Alla inlägg den 8 augusti 2015

Av Anita - 8 augusti 2015 08:04

En del dagar är mamma natur givmild.

Det var en sådan dag i förrgår. Hon bjöd på smultron, den första jordgubben i min jordgubbspyramid och skogen är full med blåbär.

 


Jag cyklade iväg en sväng till en hjortronmyr och fick ihop en liten hink med bär, fina, goda och saftiga.Hon bjöd på värme men ingen sol och hon bjöd på mygg och broms som aldrig förr.


De första potatisarna grävde jag upp bara för att kolla och dom var stora som pingisbollar, inte så illa med tanke på hur sent vi satt dom.

Hittade en majrova som var stor och saftig och go att gnaga på.


Inte bara Mamma Jord bjöd. Kinabror bjöd på bruna bönor och fläsk och det var också gott. Sist av allt så var det Ernst på tvn och han bjöd som vanligt på en massa tips.


AMV och Gubben har kommit hem från sin semestertripp och vi bestämde att det skulle ätas kräftor.

Igår sken solen så det skulle förstås bli en härlig kväll på Kinabrors uteplats men....som vanligt när vi ska ha fest så blir det inte alls som man planerat i förväg.


Nu går jag händelserna i förväg. Vi tar det från början. Vi for till Hammarstrand för att handla och jag jobbade en stund. AMV och Gubben kom också och vi åt lunch tillsammans. Köpte fina papperslyktor som skulle lysa fint i mörkret på kvällen. Sådan var tanken.

Gjorde västerbottenostpaj.


Gick ner till sjön för att sola en stund men attan så det blåste. Det gick inte att vara där över huvud taget men kanske lugnar det sig till kvällen. Jo pytt skit i pannkakan att det gjorde.


Att sitta utomhus hos Kinabror kunde man glömma men som tur är så har han ju ett tält. Att våga tända några lyktor kunde man glömma i stormen.


Så kom dom då AMV och Gubben och två av deras bekanta och DansBritt. Vi lyckades få ut maten och två personer fick tjurhålla tältduken så vi kunde komma in och sedan var det att hålla sig inne i kuvösen och hålla tummarna för att inte tältet skuller blåsa iväg.men vi satt i alla fall på sätt och vis ute.

 

En del tyckte att det var mysigt att sitta där och höra vinden gnaga och vråla och slita i tältduken. Inte jag.

 

Nåja, maten var god och det var i alla fall myggfritt men det är väl själva fan att det ska blåsa så hemskt den här sommaren. Vad är det som är fel?

 

Innan det blev alltför mörkt cyklade AMV, Gubben och jag hemåt och då hade det lugnat sig ute och var riktigt varmt. Jag såg att det var 15 grader och så varmt har det inte varit en enda kväll på hela sommaren.


Såg att Pappersbeda och mannen hade kommit med sin husbil men jag har inte träffat dom ännu för nu är det tidig morgon och jag tänkte skriva lite innan det är dags för en ny dag.


Dagens ord: Jag vänjer mig aldrig vid blåsväder.







Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards