Direktlänk till inlägg 5 december 2015

MAN SKA VÄL VARA TACKSAM?

Av Anita - 5 december 2015 18:46

 

Man ska vara tacksam sägs det. Det hade kunnat vara värre.

Förnodligen är jag egoistisk och otacksam men nu när jag varit ut och letat reda på snölassen sitter jag här med värkande höft och handled och kan inte annat. Den här bilden var tagen härom dagen innan snöeländet kom. Är den inte fin, granen alltså.


Igår vräkte det ner snö hela dagen.

 

Det blev inte ljust på hela dagen heller.

Sopa,skrapa och försöka få bilen något så när ren. Det var dags att åka på PRO:s julbord och fest. Kinabror har dragit iväg till Trosa så jag var tvungen att ta min skralt till bil och åka själv.


Naturligtvis var Fisksjövägen oplogad så det gällde att hålla sig i de enda spår som fanns.

TACKSAM för att jag inte mötte någon bil.

 

Skulle tanka och naturligtvis hade luckan till tanklocket frusit fast.

TACKSAM var jag att killarna på macken lyckades få upp det med en skruvmejsel.


Det var en trivsam tillställning med god mat och trevlig underhållning. men....så skulle jag hem och det hade snöat ännu mer.

Bilen igensnöad igen. Dörrarna fastfrusna och så fungerade inte helljuset. Kunde väl vara värre. TACKSAM att jag inte hade punka eller att bilen inte gick igång (nu är jag kanske en aning ironisk).


Nåja jag kom helskinnad hem även om Fisksjövägen var oplogad och om möjligt ännu snöigare. Underredet på bilen gick ner i snön och kavlade blötsnön framför sig.


Så blev det en sömnlös natt med värk men visst Det hade kunnat vara värre. Jag tog mig ju upp i alla fall och snön hade ändrats till tö.

Räven hade tassat omkring runt gården på jakt efter mat.

 

Katten vägrade gå ut.

Jag skottade lite grann men gav ganska snart upp och hoppades att det skulle tina bort istället.

Mitt på dagen kom plogbilen och jag vågade mig ut och fara till Datafia och få eftermiddagskaffe. Ingen har varit hit idag och tro faan det. Vem vill frivilligt fara på den här vägen.


Jag har mest legat framför tvn idag. Trött och slö och energilös efter natten och nu har det börjat blötsnöa igen.

Snön har i alla tider varit min värsta fiende nummer ett och jag har sagt det förut och jag säger det igen.

 


Dagens ord: Snö gör sig bäst på film och på julkort men visst det hade kunnat vara värre. Det hade kunnat vara en meter blötsnö och inte två dm. Det har faktiskt hänt.


 
 
Göran

Göran

6 december 2015 07:29

Det är ju precis vad jag också brukar säga - det kan ALLTID bli värre, kallare, dyrare, mörkare etc. Det är ALDRIG så jävligt att det inte kan bli värre.
MEN... Det är heller aldrig för sent att ge upp!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

6 december 2015 11:22

Skrattar gott åt det där med att snön gör sig bäst på vykort, och på film. Där håller jag nog med lite, och även om jag tycker att "lite" snö är mysigt, så är ingen snö bäst.
Jäkla tanklock. Det här hänt mig med.
Fest skriver du. Min arbetskompis Man kommer ifrån.....närheten skulle jag tro där du bor. Dom skulle på fest i helgen. Kanske det var samma fest?

Nä nu får du Ha en härlig söndag vännen. Lite snö har jag, och jag tycker bara det är fint och juligt .

Kram på re

http://tantglad.bloggo.nu

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

6 december 2015 12:38

Och jag skriver under på allt du skriver.. Har också sagt det förut, men jag hatar snö. Jag härdar ut mörk och jobbig vinter, stormar och ösregn, bara jag slipper snön.. Och än så länge är det snöfritt, men knappast för evigt.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

7 december 2015 10:07

Ja du är ju positiv i allt elände. hi,hi...tur att julbordet blev lyckat. Den snö vi fick helgen är borta nu och solen skiner och det känns som en vårdag så nu blir det en promenad ner till badis.
Kramen på dig och ha en fin start på den nya veckan.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Veronika

Veronika

7 december 2015 17:08

Visst är det en god förmåga att tänka att saker kunnat vara värre än de är men ibland måste man också få känna att det är illa och att få krypa ihop utan dåligt samvete.
Livet har en förmåga att "klumpa ihop" mindre roliga händelser och servera det så ljudligt som helst.

Har ni snö? Här uppe i norr lyser den med sin frånvaro. Det är tungt att skotta fram bilen och skrapa rutor men marken blir lättare att se i mörkret och snön gör det mer hemtrevligt. Saknar jag snö? - Ja det gör jag men inte kylan (ler)

Önskar dig en fin fortsatt måndag kväll
Hälsningar
/Veronika

http://ordensboning.bloggplatsen.se

 
Korpunge

Korpunge

7 december 2015 21:06

Jag kan tänka mig det är ett bestyr utan dess like för er som bor på landet och i egna stugor. I lägenhet och i stan framför allt är vi bortskämda med snöröjning men gnäller över sandningen i stället *skrattar* hua så halt det är överallt nu. Inte ens broddarna tar rätt vad det är.
Ha en fin fortsättning på veckan
Kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

8 december 2015 00:44

Hej i stugan!
Ser att du fått lite snö och jag antar att du har haft blåsväder också. Ja, jag håller med dig - snö är fint att se på, men inget vidare att färdas i. Här är gräsmattorna gröna och fina än så länge och det får gärna förbli så ett tag till.
Timmen är sen och jag börjar bli trött. Har suttit och virkat stolsdynor till köksstolarna i torpet och hade svårt att sluta.
Må så gott och var rädd om dig!
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

9 december 2015 00:26

Blötsnö är ett alldeles särskilt otyg som någon elaking hittat på. Ska det nödvändigtvis snöa, kan det åtminstone få vara torr snö.

http://staffanhuss,wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards