Direktlänk till inlägg 16 mars 2016

GUMMAN TÖ KÖR VÅRSTÄDNING

Av Anita - 16 mars 2016 08:51

Så plötsligt börjar det töa. Mullret av skotrar blir helt plötsligt tyst och så på söndagen blev det den stora pimpeltävlingen på sjön med dom där riktiga storfiskarna som kommer från hela landet.


Istället för ljudet av snöskoter är det nu ljudet när man borrar hål. 70 personer som går omkring och borrar och borrar. 

Jag går skoterleden över sjön bort till "Mitt ljus i mörkret" där fiskarna håller till. Kinabror kommer på skotern efter ett tag.

 

Det ska stekas hamburgare och kokas kaffe för det är klart att dom blir hungriga när dom kommer i land. Vi stannar och pratar och jag får träffa en av mina facebookbekanta som sköter om tävlingen. Äter hamburgare, pratar med bekanta och obekanta, klappar hunden Gösta och hans tjejkompis.


Så kommer dom iland. Släpar på halva kassar med fisk.

 

Nu ska det mätas in och vägas.

 

Oj, bara efter en stund är det berg av fisk. En del riktigt stora abborrar fick jag med hem och så har vi fått en härlig middag med panerad abborre. Inte dumt alls.

All den här fisken kommer att glädja både djur och människor och det är så bra att det fiskas upp lite småfisk. Efter att tävlingarna har börjat så har det blivit bättre fiske här i sjön och större fiskar.


Så åkte jag med Kinabror hem på snöskotern för ni ska veta att det är rätt så långt över sjön och speciellt nu när det töar så det blir mjukt i spåren och subbigt att gå.


Hemma väntar katten Morris på mig. Han har en förmåga att vilja sitta på skrivbordet när jag skriver men som tur är så ger han sig inte på tangentbordet som min förra katt gjorde.

 

Så blev det då måndag och det började molna på och det droppar och rinner och tinar och jag är väl glad för det som längtar efter våren men samtidigt så tycker jag att det vore roligt att dom som kommer till Påsk skulle få ha en fin is så dom kan vara ute och pimpla och grilla vid sjön och ha en härlig vårvinter och inte en is full med vatten och tinande snö.


Frampå förmiddagen kom Gamle A och hade med sig sågen och tumstocken och satt igång att göra två fågelholkar till mig och nog märker man skillnad. Det gick i ett huj och tog inte hela dagen som det gjorde för mig. 

Jag stekte kolbullar och Kinabror kom och vi satt och åt.


Så åkte vi till Kälarne för att lämna lite skrot på sopstationen och jag skulle handla lite påskägg som skulle bli pris på långfredagens pimpeltävling.  Det är mycket på gång nu.


Det var sol i morse men blåser och nu börjar det molna på. Jag har äntligen fått fingrarna ur arslet och bytt mina röda gardiner i kammarn till vita. Blommorna frodas på fönsterbänkarna och växer för varje dag nu när solen kommer till och väcker allt som sovit hela vintern.


För att gnälla lite så hörde jag idag att det är rika godsägare och bankmän som gömt sina pengar utomlands för att slippa skatt och dom blir inte åtalade. Dom får frivilligt betala in skatten. Det skulle vara någon fattig skit det. Då hamnade man väl i kurran direkt

Så ska det dras in på sjuka människor och på arbetslösa och pensionärer.


Dagens ord: Det är minsann skillnad på skit och pannkaka och jag tillhör absolut kategorin skit.







 
 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

16 mars 2016 11:35

Du tillhör verkligen inte skit! Det är fuskarna som gör ;( Däremot är det skillnad på folk och folk tydligen. Kassörskan som stjäl 300kr ur kassan blir av med jobbet och döms säkert till villkorligt och böter, medan direktören som förskingrar miljonbelopp får fallskärm, stort avgångsvederlag och ett nytt fint jobb.
Skönt hur som att våren är på gång.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

16 mars 2016 11:40

Så härligt att våren börjar nalkas även i dina nejder. Det var fasligt så mycket fisk det drogs upp på pimpeltävlingen. Tänk så roligt det måste ha varit att sitta där och få napp den ena gången efter den andra. Förr pilkade vi torsk och då var det så gott om dem att det bara var en fråga om hur många man behövde. Det verkade finnas obegränsat. Annat är det nu!
Hoppas att du får en fin onsdag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

16 mars 2016 12:49

Häftigt med pimpeltävling och det var inte dåligt med fisk heller - så bra att du fick några fina abborrar!
Verkligen irriterande hur det skiljs på folk och folk! Betala in skatt frivilligt ... hm, skulle nog inte tro att de gör det!
Hoppas våren fortsätter sin framfart hos dig nu!
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

16 mars 2016 19:47

Kort på död fisk har jag alldrig förstått mig på.....well well...Man ska väl inte förstå allt heller.

Men din katt Morris är urgullig. Vilken charmör han är, och så fin och snäll han verkar.

Nä nu får du Ha det gott. Själv är jag dö-slut. Tur fjärrkontrollen ligger nära till hands haha.

Kram till dig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Anneli

Anneli

16 mars 2016 21:28

Smyger in o önskar en fin kväll, sov gott när det blir dags. kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

17 mars 2016 18:41

Stekte kolbullar idag

 
Ingen bild

Bamse31

17 mars 2016 18:45

För första gången i mitt liv har jag lagat å ätit kolbullar... Med hemlagad lingonsylt. Det smakade bra!

 
Karin

Karin

17 mars 2016 19:07

Nystekt abborre låter gott! Fick Morris smaka? Minns att jag fick nystekt makrill i Bohuslän, som smakade himmelskt. Nu blir det mest fryst fisk från COOP. Det duger det också.
Nu dröjer det inte så länge tills du har vår på riktigt.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Annika

Annika

17 mars 2016 19:40

Såå roligt att pimpla. Undrar just om vi kommer ut på nån fisketur innan det bara blir vatten på isen. Det tinar nåt så ininordens och dessutom blåser det idag så det blir ännu mer fart. Men det gör inget för jag sitter heller med ett metspö och drar upp Abborre. Ha nu en fin slutkläm på den här veckan. Kramelikram (just nu har det börjat regna här)

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Anneli

Anneli

18 mars 2016 01:26

Tack så mycket för gratulationen. Jag hade en jättebra födelsedag.
Hoppas allt är bra med dig. Nu ska jag försöka sova igen. Ha en trevlig helg. Kram ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards