med vila en stund innan det var dags att fara till Tefteå och dansen. Helens pappa är också en dansare och följde med.


Vilket dansställe.

Signar tog emot i dörren,

Drifters spelade och vi hann inte mer än in så kastades vi in i dansens virvlar. Här är det inte att stå och vänta på att någon ska bjuda upp utan vi blev genast uppbjudna. Vi dansade alla danser och så många duktiga dansare det finns där. Vilken glädje. Man känner sig viktlös när man dansar omkring. Vilken stämning och energi.


På pausen fixade Datafias pappa fika till oss och vi satt och pratade med ett annat par vid bordet. Datafias pappa undrade om jag inte fick tag i någon man som jag kunde tänka mig som älskare och som vanligt kunde jag helt ärligt svara att jag inte blev tänd på det viset. Jag vill mest dansa jag.


Nåja, vi fortsatt dansa och när det var en halv timme kvar så började min höft att krångla och vi var tvungen att sluta och jag hade värk till kl 4 på morgonen innan jag kunde sova. Skit samma, sånt får man ta. Det var det värt.


Söndagen drog vi hemåt igen men vi stannade både här och där och var in på affärer och till slut så hittade hon sina skor. Vi stannade och åt i Solleftå och fick en riktig lyxmiddag på ett mysigt ställe. Det unnande vi oss.


Hemma igen möttes jag av katten Morris. Alla mina föregående katter har varit skitsura när jag varit borta men inte Morris inte. Han hoppade av glädje och inatt har han kurrat och gosat och spunnit hela natten. Idag går han inte ut för han vill bara sällskapa och leka.

 

Vi avslutade kvällen med att fara på bio i Hammarstrand och se på "Så ock på jorden" och den var jättebra. Se den.

Kinabror har åkt till Skåne.

Älgjakten har börjat.

Vädret är grått.

Det var en härlig och trevlig helg. Även några dagar kan göra en på bra humör och man kan leva på det ett tag. Även om man bor i Paradiset behöver man lite omväxling.


Har köpt en ny sop så jag får väl ta och sopa lite då och ta det lugnt idag så mina ben får vila.

En kvinna vi träffade på dansen sa ett väldigt klokt ord som jag måste använda till dagens ord även om jag inte riktigt kan placera det idag.


Dagens ord: Den som har tur behöver inte något vett.

 
 
Göran

Göran

7 september 2015 18:16

Nästa gång du vill ha en ursäkt för att inte göra nåt alls kan du använda följande som en numera pensionerad finsk arbetskamrat ofta sa; "En frisk kropp fordrar inget arbete"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

7 september 2015 22:38

Vilket fint mottagande ni fick på dansen, det betyder en hel del för den fortsatta kvällen. Lite höftont och fotont (som jag får) får man ta, man får vila lite extra bara.
Nu kommer sommaren tillbaka sa de på TV, så det blir att njuta extra mycket!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Korpunge

Korpunge

8 september 2015 10:21

Men vilken härlig tripp och tänk så man kan leva länge på de. Hoppas höften är bättre i alla fall :)
Önskar dig en fin tisdag
Kramis

http://korpunge.bloggo.nu

 
zaq

zaq

8 september 2015 14:17

Tur att vi har vett då, för tur vette fasiken ;-) Vad jag blev glad att höra att det blev en bra danskväll, precis som du säger så kan man lev rikigt länge på en sån!
Jag får vara glad om jag har "turen" att få bli ok i min rygg tills min oerhört eferlängtade resa, någon Dansmara som jag gick och fantiserade om efter flytet jag hade på de tre sommardanserna det blir det inte.

Å vad bra svar gällande karlarna ;-) JAg får också ofta frågan nu, men jag trivs så bra "under min korkek" med min fina sambo, och nu verkar ju du ha fått en riktigt go och trevlig vän också!
Krya op höften!

http://zaq.blogg.se

 
Ingen bild

Bamse31

8 september 2015 23:57

Välkommen tillbaka till Paradiset. Nu när du varit borta nåra dar, kanske du uppskattar ditt hem bättre EB tid.när du börjar tröttna hemma igen så åk iväg å ladda batterierna. Det hade. Varit kul att se dig i dansens virvlar. Skojigt att din nya katt uppskattade din hemkomst. Jag börjar göra framsteg i minnörelseförmåga, men kan inte dansa
än på länge. "Får nöja mig med att se på å lyssna på musiken. Kran?

 
Göran

Göran

9 september 2015 13:46

Grattis på namnsdagen! Se till att fira ordentligt för "man vet aldrig när det blir roligt nästa gång!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

14 september 2015 07:42

Men så bra helg det blev! Förstår att du känner dig nöjd och glad :)

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards