Direktlänk till inlägg 12 maj 2016

GÖKEN GAL

Av Anita - 12 maj 2016 20:13

Göken gal i sydväst.

Södergök är dödergök.

Västergök är bästergök.

Då må det betyda att den här sommaren blir ömsom vin ömsom vatten. Alltså, bra och dålig om vart annat så då blir det väl som vanligt då. Alldeles normalt.


Nu har magsjukan gett sig efter allt tjafs så igår kväll kände jag mig hungrig och maten smakade gott. Smaken är ett viktigt sinne det också och det märker man när man inte velat ha mat på några dagar.

Nu är aptiten ok och vädret är ok.

 

Gamle A röjer sly. Kinabror städar runt huset och så blir det ju en pratpaus lite då och då.

Datafia kommer och vi sitter i hammocken och gungade lite fridfullt och fikar och pratar och luften är ljummen

'  

Mellan björkarna lyste vitsipporna och fåglarna kvittrade. Katten Morris skiter i min blomrabatt. Hunden Jack bråkar med en rutten stubbe. Det är liksom mysigt.


Nu sks jag äntligen städa och laga mitt växthus. Det är fallfärdigt så det krävs massor med plast, tape och diverse annat för att få det i skick en sommar till. Det skulle nog fortfarande vara "Sveriges fulaste växthus" men vad sjutton. Det fyller sin funktion och det är väl det viktigaste. Don efter person kan man ju säga. Jag är inte så fin jag heller.

Förr lagade jag sprickor med ull men fåglarna stal den så nu är det hopknycklade plastpåsar som gäller Det blir så bra så.

 


En gång gjorde jag ett försök med att plantera en vinranka. Skulle vara snyggt om den hängde ner från taket var tanken. Den dog. Paradiset Fisksjön har ju inte något vidare klimat för sådana förlustelser men istället kom det upp en planta av svartvinbär alldeles av sig själv.  Den har jag bundit upp i taket och den blommar och doftar så fint och visst kan väl klasar av stora svartvinbär likna druvor lite. Man ska ju inte se misslyckade i allt så det blir nog bra det också.


Den här tiden brukar jag bära ut dom gamla stora pelargonerna till växthuset för att dom ska vänja sig vid svalt ett tag innan jag planterar dom i dom stora järngrytorna men man varnar för frost så dom få stå inne i stugvärmen ett tag till

 

gyckelblomsterna har i alla fall fått komma ut ur jordkällaren och växa på sig lite grann innan dom kommer ut. Snart nog blommar dom och gör så hela sommaren.


Ja, det var en helt vanlig majdag i paradiset Fisksjön och det var väl inte så spännande men allt behöver inte vara spännande här i världen. Ganska skönt när det inte händer så mycket för händer det något är det mest bara något tok som magsjuka skadade tummar och knän och pest och elände.


Dagens ord: Apropå vindruvorna, om det inte alltid blir som man tänkt kan det bli skapligt bra ändå.


 
 
Karin

Karin

12 maj 2016 21:00

Nu ska jag vara först att kommentera denna gång:-))
Så skönt att magsjukan är över, det tar några dagar, men sen brukar det rätta till sig.
I vårt samhälle hör jag sällan göken, men åker man till närmsta "skog" några km bort så hör man göken desto mer där. Där finns mest lövskog, men det får duga som skog på den skånska slätten. Gulsippor är det gott om i den skogen.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

12 maj 2016 23:19

Här har jag ännu inte hört någon gök, men jag är lite lomhörd när det gäller gökgalande. Hör du göken? frågade Åke. Nej, sa jag. Det måste du göra! Nej jag hörde ingen gök trots att han hörde den. Det är ett lågt dovt ljud och det snappar mina öron inte upp.
Härligt med våren hos dig nu. Här har snart alla vårblommor blommat över, för vi har väldigt torrt just nu.
Ha en Glad Pingst!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Åke

Åke

13 maj 2016 11:12

Gök hit och gök dit, den enda man kan lita på är kaffegöken :) Jag tror bestämt sommaren knackar på där är uppe i skogarna :)
Passa dig för frosten, än är det inte säkert :(
Men så bra att sjuka magen stabiliserat sig :)
Trevlig helg! Trots att vädrets makter inte visar sig på styva linan...

http://www.nacka144.se

 
Ann

Ann

13 maj 2016 14:08

Hej Anita!
Jag tycker det låter så skönt när det går sin gilla gång! Jag mår alltid så gott när helgen närmar sej och inget är planerat utan det får gå sin gilla gång och man stökar på hemma! En liten William ska vara hos Farmor och farfar i eftermiddag till imorron, bara så där, så här ska vi bara ta det lugnt!!Kram så hörs vi! Ann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

13 maj 2016 19:22

Vad skönt att du mår bättre! Tror nog att du har ett riktigt fint växthus, personligt och mycket du, precis som allting annat verkar vara i din trädgård. Visst får man vara glad åt det som växer. Bland buskarna på vår altan växer en fin liten lönn som slagit rot alldeles av sig själv. Har inte riktigt hjärta att ta bort den, den bor ju där.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

14 maj 2016 15:23

Alltso blir sommaren lite halvdann....Men så är ju svensk sommar.
De dagar solen skin uppskattar man.
Det låter så mysigt hos dig med allt det vardagliga. Men det är sånt som det är kul att läsa om. Inget toköverdrivet...bara som livet är liksom.

Ps...Tycker ditt växthus är fint jag, och fin tycker jag åxo du är....både på insida å utsidan.

Tack SNÄLLA för din kommentar idag. Jag blev så glad ska ru veta. Det kändes så uppriktigt.

Varma kramar.....å hopps att du slipp Ha någon mer magsjuka på ett tag. Int Äre roligt mä sånt dära inte.

Kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Göran

Göran

16 maj 2016 10:52

Har du tänkt på att... den enes tröstergök är ju den andres dödergök? Det beror ju helt på var du befinner dig. Och vad säger man om den gök som befinner sig norr om en själv? "Norrgök är..." Näää, jag vill inte ens gissa! Får nog hålla med "Åke" en bit ovanför att... Lita du på kaffegöken!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Äppelblom

Äppelblom

17 maj 2016 13:17

Hej där uppe i vårt avlånga land! Ser att du har det bra - förutom magsjukan då. Det är ett otyg och det är många år sedan jag hade det. Nyår 1981 - alltså ganska länge sedan, men jag minns det väl eftersom jag var gravid då med vårt 3:e barn.
Göken har jag inte hört ännu och det är konstigt - brukar alltid höra den i mitten på maj.
Idag för 41 år sedan var det Pingstafton och då nedkom jag med vårt första barn - en gosse. Det blev 3 barn till sedan - de är 40, 35 och 28 år nu och har gett oss 7 fina barnbarn.
Har ni avverkat VÅRSKRIKET ännu - ni brukar ju göra det?
Må så gott bästa bloggvän och kram på dig!
Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards