Direktlänk till inlägg 2 augusti 2016

SOMMAREN FINASTE DAG

Av Anita - 2 augusti 2016 20:41

 

Fredagen var den sista dagen Sonen och Fjällan var kvar här hos mig. Vilken tur dom haft med  fint väder nästan alla dagar.


Jag tog ledigt från loppisen och tillbringade dagen nere på bryggan tillsammans med Datafia och Tina och vattnet var sagolikt, 24 grader varmt.

 

Så kom Broder Björns fru och lille Liam. Hunden Jack och Liam lekte i vattnet så vattnet stod som en fontän omkring dom.

 

Så härligt vi hade där nere och så kom Sonen och Fjällan ner för att bada för kanske fjärde gången den dagen.

 

Sonen är minsann inte solbrun men han tål ju inte solen så han får akta sig.

Vi tjejer har fått lite färg i alla fall.

 

Så gick dagen med sol och bad och kaffe och prat och när det var dags att gå upp till husen grillade Sonen hamburgare och jag vattnade blommorna. Sonen tittade på mig och sa: Vilket bra liv du har mamma som går omkring här och vattnar och visst är det sant men........


Så lördag morgon åkte dom tillbaka till Skåne och kvällen innan hade Sundsvallsborna åkt och Kinabrors Son med familj.

Katten Morris den dumma rackarn som inte ens fattat att han är kastrerad letade efter Sundsvallsbornas katt Gosan. Så gick han vilse på skogen och hittades en kilometer bort hos Broder Björn. Det var bara att hämta honom och han var så förskräckt att han sov 24 timmar i gungstolen.


Så var det slut på finvädret och gråmulenheten spridde sig in i mitt hjärta. Det var kyligare än på länge.

Började tänka på allt som inte blivit gjort. Veden som är oklyven. Det vita på huset som inte blev målat. Båten som aldrig kom i sjön. Bryggan som inte blev byggd. Bilen som inte är lagad.


Loppispengarna som jag skulle roa mig för som gick till tandläkaren och medicin. Vad billagningen kommer att gå på vågar jag inte ens tänka på.

Nåja man får väl ta ett problem i taget. Det är jobbigt att inte ha bilen och behöva låna bil när jag måste iväg någonstans.


Så mycket jag ville göra men utan pengar kan man inte göra så mycket. Jag har inte råd att bjuda mina vänner på mat och fest och det var ju så roligt Man blir liksom lite utanför.


Nåja jag får väl leva på de dagar som var som i fredags. Leva på att jag kunde flyta omkring och titta på molnen i det blå och känna vattnet mot kroppen och visst går det att leva utan båt och brygga men knappast utan ved och bil.


Trädgården är i sin fullaste blom och sockerärtorna och morötterna är klara och nypotatisen smakar underbart med en klick av smör och bären börjar mogna runt omkring mig så vem är jag att klaga......men nog vore det roligt att ha råd att åka någonstans någon gång och få ny inspiration.

'

Dagens ord: Tyvärr kan man inte leva på frisk luft och bär men man behöver lite pengar också.  Den som säger att pengar inte har någon betydelse skulle vara utan ett tag fick dom se. Spark i aslet skulle dom  ha.

 
 
Soldansare

Soldansare

3 augusti 2016 19:49

Jag är som du och tänker på allt jag inte hunnit med. P brukar tjata på mig att jag ska göra tvärtom och tänka på det som blev av. Så försök att tänka på att du har varit och dansat, utflyktat och badat, öppnat loppisen. Men lätt är det inte. Istället för att tänka på att jag faktiskt suttit på altanen och skrivit tänker jag på att jag borde ha suttit där oftare.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

6 augusti 2016 12:31

Dagens ord ger jag full pott. 10 poäng.

Visst behöver man pengar, om man ska kunna göra något, för nästan allt kostar ju.......utom frisk luft och vacker natur då.

Kan du inte ha ett knytkalas? Alla tar med sig nånting. Det kan bli trevligt.

Så skönt ni ser ut att ha där hos dig . På sommaren bor du i en liten idyll vad jag förstår.

Ha det gott vännen.
Ps. Tycker om dina mysiga inlägg och din blogg.

Kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Korpunge

Korpunge

6 augusti 2016 14:07

Ja dom där slantarna dom kan ställa till det men du får baka nån go kaka i stället och bjuda på. Det är gott nog det med dessa sommardagar och härliga bilder bjuder du på också. Själv har jag inte tagit ett dopp denna sommar.. Jag är så fjantig så *hehe*
Ha en fortsatt fin sommar nu och ha det gott

http://korpunge.bloggo.nu

 
Göran

Göran

7 augusti 2016 13:45

Du har sååå rätt i slutordet. Men märk väl att de som oftast säger det där med att "pengar är inte allt" är de som alltid själva haft tillräckligt eller mer... Den som aldrig varit utan eller måstat vända på varje slant ser ju inte problemen heller!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

7 augusti 2016 22:10

Åh, så härliga sommardagar! Så skönt att ha badplatsen så nära! Mina morötter kom aldrig upp, (jag hann väl inte rensa ordentligt ;)) men några stackars ärtskidor har vi åtminstone så lillan kan gå och knapra. Men nä! Själv försöker jag tappert ignorera betydelsen av pengar, även om jag just nu har det bättre ställt än någonsin, men det gör mig så förbannad att det ska vara så himla viktigt med pengar, det är ju bara de fattiga det drabbar! Klockan och pengarna är de två sämsta uppfinningarna jag vet. de som har ohejdat mycket pengar kan snyta sig i det en fattig skulle leva länge på. Vi begär inte mycket, men en bil kan väl en människa få ha råd till, och tänder... Hur fördelas det här i världen? De som har makten över ekonomin är ju helt ute och cyklar...
Ha det bra Skogsnuvan! Än är det sommar kvar :) tänk på alla fina minnen du samlat :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
online paper editing service  - edit-ing.services

online paper editing service - edit-ing.services

15 augusti 2016 17:12

Family is the best thing in the world. Having time together is the best time.

http://edit-ing.services

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards