Direktlänk till inlägg 25 augusti 2016

LINGON, DE BÄSTA BÄR SOM FINNS

Av Anita - 25 augusti 2016 08:15

Så kom en ny vecka och måndagen for jag iväg en sväng och jobbade. Medan jag var där ringde Datafia och undrade om jag ville följa med en sväng till Östersund och så klart jag ville det. Nu när jag stängt loppisen har jag lite mer frihet att göra impulsiva grejor. Dessutom kanske det var bra för ryggen att vila den en dag..


Vi åt lunch i stan och gick i lite affärer. Nu har dom plockat fram höstkläderna. Som jag förstod så var det dystra färger, grått och svart och brunt och trist. Jag förstår inte varför vi ska ha mörka dystra kläder när det är höst och vinter och man verkligen borde spraka i fina färger för att bli på bättre humör. Nåja, det är ju bra för mig för då behöver jag inte bli frestad.

På något underligt vis så gick hela dagen innan vi kom hem.


Tisdagen åkte Kinabror och jag till Fd Grannen och hjälpte till med pappersjobb och sedan skyndade vi oss hem för solen sken och det var lingonplockarväder minsann.

 

Oj så mycket lingon och så stora och fina och röda. Jag har aldrig sett maken till bär. Man fick nästan bärnoja.

 

Jack är en hejare på att plocka bär han också men han äter upp dom eftersom. Bäst gillar han hallon och blåbär men lingon slinker också ner.

Varmt blev det när solen gassar på kalhyggen och Jack och jag gick en sväng ner till sjön.

Den fina stranden med kallkällan. platsen som enligt sägnen är en gammalt stenåldersboplats. Pappa hittade en stenyxa vid källan när han var barn så det kan väl stämma kanske.


Jag begriper mig inte på folk. Här ligger det massor med ölburkar, gamla oljefat och flaskor och plastpåsar och skräp. Varför lämnar man det här när man kunnat släpa hit det så borde man orka släpa hem skiten också. Jag blir riktigt förbannad. Vilka jäkla grisar.


 

Nåja hinkarna blev ganska fort fulla och vi satt oss och fikade för fika ska man alltid ha med när man är i skogen. Inget smakar så gott.


Så var det bara rensa kvar och det går lätt när bären är så torra och fina och det är ett rent nöje det också.

 

Kinabror åkte hem för att koka sylt men jag frös in mina bär. Det ska så småningom bli lingondricka. Sylt har jag fortfarande kvar.

så plockade jag lite krusbär och så var den dagen borta och fort gick det.


 

Igår hade jag minsann storvulna planer. Jag skulle klippa gräs och börja slänga in ved i vedboden men vaknade med att ryggen gjorde ont som attan så troligen var det inte så bra att plocka bär innan den var bra. Så det blev inte så mycket gjort minsann. Jag låg på spikmatta och satt i solen på verandan och tog någon liten promenad bort till Kinabror och inte så mycket mer. Han hade gjort ris och wok och en jättegod gurkinläggning till det som verkligen smakade kina.


I dag ser det lite si och så ut. Tror att det regnat inatt och molnen är svarta så det blir nog en dag av vila idag också.


Dagens ord: Lingon och potatis passar till allt.

 
 
Sanna

Sanna

25 augusti 2016 09:25

Åh jag bara måste iväg och plocka lingon till veckan, den här veckan har rullat på otroligt fort med en massa att göra...men i helgen är det dags för kurs.
Nyss varit ut i trädgården och plockat groblad, skall bli olja till framtida salva. =)

http://www.krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Sanna

Sanna

25 augusti 2016 09:51

Åh tack snälla rara du <3 Mailar dig senare <3
Nyfiken fråga...tyckte jag såg Carina Högberg på ett par utav dina foton, eller ser jag galet? Min far är gift med hennes dotter Cenita... =)
Tack <3 Du känns nära mitt hjärta också <3

http://www.krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

25 augusti 2016 11:11

Oj, så mycket lingon. Vi har lingon i sommarstugan men inte de mängderna.
Blåbär däremot har vi haft mycket av.
Du undrade om uppträdandet som jag ska göra.
PRO:s ukulelecirkel som jag leder, ska ha speluppvisning i Malmö Folkets Park, och vi ska vara förband till Siw Malmkvist!!! Jag tror att jag svimmar, och är SÅ nervös!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansare

Soldansare

25 augusti 2016 20:30

Åh, jag tycker också om lingon. Men jag vill ha dem råa och inte som sylt, bara äta rakt av som de är. Tack för ditt fina kominne på min blogg. Det låter så idylliskt. Numera kan man ju åka på kosläpp på olika gårdar som ett slags "event" på vårarna men det verkar vara så mycket folk att trängas med så jag har inte varit iväg.
Hoppas ryggen blir bättre snart. Du får nog ta dig en ledig dag emellanåt, du som far och flänger så.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

25 augusti 2016 20:35

Håller med att lingonen är bäst att frysa in i lagom stora påsar. Då är det ju bara att ta fram och göra rårörda när man rullat köttbullar eller gjort fläskpannkaka eller kolbullar.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

26 augusti 2016 14:43

Lingon är verkligen härliga bär, och lingonsylt MÅSTE man bara ha. En del rätter går inte att äta utan lingonsylt. Lever t ex är helt otänkbart utan den härliga sylten till.
Hoppas att ryggen snart blir bättre. Plocka bär var nog ingen ljus idé när den inte är helt kurant. ;)
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards