Direktlänk till inlägg 26 februari 2016

SOLIG MORGON

Av Anita - 26 februari 2016 11:03

Ska vi börja med det positiva kanske. Det är väl ovanligt men vi kör med det till att börja med.

 

I öster kastar solen sina första strålar över gräsmattan och ser jag ner mot sjön står rådjuret och mumsar vid fågelbordet. I blandsäcken för fågelfrön finns det korn och fåglarna äter inte dom. Jo föresten ibland kommer det flockar av domherrar och dom verkar gilla. Annars är det bara solrosfrön som gillas.

 

Så där jag nu kan vi börja med det vanliga gnället. Ser att det är 22 grader kallt och då tänder jag förstås i vedspisen och det gick väl bra. Gick ut och satt på motorvärmaren för jag hade tänkt att fara och handla. Efter ett tag gick det en propp och motorvärmaren och lite andra grejor slutade fungera. Gick ut och drog ur sladden och den var svart i ändarna så troligen är det något fel där.


Veckan har varit lite så där. Jag har egentligen mått ganska dåligt utan att riktigt kunna sätta fingret på varför eller vad. Mest legat och sovit och inte haft någon energi alls. Lite känning av blåskatarr och värk lite här och där. Sovit en hel del.


Onsdag kväll var jag på styrelsesammanträde för Fiskevårdsföreningen och blev bort ganska länge. Upptäckte att jag var äldst och enda kvinnan där men vi hade trevligt. Jag kunde ju berätta en del som dom inte visste om den här byn.  


Sedan igår så var det dags att fara till Kälarne för att hjälpa Fd Grannen med räkningar. Hann inte mer än komma dit innan jag fick världens magsjuka och istället för att åka på vattengympan (man vill ju inte skita i bassängen) så skyndade jag mig hem och tillbringade resten av dagen på toaletten. 


Så idag satt jag mig för att skriva protokoll och upptäckte att min skrivare inte fungerade som den skulle trots att jag har nytt bläck i den. Krånglade med den och fick inte till den. Nu när jag så väl behöver skrivaren när så många möten och papper ska skrivas. Less är ordet.


En sak har jag i alla fall lärt mig av livet. Börjar saker och ting krångla redan från morgonen ska man inte utmana ödet så jag försöker inte ens starta bilen. Försökte öppna dörren men fick inte upp den förresten. Jag stannar hemma och åker imorgon istället för det ska väl bli mildare hoppas jag så jag kan få igång bilen utan motorvärmare.


Tänk vad jag saknar Kinabror. Han har grejor att kolla vad det är för fel på elen och han kan fixa skrivare och han kan skotta snö. Det är en sådan trygghet att ha honom som granne så det är inte klokt. Kom hem snart brorsan. Jag saknar dig. Nu har det ju snöat igen så jag får väl ge mig ut och skotta om det blir lite varmare frampå dagen.


 

Jag måste bara visa er vad jag hittade härom dagen. Tänk så kvinnorna pysslade förr i tiden. Hur kommer man på iden att göra sådan här grytlappar? Dom var ju bara för syns skull och kunde ju inte användas men lite gulliga och originella är dom ju i alla fall.


Annars har jag i alla fall lyckats planta om pelargoner och hämtat rosor ur källaren. Det hade redan börjat komma blad på dom så det står nog inte på förrän dom grönskar. Dessutom har jag fått en tjock frökatalog som man kan sitta och titta på och drömma sig bort till sommaren.

Sedan har jag fått en "Mad"tidning av min barndomskamrat Ninne och inte nog med det. Jag fick ett paket med ett par jättefina stickade torgvantar av min skolkamrat som också skriver en blogg och dom var så fina och sköna och härliga att ha för mina onda handleder. Värmen mitt sura hjärta att jag har så goda vänner. 


Man ska inte glömma det positiva som faktiskt händer men som ni vet är jag ju en riktig negativitetspropp som har en benägenhet att bara se det dåliga och jag blir vansinnig när det tekniska runt omkring mig går sönder och jag inte kan klara av att fixa det själv. Dessutom blir jag vansinnig på mig själv som inte kan det jag vill.

Jag är inte bra på data och på bilar och på snickeri och dessutom är jag så väldigt lat och oföretagsam ibland. Huvudet är fullt av planer och det blir liksom ingenting av det.


Dagens ord:  Börjar det krångla redan från morgonen är det lika bra att ligga lågt för det brukar fortsätta hela dagen annars. 

 
 
Ingrid

Ingrid

26 februari 2016 12:08

Ja, tänk vad det pysslades förr i tiden. Krusade örngottsband, virkade hyllremsor och jag vet inte vad. Fast jag har inte varit med om någotdera, men man har ju sett det hos de äldre generationerna. Förspilld kvinnokraft skulle jag vilja kalla det.
Dina prydnadsgrytlappar är hur som helst bedårande söta.
Hoppas Kinabror snart kommer hem!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Barbro

26 februari 2016 13:09

Ja vad kan man säga. Det verkar inte gå så bra för dej. Det ena före och det andra efter. Har just kommit hem från en lång promenad via Jamtli. Det är så ljust ute och ibland trängde solen igenom och då kunde jag riktigt känna att snart snart kan den värma på riktigt.
Jag pysslar och städar och väntar på att stockholmsdotter med barn kommer på söndag. Dom ska ha sportlov och då hänger jag väl på. Det ska bli jätteroligt.
Håll ut... snart är det vår!

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

26 februari 2016 13:52

Hej!
Håller med Ingrid, förspilld kvinnokraft, det var ett bra ord.
Här är faktiskt ovanligt lugnt just nu, allt rullar på och inget jävlas, inte ens vädret. Men det kan vända fort, så det gäller att njuta så länge de varar.
Kram och hoppas Kinabror snart är hemma igen

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

27 februari 2016 02:41

Anita! När ja läser dina sista rader, inser jag varför jag "fastnat" för dig. Våra själar är så lika i mångt å mycket.
Dock kompletterar ja dig på många områden, som teknik med både bilar å el/data å trä, men klarar inte längre av allt jag kan pga nedsatt syn å då blir jag lika arg som du beskriver😩
Ibland verkar det som om man får dåliga dagar då mycket går åt skogen. I tisdags var min senaste dåliga dag, slog sönder ett dricksglas, fick papperstrassel på min skrivare, som jag inte såg att greja själv, diskmaskinen fick fel på evakueringspumpen å på kvällen ramlade jag omkull med rollatorn efter att den fastnat å gjorde illa mig- har fortfarande ont i ena axeln.
Ett råd: det kan ha varit så att det kommit snö/vatten på kabelsladden, som runnit till kontakten å sedan orsakat kortslutning. Kan också vara att kontakrdonen lossat om du dragit ur kontakten genom att dra i sladden ( Som många gör). Du måste nog be någon (!storfiskarn eller hans pappa) att titta på sladden innan du använder den igen. Kanske dom har en likadan, som du kan låna å få igång bilen. Är inte DataFia bra på datorprylar såsom skrivare?
Vilken fin grytlapp! Den verkar vara virkad.
Kramen på dig.

 
Göran

Göran

27 februari 2016 07:43

Haha! De där prydnads-grytlapparna gav mig flashbacks. Jag har sett såna nånstans för lääänge sen. Troligen i min barndom. Men jag kommer inte på var. Förspilld kvinnokraft skulle jag dock INTE kalla dem. För såvitt jag kan minnas tyckte de som tillverkade liknande saker att det var ett nöje, en avkoppling, en fritidssyssla att virka, sticka, pryda ettkilos kaffeburkar med plastband etc. Att få skapa saker trots att skapelserna inte var nyttprylar. Så jag tror att upphovskvinnan till de där mådde rätt bra medan hon gjorde dem. För att inte tala om när de var färdiga!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

27 februari 2016 12:22

Håller med Göran angående sk förspilld kvinnokraft. Ingrid å Tezz får tänka om å vara stolta p det feminina könets väg,ångar. Det har varit ovinnokraften som i många avseenden hållit uppe vår kültur. Nu verkar det gå utför med kulturen.nlakan ska nye längre manglas, inga broderier, inga krusade band å inga virkade Jylland sätts upp på hemmens hyllor. Det hade vi/jag i min barndom. Det var en prydnad och vittnade om att hemmet där dom fanns, var välskött. Men det var på den tid då de flesta fruar var hemmafruar och hade tid att måna om hemkulturen. Man stoppade strumpor, lagade kläder, strök å manglade å virkade spetsar till lakan. Det var en fröjd att se en nybäddad säng med strukna eller manglade kuddar å lakan med spets- det kändes välkomnande att gå till sängs. Nu när alla yrkesarbetar har man liksom inte tid för hemkulturen. Man bäddar med skrynkliga påslakan, sätter på sig skrynkliga men rentvättade skjortor å underkläder osv. Själv fick jag argumentera åtskilligt hos min biståndshandläggare för att få tid beviljat till strykning av bl a frackskjortor,neftersom jag ofta i olika sammanhang använder min frack.
Nej, Ingrid å Tezz, ni ska vara stolta över vad kvinnor gjorde förr

 
Ingen bild

Bamse31

27 februari 2016 12:26

Ber o

 
Karin

Karin

27 februari 2016 12:34

Kan du maila vad du skrivet till någon, som kan skriva ut det till dig?
Visst kommer man ihåg grytlapparna. Jag tror inte vi hade några sådana i mitt hem, men min gudmor hade. Det livade upp köket lite, och det behövdes i slitet som fanns förr.
Kram på dig!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

27 februari 2016 12:38

Ber om ursäkt på min Apple-IPads vägnar som förvanskat en del av min skrift.

 
Soldansare

Soldansare

27 februari 2016 17:33

Precis sådana där grytlappar hade både min farmor och min mormor. Det fanns en variant också där det bara var en klänning. Som barn tyckte jag att de var väldigt fina, de var ju som dockor.

Vad tråkigt att du är dålig, hoppas att du snart mår bättre. Jag skickar ett fång snödroppar till dig. De har börjat sticka upp i rabatterna här nere i gnällbältet. Svanarna har börjat komma till "svansjön" i närheten av där jag bor. Våren är på väg. Snart kommer den till dig.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anneli

Anneli

27 februari 2016 21:22

Hoppas att du mår bra nu, det är inte alls roligt med maginfluensa.
Fina grytlappar, jag undra om inte min farmor hade såna förr ? Jag har sett nåt liknande i alla fall.
Ha en fin kväll, kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Korpunge

Korpunge

28 februari 2016 16:25

Ja dessa pannlappar har man ju sett här och var och jösses så söta dom är! Fy för magsjukan som härjar här och var!
Här vet jag inte vad som händer och sker med mina pelargoner, får inte alls till dem numera. Antingen känner de av att jag inte mår bra eller så bor jag i en för varm lägenhet eller så är blomjorden inte som förr.
Ha en fortsatt fin söndag
Kram

http://korpunge.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 sept 12:59

I förrgår regnade det över 50 mm och det duggregnade inte utan vräkte ner. Katten Morris klev inte upp på hela dagenJag gjorde just ingenting. Tog bort dynor och kuddar från förstukvisten och lade dom i vardagsrummet att torka innan dom ska läggas in...

Av Anita - Onsdag 22 sept 05:14

  När jag inte somnat och klockan börjar närma sig fem så är det lika bra att kliva upp. Månen lyser in genom sovrumsfönstret och glider över golvet som en lysande boll. Det går inte att sova. Lite värk i kroppen har jag också. Det har gått fler...

Av Anita - Söndag 19 sept 09:36

  Jag hatar gammeldommen.  Jag gjorde ju bara det jag brukar göra varje höst. Visst, det regnade och även om jag hade regnkläder blev jag blöt inpå skinnet när jag försökte gräva upp mina pelargoner och bära dom i tunga krukor ner till växthus...

Av Anita - Onsdag 15 sept 08:24

  Vaknar med att jag har ont i nacken och axlarna. Träningsvärk är det väl skulle jag tro. Dimman ligger tjock utanför.  Tur att jag lade skydd över fuxian igår kväll. Jag hann inte gräva upp den och ta in den igår.   Så var det igår. Undrar...

Av Anita - Måndag 13 sept 11:43

I går regnade det hela dagen men ett duggregn och det var inte kallt. Jag tog på mina nya stövlar och regnkläderna och började gräva upp pelargonerna och sätta dom i krukor som sedan fick stå i växthuset ett tag innan jag tar in dom. Dom är så stora ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se