Direktlänk till inlägg 18 januari 2016

JANUARI ÅRETS MEST FÖRBANNADE MÅNAD

Av Anita - 18 januari 2016 10:20

 

Att jag aldrig lär mig att inte göra några planer under januari. Månaden då allt man försöker går på tok. Nog är Kinabror och Jack saknad nu alltid när dom åkt till Skåne.


Visserligen har den värsta kylan gett sig och visserligen har jag haft mycket folk här under helgen. TuppOla, Broder B:s son och hans tre kompisar, AMV och Gubben och till och med Gamle A kom hit en sväng.


Vaknade i morse och insåg att allt jag tänkt skulle gå åt helvete.

Jag är utan mat. Jag är utan medicin. Snön har vräkt ner. Isen frusit fast på skoveln. Dörrarna till bilen har frusit igen och går inte att öppna. Jag som skulle passa på att åka på byn innan hunden Bob kom. Nu verkar alla planer gå åt helsike. Troligen kommer det att ta hela dagen att gå åt att skotta snö.


Januari är året värsta månad och så är det alltid. Jag blir så deppad. Fåglarna ser också ganska sura ut där dom sitter utanför. Igår kom en räv in på gården och en ekorra lever tydligen för den har också kommit hit.


En enda liten järpe sitt utanför. Den gula postbilen kom just. Nej det är att ta och gå ut och fortsätta skotta och ta en kniv och försöka pilla upp åtminstone en av dörrarna till bilen.

 

Fy fan så jobbigt det är.

   

Dagens ord: Får nog byta titel på min blogg. Livet är ett rent elände skulle väl passa bättre.


 
 
Ingen bild

Barbro

18 januari 2016 12:16

Det finns så många bra ordspråk som du kanske kan ta till! Här några exempel:
Efter snö kommer solsken
Bättre och bättre dag för dag (visserligen en sång men ändå...)
Bättre en fågel på tomten än tio i skogen

Ett annat som absolut inte passar in här, men som min mamma sa titt som tätt: Den fattige ska ingen fisk ha. Det stämmer faktiskt rätt ofta.

Idag är det den 18 januari, om bara 12 dagar är det en ny månad. En dag hit och en dag hit.... kanske ett nytt ordspråk.

Pinna på.... du ser det haglar goda råd här.

 
TantGlad

TantGlad

18 januari 2016 12:40

Januari är ingen kul månad. Men vi har snart våren här. Så vi får se fram i mot allt det härliga .

Kram från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Tussilago

18 januari 2016 15:14

Köp låsolja ( en pytteflaska ) på macken. Som du trycker in i billåset.
Finns på macken. Att ta till när låset fryser. Man kan värma nyckeln med lågan från en tändare också och sätta i låset. Om och om igen till det släpper.

 
Ingen bild

Siv

18 januari 2016 16:42

Det är ju attans att du bor så långt bort annars hade jag kommit och hjälpt dej bums. Sänder många varma tankar istället. Kram

 
Göran

Göran

18 januari 2016 19:35

Härmed startar vi JHRF - Januari-Hatarnas Riksförbund. Du och jag blir de två första medlemmarna och även enväldig styrelse. Att hata denna månad räcker som merit för att få vara med. Ger vi den tillräcklig publicitet får vi säkert miljoner människor som vill vara med. Och då kan vi, som grundare, ta procent på medlemsavgifterna. Halva svenska folket borde väl tycka likadant och sen tar vi 100 kr per år av varje medlem. (Det är billigt!) Det blir fyrahundra miljoner kronor in och om vi tar vardera tio procent av det så får vi fyrtio mille vardera. Det borde räcka till att fly landet i januari så länge vi lever och dessutom en bra slant att leva loppan för också. Resten av pengarna satsar vi på forskning för att kunna påverka vädret så vi slipper detta otyg för gott! Eller vad sägs?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

18 januari 2016 20:28

Usch, vinter är ett rent helvete. Jag har det inte alltför kul heller med dieselvärmen som inte funkar och luftvärmepumpen funkar inte helt den heller så det är kallt inne, typ 16 grader. jag tvingas elda med gasspisen och ugnen för att få upp värmen, sover med massa kläder på då jag inte törs ha gasolen på tänd när jag sover.
Har ringt servicetekniker för luftvärmepumpen men de hörde inte av sig som de skulle.
har en vedkamin på gång, men det kommer dröja en par veckor innan den är här ocj installerad.
Frusen Kram från Tezz

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

18 januari 2016 20:36

Januari är en jävla månad. Snart är den tack och lov slut.
Varma kramar!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Staffan H

Staffan H

18 januari 2016 23:11

Man brukar ju tala om "Lagen om alltings djävlighet" men jag har konstaterat att det även finns en lag om alltings ackumulerade djävlighet. Den brukar drabba mig ibland. Nu låter det som om du drabbats rejält av den.

http://staffanhuss.wordpress.com

 
Hillevi

Hillevi

19 januari 2016 07:33

Gårdagen, när du skrev detta, beskrivs av en statistiker som årets mest deprimerande dag (hörde jag på radion) och hos dig stämde det ju, tyvärr. När du fått upp bildörren, (och igång bilen!)så köp sån där smörja för dörrlisterna och häng en trasmatta över bilen, så att den täcker förardörren åtminstone.
Sen skulle jag önska att du vågade köra/ploga med fyrhjulingen, du kan ju köra bil! Vet att du förra året skrev att du inte tordes men ett par lektioner av Kinabror i bra väder... vilken lättnad det skulle innebära för dig.

Ändå måste jag säga att vem, säger vem!!! har en alldeles egen ripa i sitt träd!

http://gyllensilver.wordpress.com

 
Ingen bild

Hillevi

19 januari 2016 07:37

Järpe, skulle det ju vara. Dessa omåttligt skygga fåglar. Jag har en järpevisselpipa men de gånger jag sett skymten av järpar är lätt räknade!

 
Ingrid

Ingrid

19 januari 2016 20:58

Här har vi inte haft några större mängder snö, så snöskottning behöver jag inte gräma mig över, men den evinnerliga blåsten blir jag irriterad på. Det blir bitande kallt även om det bara är ett par minusgrader. Man kan inte vara ute för snor och tårar rinner hela tiden.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards