Direktlänk till inlägg 22 april 2016

SAKTA SAKTA KOMMER VÅREN ETT STEG I TAGET

Av Anita - 22 april 2016 08:22

 

När jag vaknar klockan fem på morgonen och inte kan somna om då tror jag att jag fått något fel i skallen så morgontrött som jag brukar vara. Läste ett tag och steg upp och drack kaffe och tittade på lite bloggar och sedan gick jag ut i skogen.

 

Tittade på bäcken och på mina träd. Lyssnade till fåglarna och gick bort till Kinabror och hämtade hunden Jack.

 

Den här tiden när snön är bort men marken inte blivit grön kan man se mycket på marken.

Man kan se rester efter gamla stigar man trampat som barn, Rester av sommarladugården och Alfreds gamla eka. Man kan se rester efter barnens kojor uppe i träden, grishuset som nästan rasat ihop och en massa skrot som ligger lite här och var i skogen. Man gjorde ju så förut. Slängde burkar och gamla trasig saker lite överallt.

Rester av gamla gärdsgårdar och jag minns smultronställen och doften av kor och blöt svart jord och tänker att jag hade en härlig barndom här bland vättar och tomtar och djur och blommor.


Hem igen och så kom Kinabror och Mustachen och vi satt och pratade och fikade och lät tiden gå till ingenting viktigt. Fast tänker man efter är det väl nog så viktigt att umgås.


 

Vissa saker tycker jag är riktigt kul.

Vet ni att det växer sly och vide överallt och tänk så mycket man kan använda till. Man kan hägna in blomrabatterm

bygga en liten damm med blommor runt och göra hagar.

 

Så jag gjorde det. Fixade och donade lite i trädgården och sly finns det gott om.


En sak till hände den dagen. Slamtömmaren kom och i sista minuten fick jag se att han var på väg att tömma vattenbrunnen och inte slaskbrunnen. Vilken tur att jag var hemma och hann stoppa honom. En skitig slang ner i vattenbrunnen skulle inte varit något vidare.


Så kom en blåsig och iskall dag men jag tog på vinterkläderna och Jack och jag rensade diken och bäckar.

 

Vilken underbar hund han är. Älskar att jobba med att dra upp ris ur bäckarna och gräva och dika och han ger sig aldrig. Vi har trevligt han och jag minsann.

Kinabror har fullt upp med att städa i sitt nya hus och jag rensar heller bäckar än städar även om det skulle vara nödigt med en vårstädning hos mig också men det skiter jag i. Våren ska njutas.


En stund på trappan hos Kinabror och en kopp kaffe. Han har sol hela dagen på sitt hus så där blir det varmt och skönt att sitta ute.

Jag tog en tur till Kälarne för att hjälpa fd grannen med räkningar och så var den dagen över.


 

När man ska till med loppisen fattas många grejor och även Kinabror saknar en massa så hastigt bestämmer vi oss för att åka till Birsta, det stora hemska handelsområdet i Sundsvall.

Nere på näsbottnarna var det massor med tranor och andra fåglar. Dom mellanlandar alltid där för att äta lite innan dom drar vidare. Synd att jag inte har en kamera med objektiv så jag kunde ta fina bilder men ni ser väl i alla fall

 

Oj så mycket rondeller det är i Birsta. Jag hatar rondeller och skulle aldrig i livet fara dit och snurra runt i virrvarret där. Det tog några timmar att handla det vi skulle ha och sedan åkte vi och hälsade på Faster G och vi hade sådan tur att våra två kusiner var där hos henne och vi åt smörgåstårta och sällskapade och hade en riktigt trevlig eftermiddag.


Det blev sena kvällen innan vi kom hem och jag har sovit väldigt dåligt inatt. Fullmånen håller på och stör hela tiden och idag ser det grått och mulet ut. Tar ett tag att packa upp allt jag handlat och sedan är det dags att göra den vanliga fredagsturen ner till Hammarstrand och handla och äta på Hotellet. Känns som om det troligen blir en innedag sedan.


Dagens ord: Att lata sig är en rättighet både för människor och djur.

 
 
Annika

Annika

22 april 2016 11:26

Lata mig är precis vad jag gör idag. Ja visst finns det mycket fantastiskt i skogen att upptäcka och inte minst nu då det är vår. Kul att du hann få en bild på Tranorna innan de drar vidare.
Ha nu en fin helg. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Göran

Göran

23 april 2016 07:18

Gillar slutordet! Lättjan har ett oförtjänt dåligt rykte. Lättjan är uppfinningarnas moder, brukar jag säga!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

23 april 2016 14:47

Eftersom jag åker till birsta tid och otid så är jag vän vid alla dessa rondeller och vet exakt hur jag ska köra , för att komma till...

Umgås är viktigt, och även om man inte pratar om nåt speciellt....så är det viktigt att umgås med vänner , nära och kära.

Nä nu måste jag lata mig då jag nyss kommit hem från en liten "bilutflykt" till Holm. Tänk så trött man kan bli av att köra bil.

Ha det gott och kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

23 april 2016 19:12

Håller med dig om det där med städningen. Hellre möter jag våren än städar. Det är faktiskt ganska mycket jag hellre gör än städa, så det är inte så där jättetjusigt här hemma måste jag väl erkänna. Men vad är det man vill komma ihåg när man ligger på dödsbädden: Att man har städat oerhört mycket eller allt annat kul man har gjort istället?

Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

25 april 2016 08:43

Tidig morgonpromenad i skogen ... underbart! Jag flätade lite blomstöd för några år sedan - nu fick jag lust att göra det igen - tack för inspirationen!
Hoppas våren kommer med lite mer värme snart!
Gillar dina slutord :)

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards