Direktlänk till inlägg 27 september 2015

GLÖMT GETINGBÖNEN

Av Anita - 27 september 2015 09:32

 

Det har inte varit så mycket getingar i sommar men härom dagen råkade jag klämma till en som satt på ett bär och den stack mig på fingret. Jag brukar inte ha problem men attans så giftig den där getingrackarn var. Hela handen svullnade och jag har haft ont i två dagar av den lilla sticket. Nog om det. Jag får skylla mig själv som inte bett getingbönen.


Nu har det gått några dagar igen mestadels med regn och rusk.

 

Onsdagen kom en av mina kompisar från trumbyggarkursen och det var roligt att träffa henne igen. Hon hade med sig den mest smaskiga äppelkaka jag någonsin smakat.

AMV och Gubben har också varit här den här veckan. Vi har ätit tillsammans allihop och det är ju bra. Varför ska man sitta själv och äta om man kan äta tillsammans. Det är så mycket roligare.

 

Lekt med hunden Jack har AMV och jag gjort. Han älskar att vara nere på stranden och dyka efter stockar och dra upp dom på land.

 

Katten Morris han vill mest klättra i träd han och ligga och spinna i min famn.

 


Så är det ju hög tid att skörda innan frosten kommer. Det var bara två plusgrader i förrgår natt så det ligger och lurar nu.

Igår var det faktiskt uppehåll hela dagen.


Kinabror och jag har tagit upp potatisen. Inte blev det mycket men flera olika sorter. Min favorit heter Cherie och är en röd potatis som blir gul när man kokar den. Kokar inte sönder och är jättegod att steka.

 

Sedan gjorde vi matsäck och for till skogen för att plocka lingon. Att plocka lingon en fin dag är ett riktigt nöje och inte smakar kaffe så gott som i skogen.

 

Klart att efter en sådan dag har jag haft värk i ben och höft hela natten men lite får man väl ta. Man är ju trots allt en sliten gammal kvinna så lite krämpor får man väl räkna med. Så länge man kan fara omkring som jag gör så ska jag väl inte klaga.

 

Kinabror är också lite ofärdig så vi linkar omkring så gott vi kan i alla fall.

 

Fina stora röda lingon. Vi rensade dom när vi kom hem på min fina gamla rensmaskin och frös in för att koka sylt senare.


Nu har i alla fall mina lakan torkat efter att ha hängt ute i en hel vecka. Hammockdynorna var genomblöta så jag har dom inne på tork och nu är det bara att inse att det snart är slut på den härliga tiden.


Än finns det att göra i trädgården men det känns bra att källaren och frysen är full med mat inför vintern och att veden är inne. Samtidigt gruvar jag mig inför vintern. Den kalla mörka tiden då man inte kan vara ute men varför tänka på vad som var och vad som kommer.

Ikväll har jag tänkt åka på bio och se filmen om Ingrid Bergman om nu bilen fungerar. Den går som en skithög och lever sitt eget liv. Nu har hellyset börjat krångla också. Är väl något glapp för ibland fungerar det jättefint.


Vad ska vi säga inför en söndag som den här. Jo 

dagens kloka ord får bli det här.

Bekymra dig inte över gamla problem Det kommer snart nya. 

 
 
Ingen bild

Bamse31

27 september 2015 11:35

God morgon, Anita! Skönt att å din blogg att läsa på söndagsmorgonen. Tänkte osökt på tjuren Ferdinand, som satte sig på en geting när ja läser om hur du fick ditt sting. Hur lyder getingbönen? Det var jättelänge sen jag råkade ut för något getingstick. Dom får flyga runt ansiktet å sätta sig på händerna. Rör man dom inte sticks dom inte heller. Mina barn å barnbarn tål inte getingar i sin närhet - sonen har skaffat en elektrisk getongdödare i form av en flugsmällare t. ex. Men så råkar dom också få stick då och då.
Men, va fina bär ni plockat!
Jag får köpa mina bär numera hos torghandlarna i Farsta Centrum. De har alls inte den kvaliteten, som era bär, å dyra är dom.
Din trumbygarkompis hade tydligen ingen trumma med sig, å det ble inget trumspel? Om jag kommer d gått å lärt mig spela saxofoupp ska vi spela saxofontrumma. Jag började i dansband som trummis nämligen. Min äldre bror hade dansband på 40-talet. Jag hade gått å lärt mig spela saxofon i två år å skulle börja i bandet för brorsan ville ha tre saxofoner. Me så flyttade trummisen från orten å då kom ordern: Brorsan, du får ta trummorna i sommar.
Å så blev det.
Det är härligt när man har en granngemenskap som ni har där uppe å utan vidare träffas å äta tillsammans, allt blir godare då. Här nere är det något av " sköt dig själv i skit i andra"- inte alls kul.
Jack jobbar tydligen bra med att rensa upp din badstrand- duktig vovve! Å katten Morris, vilken vacker teckning han har på sin päls! Å vem skulle inte vilja ligga å spinna i din famn😍😍😍!
Det där med bio är inget för mig längre eftersom jag har begränsad syn. Jag tror det är mer än tio år sedan jag var på bio. Får vara glad så länge jag kan hänga med TV hjälpligt.
Nu börjar hösten, så du får en varm höstkram!
P.S Potatisen ser fin ut. Sorten är okänd för mig, men var där inte mandelpotatis också?

 
Ingen bild

Bamse31

27 september 2015 11:55

Nu har min iPad förvanskat texten igen. Va fan är en trumsaxoton?. Jag skrev att om jag kommer upp till dig så ska vi spela trumma tillsammans, för jag började spela i dansband som trummis nämligen.

 
Korpunge

Korpunge

27 september 2015 14:54

Åh så härligt inlägg med vackra foton. Tänk att bilder kan berätta så mycket, skönt att ni fått upp potäterna. Här har jag också haft problemas med getingarna igen. Jag är livrädd getingstick *huu* hoppas handen blir bra igen.
Ha en fin lördag

http://korpunge.bloggo.nu

 
Ingen bild

Soldansare

27 september 2015 15:11

Det blir kanske en kal vinter nu när det blev en regnig sommar. ..

 
Karin

Karin

27 september 2015 17:25

Så mycket lingon, stora och fina! Det blir gott till älgköttbullar!
Ha en fin vecka som kommer!
Kram Karin

http://pixelmojan

 
Bengt

Bengt

27 september 2015 18:21

Så underbara bilder! Hunden var så lik en hund jag hade.
Det tycks bli mycket med lingonsylt men det blir väl för mycket för bara dig.Potatisen räcker väl nästan hela vintern.
Stadsborna avundas säkerligen!
Ha en underbar ny vecka som börjar i morgon!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Barbro

27 september 2015 19:15

Hos oss har det plötsligt kommit in getingar på övervåningen. Dom söker sig till fönstret och där kan man släppa ut flera st i taget. Nu lär dom dö en säker död när vi stängt och åkt hem.

Jag har, trots att jag varit väldigt förkyld, njutit av lingon-plockning. Finns det nåt härligare!

 
Leva-Kerstin

Leva-Kerstin

28 september 2015 15:37

Hej!
Oooo, så mysigt det ser ut.

http://www.steeperz.com

 
Anki

Anki

29 september 2015 08:32

Trist med getingstick... det kan verkligen bli ont!
Så mycket lingon och vilken härlig potatis! De röda, Cherie liknar en gammal sort som en gammal granne till oss odlade... hon kallade dem amerikanare... undrar om det kan vara samma?
kloka avslutningsord... så sant, så sant!
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

30 september 2015 08:29

Kanske lite sent med getingbön Bamse men den låter så här: Geting geting stickespik, stick i stock och sten ej i kött och ben.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Göran

Göran

30 september 2015 13:44

Hoppas svullnaden gått ner nu! Och att du har en lika härlig höstdag som jag. Det är nästan som sensommar här!
Var ut i svampskogen en sväng men med klent resultat. Ett par grabbnävar trattisar var allt jag hittade :-(

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards