Direktlänk till inlägg 8 augusti 2016

SOLIGA DAGAR

Av Anita - 8 augusti 2016 07:32

Inte nog med att bilen, båten och jag är lite trasiga nu är kameran trasig också precis när det finns så mycket fint att fotografera.

Nåja några bilder blev det i alla fall.

 

Torsdagen var det fint väder och AMV och jag klyvde upp den sista veden. Vi badade bastu på kvällen och i sjön var vattnet varmt och skönt.


Fredagen fikade Broder B och frun hos AMV i hennes sommarstuga och dom plockade blåbär. Eftersom det var fredag så for hela gänget till Hammarstrand för att äta på hotellet. Vi blev en hel del folk. Det var Broder B med fru, Datafia med Gubbe, AMV och Kinabror med sin kompis Peter och så jag.


Frampå eftermiddagen spelade gubbarna biljard och jag skulle göra mig iordning för DANSEN. Då gick strömmen så jag fick tvätta mig i sjön istället för att duscha men det gick väl bra det också fast jag blev lite frusen.


Så åkte min skolkamrat M och jag till Gerålund. Så roligt det var. Jag träffade gulliga Susanne och en hel del gamla danskavaljerer och nu har jag tränat till mig så jag fick inte ens ont i benen. Synd bara att det var sista dansen. Jag har bara dansat fyra gången i sommar och det är för lite, aldeles för lite.

Några timmars sömn och nya äventyr väntade.

Kinabror, Peter och jag for iväg på marknad till Fugelsta. Fugelsta är en liten by som ligger långt in i skogen.

 

Fint väder, mycket folk, massor med mat att handla. Jag köpte paltbröd och korv. Naturligtvis skulle vi äta kams. Det har vi inte gjort på hela sommaren och vad är en sommar utan kams. Tror inte att Peter tyckte att det var så gott.

 

Så drog vi vidare till Hunge där TuppOla och Fjällan har sommarstuga på ett fint ställe alldeles där ån rinner ut i sjön.

Vi hann fara en sväng på en mysig loppis också. Vi hann bada i sjön. Det var långgrunt och sand och fint och sedan blev det dags att krypa ner i badtunnan och där satt vi och surrade och skrattade och det blev mest lite tok.


I båthuset hade dom dukat långbord och surströmmingen var god och stämningen lika så.

 

Utanför glimmar vattnet så fint i solnedgången och vi satt där länge länge. Jag sov över i AMV o Gubbens husvagn och sov som en stock.


Så blev det söndag och vi drack kaffe och gubbarna tog ner en rutten flaggstång och sedan for vi till ett annan ställe i skogen. Där var någon form av gammalt bilmuseum och det var bilar och allt möjligt överallt. Hemöver frampå eftermiddagen.

 

Hemma igen och plocka upp lite grejor och sedan for jag iväg och plockade lite smultron och så till Kinabror för att äta middag.

Efter det hade jag blivit bjuden till prästerna så då drog jag dit och där var också StockholmsAnders och Stockholmskarin. Några timmar där och sedan cyklade jag hem rätt så trött efter flera dagars vimlande hit och dit.


Ibland funderar man på vem man är. Är man en givmild och snäll människa eller är man en egoist. Skulle jag trä upp smultron på strå och ge till gamla StockholmsKarin eller till Fd Grannen eller skulle jag sitta här i kvällningen och smörja i mig alltihopa med vispgrädde. Nåja det valet var ju inte svårt. Varför skulle jag inte få skämma bort mig för en stund.

 

Gott var det, riktigt riktigt gott.


Idag ska jag få lämna in bilen för lagning och så är vi Kinabror och jag bjuden till Sundsvallsborna på tårta så den här måndagen kommer nog att gå fort den också men nu är det mulet och grått ute och Katten Morris är sur för att han fått vara ensam hemma och det gillar han inte.


Dagens ord: Ibland måste man vara snäll och skämma bort sig själv lite grann och inte bara alla andra.

 
 
Ingrid

Ingrid

9 augusti 2016 11:18

Så intensiva dina somrar är!
Du gjorde helt rätt som njöt av smultronen själv. Det är dig väl unt!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
paper-writing.services

paper-writing.services

15 augusti 2016 17:10

Poppies are great! The colours of the summer! Taking pictures are my hobby.

http://paper-writing.services

 
essay writing service reviews

essay writing service reviews

5 oktober 2016 11:14

Fantastic summer trip description. Trips especially family trips gave us a memorable experience for us. It the best occasion of reunion and enjoyment.After reading this post i would like to conduct this type of trip.

http://essaywriting-servicereviews.com

 
works for me good writes agency

works for me good writes agency

11 februari 2018 22:15

write more often their posts, I really have a lot of control, thank you for your help!

http://essay4me.net

 
http://essaywritingservices.org/blog/term-paper-wr

http://essaywritingservices.org/blog/term-paper-wr

12 september 2018 11:16

There was an old museum of cars, and everywhere there were cars and everything that is connected with this science and it looks very interesting.

http://essaywritingservices.org/blog/term-paper-wr

 
admission article for school

admission article for school

3 mars 2019 08:50

Outside, the water glows so beautifully at sunset, and we sat there for a long time because there is an opportunity to get complete relaxation in such places.

http://https://customcollegeessays.com/blog/school-admiss

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards