Direktlänk till inlägg 10 januari 2016

KALLHÅL

Av Anita - 10 januari 2016 09:19

  

Jag ångrar att jag sa att det hade varit en mild vinter för jag hann knappt nämna det så slog den till kylan och den har varat i många dagar nu och verkar inte ge med sig. All ved på bron har jag eldat upp och det börjar slå sig in kylan trots spisar och värmepump. Oj vad jag fryser. Nu innan jag fått eld i spisen sitter jag här med jackan på och muddarna på handlederna.


 

Igår kväll när jag skulle till Kinabror på middag tog det evigheter att klä på mig. Här ska ni få höra. långkalsonger, fiberbyxor, täckbyxor, yllesockar. varma skor, polotröja, ylletröja, muddar, halskrage, fingervantar. tumvantar och en ful ryssmössa. Allt det behövs när det nästan är 30 grader kallt och ingen kan säga att "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" Den idiot som hittat på det skulle ha ett saltskott i ändan för det går inte att klä sig för den här kylan. Man fryser ändå. Jag vet. Nu är jag förbannad. och sur och vinterdeppa och har ont överallt dessutom

Veden på bron är slut och snart måste jag ut och fylla på vedförrådet


Dessutom lider jag av avundsjuka. Avundsjuka är inte samma som missundsamhet men just nu när jag känner mig instängd här i kylan och inte kan åka någonstans då far många av mina vänner och bloggvänner till värmen.


PappersBeda och mannen ska åka till Maderia och likaså min Son och fjällan ska dit till hösten. Där det alltid är runt 20 grader och man kan vandra omkring i bergen bland de vackraste blommor. Ett av mina drömland dit jag så gärna skulle vilja åka.

Många av mina bloggvänner har varit iväg till solen och just härom dagen såg jag en bild på facebook av en gammal danskavaljer där han står i grönt härligt skummigt vatten och ler. faaaaaan.

Kinabror drar till Skåne i morgon och där är det väl inte badvatten men knappast över 20 grader kallt heller. Det fattas väl bara att det kommer massor med snö medan han är borta så jag ska kämpa med det helvetet också.


Jag har försökt spara ihop pengar till en resa någon gång i framtiden men så fort jag lyckats samla på mig några tusenlappar så har bilen gått sönder, kylskåpet pajat. tänderna rasat eller något annat. Så är det alltid tyvärr.

Nu lär det väl bli en hiskelig elräkning i den här kylan.


Förstår inte riktigt hur det kan komma sig att folk har råd. Jag har jobbat sedan jag var 16 år heltid och bara varit barnledig i 3 månader. Tycker att jag borde fått en pension som var skaplig men pytt skit i pannkakan.

Inte har jag levt på stor fot heller. Jag varken dricker, röker eller snusar och inte köper jag några kläder bortsett från ett par gummistövlar då och då.

Visst jag unnar mig att dansa några gånger på sommaren och köper en bok ibland men va sjutton. Får väl skylla mig själv som lever ensam utan att offra mig på att ha någon man som tjänar pengar. Inte har jag fått ärva något heller så det är väl bara att sitta här med stela fingrar och titta på vykorten och bilderna på facebook och sucka och frysa och tänka att jag i alla fall har skapligt varmt inomhus.


Jag hade ju kunnat vara en av de stackare som sitter och fryser på marken ute och försöker få någon krona till mat. Undrar hur det går för dom hemlösa när det är så här kallt, dom som kanske bara bor i någon bil eller försöker sova i en kall portgång. Ser man på det ska man väl inte klaga på sin lott men i alla fall.


Jag är vinterdeppad nu och kan inte se någon ljusning just nu. Blir väl bättre när temperaturen förhoppningsvis blir bättre. När det är över 20 grader kallt då är livet ett rent helvete.


Dagens ord: Den som hittat på att "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" skulle ha ett saltskott i ändan eller få bo här och bära ved som straff. 


 
 
Göran

Göran

10 januari 2016 10:17

Det där uttrycket är jag övertygad om att det har uppfunnits av finurliga hemmamammor för länge sen för att tvinga ungarna att gå ut då de inte vill p.g.a kyla, regn. blåst, åska, hagel och drivis. Precis som den där andra klassikern att man alltid ska sluta kalaset (gäller bara barnkalas) när det är som roligast. Jag har också en känsla av att det är landets förenade småbarnsmorsor som ligger bakom myten att det är farligt att bada direkt efter man har ätit. Idag vet vi ju att det är gripet ur luften men som barn var jag livrädd för att bada för nära inpå efter maten. Men kanske, kanske så var det nån gång nån förälder som sa så till sina ungar för att få tid att plocka undan efter maten och därefter ha tid att övervaka ungarnas badande. Omtanke alltså.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

10 januari 2016 12:11

En sak är säker.....snart är det vååår . Sakta men säkert. Snart är vintereländet över. Jag kan stå ut, om det är under 10- då är väl vintern helt ok, och man slipper frysa så in i nordens.

Visst är det många som åker utomlands. Men så Äre många som skryter om detta åxo. Själv är jag för hemkär, och har inte alls några resbehov.
Fast vintern är tuff, så tycker jag om alla årstider vi har här hemma.

Nä nu ska jag njuta av lite kaffe , och ett wienerbröd ute är det "bara" minus 15 nu. Känns riktigt behagligt faktiskt
Åsso dina slutord.....kan bara säga , att det ligger en poäng i det du skriver där haha.

Vi närmar oss våren. Det får vi se fram i mot nu. Snart så.

Kramelikram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

10 januari 2016 19:32

Nu släpper kylan, men då kommer snön då... Ska väl komma en del... Vinter deppande inte kul... Det kommer snart en vår :)

http://www.nacka144.se

 
Korpunge

Korpunge

10 januari 2016 21:35

Du käre tid! Ja där såg du ut som en riktig eskimå må jag säga men visst är det ledsamt att när det väl blir lite vinter så går det till överdrift! Nu sitter jag torrt och varmt till i min lilla lägenhet men här gnäller jag att jag måste, innan jag lägger mig, skotta min balkong och då låter ju det fjuttigt i jämförelse *skrattar* Tur att vi går mot vår!
Kram på dig

http://korpunge.bloggo.nu

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

11 januari 2016 09:42

Åh jag sympatiserar med sig såååå mycket! Kunde ha skrivit det där inlägget själv, fast jag inte har lika kallt som du har det.
Men vinterdeppig blir jag extremt varje år, och ett helvete att klara sig själv( eller som jag gjort tidigare levt i en relation som inte var bra)
Det är fan att de ska vara så svårt att leva själv!
Och det där uttrycket om kläder o väder, jag tycker du är riktigt snäll om du bara ger dem saltskott i ändan för det ;-)
Varm Kram till dej!

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

11 januari 2016 10:15

Riktigt skitväder hos dig... och inte mycket bättre här, men inte lika kallt... kallast i Östergötland var Borensberg med - 25 för några dagar sedan... vi hade bara -18. Nu är det slaskväder med nollgradigt och snöblandat regn och från i kväll blir det kallare igen.
Hoppas nu det blir lite mildare hos dig och att du slipper mer snö!
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

11 januari 2016 17:37

Jag vågar mig nästan inte hit nu när vinterdeppet slagit till på allvar. Speciellt när jag är där jag är för tillfället. ;)
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

11 januari 2016 18:44

Det var ett svavelosande inlägg så att det värmde ändå hit :) Jag förstår att du fryser och är förbannad. Jag tycker att du är tuff som håller ställningarna. Önskar att du får komma till Madeira någon gång.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Ruth i Virginia

13 januari 2016 06:10

Vart skulle du åka, om du hade pengar?
Hur mycket behöver du? Jag ärvde lite pengar som
sitter i ett bankkonto i Sverige och gör ingenting.
Skulle vara kul, om jag kunde ge dej en summa för uppvärming.

 
Annika

Annika

13 januari 2016 19:04

Om det är nån tröst vet jag inte men....du bor sååå mycket finare än vad många andra gör. Inte minst på sommaren. Tänk då du går ner och tar dig ett dopp vid sjön och sen en bastu....(Glöm myggen och alla de regniga dagarna) Eller nu på vintern då du kan spänna på dig skidorna utanför husknuten (glöm kylan bara)
Hmmm.... visst håller jag med dig om att det vore inte fel med en resa till solen.
Onsdagskramen

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards