Alla inlägg den 5 augusti 2015

Av Anita - 5 augusti 2015 20:13

Igår blev det en varm och solig dag utan regn och blåst och det var tur för fotografen S (min bloggvän sedan länge) kom och hälsade på. Jag har länge lovat att visa honom runt när han skulle komma upp till Jämtland.


Började med att titta och fota vår gamla fina kyrka. Det var stängt men det är klart att vi fick en visning i alla fall och till och med en fika ute i solen. Så är det i den här vänliga byn. Inget är omöjligt eller besvärligt. Så är det med småbyar

Jag tror att S fick många fina bilder och sedan for vi en sväng runt byn och det är fint överallt speciellt en sådan här solig dag.


Så hem och solen sken och värmde gott så pass att man kunde gå med bara armar och det har knappt hänt i sommar.

För första gången togs båten ut och vi åkte bort till Kinabror för att fika och leka med lille Jack.

 

Så en promenad borta på badstranden och jag tog av mina sockar och skor och gick i strandbrynet och det var inte så hemskt kallt.

 

Det såg faktiskt riktigt lockande ut i vattnet.


Medan jag lagade mat gick S runt i min trädgård och vet ni, jag hade ingen aning om att jag hade en sådan magisk trädgård. Den mannen kan fotografera och har ett särskilt öga för detaljer och skildrar dom vanliga sakerna så dom blir vackra.

 

Som min gamla mjölkkruka.

 

Den gamla grinden

 

och dom lysande lyktorna i lilla trädet.


Så kom Kinabror och vi åt upp mitt sista älgkött och satt oss på altanen och drack kaffe och då kom MC-gubben som jag inte sett på hela sommaren.


Idag var det varning för regn så S och jag åkte till Döda fallet så fort vi kunde. Vi hann gå runt innan regnet kom.

 

Det var lugnt och lite folk och mysigt att gå runt i frid och ro.

 

Det här är faktiskt ett väldigt speciellt ställe och jag förstår att det var ett väldigt vattenfall innan Vildhussen misslyckades och lyckades tömma hela sjön och göra vattenfallet till en stenhög.

 

Lite fika och vi hann också med att ta en tur till kyrkan i Pålgård och titta på utsikten fast det regnade. Nere i Hammarforsen var det rena vattenfallet för man har öppnat alla dammluckor fast det är i augusti. Så mycket regn har det kommit.


Det är så med de bloggvänner jag träffat att dom känns som gamla bekanta och så var det också med S. Det var som att träffa en gammal bekant och vi har haft ett par riktigt trevliga dagar.


Nu har det regnat resten av dagen och jag har legat på soffan och vilat mig. Trots att jag förnekar det för mig själv så är jag ju faktiskt en gammal kärring som kan behöva vila lite då och då.


Dagens ord: Räkna de soliga dagarna och glöm dom mörka och regniga och framför allt. Det har inte snöat på länge något att vara tacksam för. 

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards