Direktlänk till inlägg 6 mars 2016

SKRÄMMA SKITEN UR.......

Av Anita - 6 mars 2016 12:47

När jag gick bort till Kinabrors stuga för att öka på värmen och mata fåglar mötte jag en fet och feg ekorre på hans farstukvist och han blev livrädd och kutade uppför väggen under vilt tjatter.


Det har snöat igen och det är rådjurspår överallt. Varje dag kommer dom till fågelbordet, det vill säga, råbocken står i skogsbrynet och håller vakt medan lilla fina honan kommer fram och äter fågelfrö som fallit till marken från fågelbordet. Jag har lagt ut lite äpplen också. Alla ska ha det så bra som det går när det är vinter och snö och kallt.

 


Den här veckan började bra och jag började känna mig lite mer i form efter magsjukan. Har varit ute varje dag så mycket som det gått. Tyvärr blev vattengympan inställd pga trasig bassäng.

Så plötsligt slog förkylningen till så jag har känt mig mör och dålig igen.


Mustachen, Gamle A och Storfiskarna och TuppOla har varit hit och hälsat på.

Igår var jag ju tvungen att ge mig ut och skotta eftersom det snöat igen. Rutten och slak som ett gammalt potatiskal l har jag känt mig. När jag kratat mig bort till Kinabrors stuga gick jag strandstigen hem. Där var det bara ett tunt lager snö. Det blir fort tinat efter stenstränder och rådjuren hade trampat omkring och ätit av fjolårsgräset som började sticka upp.


Bakom strandstugan stod dom båda två och i ett ögonblick stod vi och glodde på varandra och sedan vrålade bocken och dom satt iväg med en väldig fart. Precis som jag skulle vara farlig för någon. Nåja, jag lyckades skrämma både en ekorre och några rådjur och det var väl en ovanlig känsla för ingen brukar vara rädd för mig minsann.


Jag går hem och vilar med katten under filten och en gammal Åsanissefilm som jag sett massor av gånger. Orkade inte mer utan snyter och snyter och hostar och fräser. Ni vet hur det är.


Så idag är det vasaloppet. Det är det enda jag ser på vad gäller idrott. Brukar alltid ha sällskap av Snälle Sven men iår hade han förhinder så jag fick ligga där själv och glo. TuppOla kom en sväng på slutet visserligen.


Ikväll kommer Kinabror hem och det känns skönt Jag har en del saker som jag behöver hans hjälp med faktiskt.

Vad finns det mer att säga. Ska vi klämma till med något positivt kanske. Jo, blommorna i fönstren börjar växa och grönska och bli finare och finare för varje dag.


Frökatalogerna frestar med härliga blomfröer. Tänk så annorlunda man ser på saker. Förr var det sommarkatalogerna med kläder som frestade och dom vill man inte ens titta i nu för tiden. Blomfröer är billigare också och nu finns så mycket dystra kläder. Vad tog dom starka och klara färgerna vägen. Det blir att pryda trädgården istället för att pryda sig själv. Int behöv jag några extra kläder när jag går här i skogen och stökar på. Ingen ser mig ju ändå utom katten och han bryr sig säkert inte ett dugg. Garderoberna är fyllda med gamla paltor som duger gott.


Dagens ord: Bättre skrämma någon än att bli skrämd. 

 
 
Ingrid

Ingrid

6 mars 2016 17:28

Vilken otur att du blev förkyld när du precis återhämtat dig från maginfluensen, men motståndskraften blir väl nedsatt efter en sån pärs. Tur i alla fall att Kinabror kommer hem så att du kan få ett handtag av honom.
Sköt om dig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

6 mars 2016 18:50

Nämen det var väl inge vidare ......vara förkyld inte.
Men det är tur det finns uppiggande saker som en "Åsanisse" film.
Jag är som du.....vissa filmer kan man se hur många gånger som helst bara för att dom är så lättsamma.
Nu får du krya på dig åxo. Tur du får lite behövlig hjälp av kinabror.

Kram vännen.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Emma

Emma

6 mars 2016 22:18

krya på dig söta du. Så sagolikt det låter med rådjuren och ekorren. Sköt om dig nu. Du har säkert timjan eller fänkål eller nån annan bra ört hemma att koka te på. Också oupphettad honung så länge du inte har feber ;) hoppas du mår bättre snart!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

7 mars 2016 07:54

Livet är inte rättvist ... först magsjuka och så förkylning på det - krya på dig!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

7 mars 2016 17:12

Förkylning med feber har mannen haft i förra veckan, men nu verkar han piggna till. Imorgon blir det 92-års kalas, det är min svärmor som fyller år. Ni får gärna komma, sa hon, men ta med er själv vad ni vill äta! Kanske vi köper en liten tårta? Svärmor har fått besked på att hon får komma till ett äldreboende, och det blir bra för henne. Hon är otrygg i sitt hem, med mycket olika hemtjänst personal som kommer i tid och otid.
Skickar upp lite sol, som kan töa bort snön i ett nafs! Bra att Kinabror kommer hem, jag förstår att han är efterlängtad. Både som sällskap och som hjälp. Skönt att ni bor nära varandra. Ska han flytta in i fd grannens hus?
Kramar i massor!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Annika

Annika

7 mars 2016 20:33

I går så fick jag sån lust att göra en utflykt till Birsta och Plantagen. Bara att få gå där och titta på blomskotten och lökarna gör mig på gott humör. Det blev några påsar med frön. Får väl se om jag kommer att gräva ner dem...
Ha det n gott och hoppas på att detta är sista helgen med snö...nu är jag less.
Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Göran

Göran

7 mars 2016 20:34

Vilken underbar bild! Jag är säker på att många, många som slumpar in eller kommer hit med flit avundas din livsmiljö. Vem skulle inte vilja kunna se ut på rådjur istället för betong, fabriker, lagerlokaler m.m.?
Och vilken tur för dessa rådjur att just du finns där och bryr dig om att lägga ut äpplen till dem.
Och du... Bättre vara förkyld nu än till sommaren för då är det ännu värre att bli av med den!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Korpunge

Korpunge

7 mars 2016 21:26

Vilket härligt foto!
Det har gått så mycket konstiga virusar i år så huvaligen men jag hoppas den är på återgång nu och att du också kryat på dig
Kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

7 mars 2016 23:53

Hej på dig

Vad du är underbar som tänker på djuren när det kan vara svårt att hitta mat.
Som jag bor blir det som vanlig fåglar, köpte en stor ställning med plats för 12 olika matare (får jag inte ha på en balkong men ingen säger något.
Ursäkta det var länge sedan jag hälsade på men jag har haft bloggtorka en längre tid, håller mest på med musik nu. Men jag har betalt för ett år till så nu får jag skärpa mig.
Tänker ofta på dig och dina underbara namn du har på dina vänner och tänkte att nu måste jag skriva inte bara tänka.

Hoppas du är bättre nu, själv har jag åkt på en vanlig förkylning, räcker gott och väl. hAR INTE VARIT FÖRKYLD SEDAN BÖRJAN PÅ -71. oops ursäkta capslock, sliter snart bort den tangenten.

Nu hoppas jag du har det bra och jag kommer att komma tillbaka mer igen. Löfte eller hot, du får ta det som du vill

Kram på dig

http://ullsag.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

8 mars 2016 19:27

Usch, din stackare som är sjuk. Hoppas du kryar på dig snart. Här njuter vi av Pilsnerboxen som jag fick i julklapp. Mycket Thor Modeen, där. Jag föredrar nog honom framför Åsanisse om jag ska vara ärlig. Men man blir på så gott humör av gamla svartvita filmer.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards