Direktlänk till inlägg 17 september 2015

DET VAR ETT JÄKLA GNÄLL

Av Anita - 17 september 2015 13:34

När regnet står som spön i backen och inte en människa syns till då kanske det är dags att sammanfatta sommaren. Sommaren som inte blev mycket till sommar och allt jag inte hann.

 

Ibland undrar jag vad det är som är fel med mig. Allt jag inte gjort och att jag inte kommit iväg på resor som andra människor gör och allt som går sönder och pengarna som inte finns och solen som inte sken och allt förbaskat 


Vilken jäkla gnällkärring. När jag börjar titta efter och sammanfatta dom här tre månaderna så har jag ju gjort massor i alla fall.

Varit på tre marknader.

Varit på två auktioner.

Varit på trevlig loppisrunda med mina kompisar.


 

Fester har det varit också. 

Två surströmmingsfester och en kräftskiva och grillning hos Broder B och Frityrfrossa med Sonen och hans kompis.

 

50-årskalas och utflykt med hela gänget till Höga kusten.

Så har jag jobbat på sommarcafe och cyklat dit och fikat ett antal gånger.


Jag har varit på dans fyra gånger i alla fall och alla gånger har jag fått dansa jättemycket och inte varit panelhöna en enda gång. Önskar att det varit fler gånger.


Jag har fått en ny katt.

 

Jag har haft besök av två trevliga bloggvänner och min gulliga tremänning med familj. Dessutom har jag naturligtvis haft flera veckor tillsammans med Sonen och hans gulliga sambo. Dessutom har Galne Jens varit på besök och tillsammans med Sundsvallsborna hade vi en afton som inte var av denna jorden. Tyvärr har jag ingen bild på den helgalna kvällen då det spelades och dansades och sjöngs.

 

Visst har jag varit iväg lite grann om än inte så långt. Jag var på PappersBedas dotters studentfest.

Jag var på Strånäset med moster och tittade på jättefina lapptäcksmönster.

 

Jag och AMV har varit på Jamtli och gått omkring och myst nästan en hel dag. Så har jag varit till Umeå med Pappersbeda.


AMV och jag hann inte med att klättra i bergen som vi tänkt men Sofie och jag var upp på Vättaberget i alla fall.

 

Massor av bär har jag plockat av alla möjliga sorter och så ska vi inte glömma örtkursen.

Jag har tänkt mig att lära mig något nytt varje år och tänkte att iår blev det ingenting men visst blev det.

 

En härlig helg med trevliga människor och mycket kunskap och nu har jag gjort massor med salvor av olika sort.


Så vem är jag att klaga även om det inte blivit en massa bada och simma och sola och vara ute på sjön.

Varför är det så lätt att glömma det man gjort och så lätt att komma ihåg det man inte gjorde. Visst blev det några bad och solande i augusti i alla fall. Inte vet jag men en gnällkärring är jag. Det är kanske medfött och ingenting att göra åt men förlåt i alla fall.


Jag har ju gjort massor egentligen. Det är ju bara tre månader som man kan säga är sommarmånader så man kan ju faktiskt inte hinna med allt hur man än försöker. Frisk har jag varit också. Inga vrickade knän och handleden börjar bli rätt bra nu.


Vilken tur att jag har bloggen och inte kan sitta här och säga att jag har minsann inte gjort något på hela sommaren. Sanningen är ju faktiskt en hel annan.


Dagens ord: Om jag ser på verkligheten så hade det faktiskt kunnat vara mycket mycket tråkigare.



 
 
Susanne

Susanne

17 september 2015 14:08

Hej Anita!
Hamnade här av en ren slump. Fin blogg du har och många härliga bilder och tankar. Kikar säkert förbi fler gånger!
Skön höst till dig i alla fall!!

http://susannesefyrin.se/blog/index.php

 
Ingrid

Ingrid

17 september 2015 14:31

När jag läser din sammanfattning av sommaren måste jag säga att jag tycker att du inte har så mycket att gnälla över. Det ska då var vädret, men där har du gnällhjälp av inte bara mig utan av stora delar av svenska folket. Sommaren i min del av det här avlånga landet innebar ca två veckor i augusti och så en och annan solskensdag då och då i juni o jul. Inte en enda dag var det så varmt att jag lockades till stranden.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

17 september 2015 20:11

Jaaa! VARFÖR är det sååå mycket lättare att se vad man inte har istället för vad man ju faktiskt har?
Jag tror att det är vår inneboende längtan efter utveckling och förkovran som låter oss tro att gräset är grönare på andra sidan staketet. Ta och titta själv på dina bilder och fråga dig om du skulle vilja byta det liv du har däruppe i Jämtland mot t.ex en tvåa i nån förort. I en sån där grå folksilo där allt du ser är andra grå höghus...
Du är lyckligt lottad på många sätt, precis som jag och de flesta i vårt land.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

18 september 2015 00:02

Ja, Anita, du har minsann varit med om mycket denna sommar å ändå är inte allt medräknat som du varit med om. Ta t.ex All vedhuggning, all plantering,all gräsklippning all matlagning å allt kaffekok. Hur många kilo kaffe har du kokat å bjudit på denna sommar? Hur många bloggar har du skrivit? Tänk om .alla människor i vårt land varit lika verksamma som du under dessa sommarmånader. Va mycket det skulle blivit uträttat! Jag har ju t.ex Varit mycket passiv denna sommar å i stort sett inte fått ut någonting trevligt, men det beror ju på speciella omständigheter.
Jag får försöka komma igen om jag lever till nästa sommar - man vågar inte planera så långt fram när man blir gammal. Har i alla fall köpt en flygresa till Bergen i Norge i mitten av november. Ska resa med min son och PB - kören för att konsertera. Jag ska inte sjunga med denna gång utan vara med å lyssna.
Hoppas jag inte behöver lämna återbud även på denna resa. Min Jämtlandsresa sprack ju!
Jag tror inte du är en sån gnällkärring som du skriver att du är. Mycket av det som du försöker gnälla om beror ju på omständigheter som ingen råder över. Du har all anledning att vara nöjd med den sommar som gått!
Stor Bamsekram!

 
Korpunge

Korpunge

18 september 2015 11:34

Det har hänt massor ju.
Tänk vilken överraskning det blir då man börjar reflektera tillbaka och samla ihop gobitarna.
Ha en fin helg fina blogvän
Kramis

http://korpunge.bloggo.nu

 
TantGlad

TantGlad

19 september 2015 11:34

Man gör ju en massa saker hela tiden utan att man tänker på det.
Det kan bli många saker det.
Och du har ju gjort en hel del du.

Men nån gnällkärring tycker jag inte du är.

Trevlig lördag påre.!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

19 september 2015 16:33

Nä nån gnällkärring har jag inte läst om :) Det är roligt från första bokstav tycker jag. Hade du haft tid med något mer... Det år såklart man kan önska sig att hunnit med mer grejer, men det kommer fler somrar :)

http://www.nacka144.se

 
Bengt

Bengt

19 september 2015 18:37

Genom en annan blogg trillade jag in på din.
Jag har läst men framför allt beundrat dina vackra bilder.
Eftersom jag nu gjort det måste jag ju göra en kommentar så du vet att du har fått besök av mig. Det tycker jag hör till god ton1
öNSKAR ATT DU NU HAR DET SKÖNT OCH TREVLIGT DÄR I ÖDEMARKEN!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

19 september 2015 22:42

ha ha, bra med lite optimism där " det kunde ha varit tråkigare". Ja, man ska visst vara nöjd med det man hunnit med. Det är mycket roligt som hinner hända på en sommar. Sen får man väl försöka glömma att det står en massa blåbär i skogen som jag aldrig hinner plocka. Så värdefullt med egna salvor! Ha det bra Skogsnuvan! Och fortsätt vara frisk, det är lättare att ha roligt då

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

21 september 2015 23:00

Jo en sak till: Kyrkan du ser om du står där på Vätta berget vigde jag mg i 29/10 77. Nu vart den ingen lycka typ... men somliga slutar det lyckligt för och för vissa med giftermål ;)
(men vi är kompisar än)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Annonym

24 september 2015 00:43

Svineri på ponnytävlingarna i Ljungby
21 september 2015
Sverige De nationella hoppningarna för ponny hos Ljungby Ridklubb är bland landets mest populära. Den gångna helgen förstördes stämningen av onyktra föräldrar och barn som saboterade både bana och anläggning.


- På lördagskvällen erbjöd vi möjligheten att beställa pizza för leverans till tävlingsplatsen. Vi hade också öppet serveringen för dem som ville äta sin beställda pizza där. Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson.

Det var inte bara ett antal vuxna som inte kunde sköta sig. Det fanns även barn som stökade och saboterade under lördagskvällen. Mali berättar att det fanns ungdomar som körde med elcyklar mellan hindren inne i ridhuset. Banan till den första söndagsklassen saboterades med flyttade hinder som ändrade avstånd och hindernummer som byttes ut.

- Det var ändå inte det värsta. Vi fick larm om att ett omklädningsrum stod under vatten och trodde att någon ledning gått sönder. Det hade det inte. Det var avlopp i både handfat och duschar som täppts till med toalettpapper och sedan var vattnet påsatt och det var nog tio centimetert djupt vatten på golvet, säger Ninni Svensson som också var tävlingsledare.

- Inte nog med detta. Det hade även varit bråkigt vid uppstallningen och det hade kissast i serveringen. På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson som betonar att det handlade om en liten klick och att de allra flesta alltid uppträder korrekt.

- Det fanns föräldrar som kom till oss och tyckte att vi kunde avbryta tävlingen och ställa in söndagsklasserna. Men trots svineriet är det ändå det stora flertalet som sköter sig. Då ska inte ett fåtal förstöra för dem så därför fortsatte vi men allt sabotage är polisanmält och vi kommer även att skicka rapport till Ridsportförbundet, säger Ninni.

Eftersom tävlingsplatsen ligger ganska långt från stadskärnan är båda tävlingsledarna övertygade om att det är tävlingsdeltagare som är ansvariga för svineriet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards