Direktlänk till inlägg 12 september 2015

SAKNAD

Av Anita - 12 september 2015 18:42

 

Nu har jag suttit i bastun alldeles ensam för en gång skull och lyssnat på tystnaden. Det är så konstigt tyst bara brasan sprakar lite stilla.

Jag saknar.

Svalorna mina favoritfåglar har flyttat och deras glada kvitter hörs inte längre. Trasten. tranorna och till och med sädesärlorna har gett sig iväg söderut. 

Det är bara de vemodiga och sorgsna ljuden kvar. Lommen, spillkråkan och ugglan.

Korpen förstås som nu har gott om mat i skogarna efter älgjakten.


Saknar också Kinabror och hunden Jack och AMV och Gubben. Alla har dragit söderut.

Just nu när  det älgjakt  saknar jag mamma och Lilian. Vi hade så roligt tillsammans och nu är dom borta båda två i en helt annan himmel. Hoppas dom träffas där och att det finns bingo att spela även ovan molnen.


Nu får det räcka med gnäll.

Vilken fin vecka det varit. rena sommaren.Jag har försökt att vara ute och suga åt mig det gottaste. Den härliga luften och solen som fortfarande värmer gott och skönt.

 

Torsdagen var jag iväg och hälsade på en fd skolkamrat och så naturligtvis till äldreboendet och hälsade på fd grannen.

Sedan var jag bara lat. Låg på bryggan och försökte vila min onda höft.


Igår blev det en rätt jäktig dag. Gräset har inte slutat att växa så det var bara att dra igång gräsklipparn och börja och det tog nästan tre timmar. Som tur var så är Sundsvallsborna här och dom bjöd på fika och det var minsann gott att få efter det arbetspasset.


Så hade Kinabror fått tag i älgkött och eftersom han inte är hemma så fick jag hämta det och stod hela kvällen och skar och rensade och malde och paketerade ända till midnatt.


Idag har det varit mulet men inget regn. Älgjägarna far förbi på vägen hela tiden.

Jag har stökat lite i trädgården och tagit in ved och öst ur båten och lagat tvättmaskinen och så bastat så nu är det kväll.


Dagens ord: Hösten är vemodet och saknadens tid.

 
 
Åke

Åke

12 september 2015 19:13

Det låter lite vemodigt i din blogg... Men se dig om: Lyssna till naturen, tänk på så fint du bor. Lyckliga du :) Jag ligger lite efter i läsande på din blogg... En får skämmas... Jag ska läsa igenom alla dina bokstäver :) Lagat tvättmaskinen inte illa :) Bastu lät så härligt på en lördag :) Min granne brukar bjuda över mig... Jag ska allt påminna han att det var länge sedan nu... Den står högt på min önskelista att bygga en... Jag har aggregatet, lite materiell... Saknar tiden bara... Trevlig lördagskväll nu :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

12 september 2015 23:47

När du skrev ditt inlägg satt jag och mumsade kräftor förmodligen sista kräftfesten för min del denna säsong. Det där med ensamhet har jag fått lov att lära mig. Jag badar i min ångbastu numera ensam.Har ingen liten gumma att skrubba ryggen på längre. Visst kommer tankarna över en när man sitter där. Men du har själv valt ensamheten. Om du bara vill tror jag du hur lätt som helst kan få någon som håller dig sällskap. Så enkelt är det inte för mig. Vem vill vara sällskapsdam åt en gammal halvblind å ryggbruten gubbe på 84 år? Där har du min saknad! Det här låter också vemodigt men det är min vardag. Jag försöker mossgrön mig å komma ut bland folk efterhand som jag känner att. Min brutna rygg börjar läka. Du får passa in höft, Anita, så den inte blir utsliten så du får operera in en stålkula - det fick min fru göra. Fast det går nog att dansa med en sådan konstgjord höftkula också. Jag är bekant med en man som åkte Vasaloppet efter en sådan inoperation, så jag målar inte fan på väggen.
Fint ett ni fått älgkött till frysboxen. Jag köpte förresten djupfrysta Abborrfiléer härom veckan. Har inte smakat av dom än. Annars har jag öppnat skaldjurssäsongen med både färsk krabba å hummer, kräftor har jag ju ätit flera gånger,som jag skrivit om
Tråkigt att småfåglarna gett sig av. Trasten är stannfågel nere hos oss. Jag matar regelbundet mina oxar ( talg-) med ostkanter varje morgon. Det gillar dom.
Har druckit nåra snapsar OP i kväll, så nu ska jag sova gott. Kram å godnatt.

 
Ingen bild

Bamse31

12 september 2015 23:58

Min iPad förvanskar min skrift. Där ska stå: lossgöra i st f mossgrön Åssså passa din i st f passa in.

 
Ingen bild

Maggis

13 september 2015 14:44

Hösten har ju också sin tjusning, vi kan verkligen skatta os lyckliga som har fyra - så olika- årstider.

Till Bamse: I-pajen är verkligen kreativ ibland, min med : titta nu blev det PAJ i stället för pad!!

 
Mia

Mia

13 september 2015 17:09

Läste din presentation... för gammal för att blogga.... det kan man väl aldrig bli???

Bada bastu, ligga på bryggan och njuta, ja, sådant kan jag klara av, men jag skulle backa direkt om jag skulle ta hand om en massa kött från jägare. Styckar du och paketerar eller får du det styckat! Jag har aldrig haft jägare eller slaktare nära mig och därför aldrig lärt mig hur man gör. Det låter proffsigt av dig att fixa det.

http://miatankar.wordpress.com

 
Anki

Anki

14 september 2015 07:54

Lite vemodigt här idag... förstår din saknad. Bra med färskt älgkött - hoppas du får behålla en del så inte Kinabror ska ha allt själv :)
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

14 september 2015 13:55

Visst känns det lite vemodigt på hösten. Det är så oändligt långt till nästa vår! Idag blåser det hemskt här och är riktigt ruskigt ute även om det är hyfsat varmt.
Ha en fin början på den här veckan!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Margit Holm

Margit Holm

15 september 2015 07:14

Länge sedan, Anita jag skrev i din blogg. MEN full fart hos dej,som alltid! !Jag åt surströmming i gårkväll. VI har Bligg/Facebook vänner på besök ifrån Rosvik ovanför Piteå. Kram och ha det gott!! Bra att kissen kom tillrätta! ! HÄR i Kolsvart är 3 katter borta sedan 2 veckor tillbaka. Eventuellt har VARG tagit dom. Tragiskt! ! Kram!!! <3

http://margitholm.blogg.se

 
Zaq

Zaq

15 september 2015 12:58

Jag tänker på dig.
Håller tummarna att din bil är riktigt seg och klarar många besiktningar än. Värsta fienden är väl rosten...

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards