Direktlänk till inlägg 31 december 2016

SNART NYTT ÅR IGEN

Av Anita - 31 december 2016 11:45

Så gick då år 2016 och nu väntar ett nytt år inpå knuten. Nyårsfirandet blir en lugn tillställning med Mannen. TuppOla och jag. Består väl mest av att äta god mat och se på tv. Inget rafflande alls.


Det har väl varit ett rätt bra år ändå.

Jag har varit rätt frisk. Jag har inte behövt frysa och pengarna har räckt till mat även om dom inte räckt till några längre resor eller större utsvävningar.

 

Jag jobbade hårt med att få till min loppis och det tog nästan en månad. Visst fick jag ihop lite pengar så pass att jag hade råd med att fara på dans några gånger.


Närmare bestämt blev det 5 ggr på hela sommaren och det verkar bli mindre och mindre för varje år tyvärr.

 

Det har inte varit så mycket fester i somras. bara två surströmmingsskivor och så påsken förstås då jag som vanligt har påskmiddag för en massa människor människor. Hos AMV i Bräcke var vi i våras och karlarna såg på gammellbilar.

 

Så fyllde Datafia år och det firade vi med att åka till en fin gammal gård utanför Hassela och äta lunch.

 

Fint väder var det den dagen och när vi kom hem så passade vi på att inviga Kinabrors nya hus. Där finns ett jättekök där man lätt fick plats över 20 personer.

 

Nu har jag egentligen kommit i oordning. Ska väl gå tillbaka till våren då. Det var naturligtvis en del pimpling ute på sjön och på andra sidan sjön vid "mitt ljus i mörkret" var det storfisketävling med eliten bland fiskare.

 

På påsken hade vi en liten egen pimpeltävling men jag minns inte vem som vann.'


Så i maj åkte jag till Bollnäs för att hälsa på Lekkamraten och hans fru och dom tog med mig på en massa kul.

 

Vårskriket gjorde vi förstås i våras också.

 

Både Kinabror och jag har förstås haft besökare i sommar. Sonen och fjällan var här i flera veckor. Dom hade tur med vädret och kunde bada varje dag och grilla och köra fyrhjuling och sitta på verandan och mysa. Dom har inte större fodringar än så.

 

Vi har verkligen badat ovanligt mycket för det har varit varmt i vattnet men mycket broms.

 

Så kom Kinabrors äldsta dotter och son till midsommar och i juli kom Lekkamraten, frun och min nya vän Karin hit några dagar och vi for runt och tittade på allt som man inte tittar på när man bor här.

 

En solig fin dag kom min tremänning och hennes man och hundarna och vi hade en helt underbar solig sommardag tillsammans.


Jag hade sådan tur med veden. Mustachen kom med vedmaskinen och Kinabror och han fixade veden på ett nafs Jag behövde bara stapla.

 

Annars har det gått framåt på gården sedan Kinabror köpte huset på samma gård. Slyn bortröjd på åkrarna och gräset klippt och röjt och uppsnyggat överallt. Nya diken grävda och det är bara början. Det blir nog väldigt bra så småningom.


Vi har varit på auktion nere i byn som vanligt. Vi har varit på en hel del marknader och några konserter. Moster och jag har varit på lapptäckesutställning och lite annat . Vi har varit på barndop när Broder B:s barnbarn döptes.


Det här med det andliga har legat på is. Min trolltrumma är trasig och inga meditationsgrupper har vi haft heller men jag och I-M var till Kaxås på mässa och det var en rolig dag fast det regnade som sjutton hela tiden.

 

Jag och en av mina trumbyggarvänner har kokat salva.

 

Klart att vi har plockat massor med bär och syltat och safta och så kantareller förstås. Bakat tunnbröd förstås och så har jag som vanligt varit och serverat på sommarcafe och kokat gröt till alla åkare en dag före jul.

 

När man ser det så här se verkar det ju som jag gjort en hel del men själv har jag känt att jag inte gjort så mycket under det här året.


Det oväntade kan hända även mig. en näst intill karlhatare. Jag som sedan länge bestämt mig för att jag aldrig mer skulle bo med någon man för att dom ställer alltid till det för en och är mer till besvär än glädje.

Så far jag och Datafia till Täfteå på dans som vi gjort de sista tre åren och där mötte jag ett par ögon och plötsligt fann jag mig ha en man i huset och vara sambo igen. Nu är tiden att ta en sista chans i kärlekens lotteri och någon gång i livet ska man väl våga ta en risk även om det varit nitlotter förut.


Så vi två har ju hunnit med lite grann. Vi har varit på två julbord och en konsert med Doug Seegers.


AMV och Gubben är också pensionärer nu och har varit här rätt mycket i år och det känns fint att umgås med dom

känns ju väldigt bra. Att ha en vän som man haft sedan man gick i skolan är inte alla förunnat.

 

Jag och Mannen var ensamma på julafton.

 

Längtar till sommaren och blommorna gör jag förstås.

När ett nytt år kommer så ska man se framåt och tro på att det blir bättre och bättre. För mig har det nog blivit så de sista åren. Det är det enkla man får glädjas åt. Att man bor där mycket är gratis att uppleva och att man har mat för dagen och varmt inomhus och en bil som knatar sig fram och vedboden full med ved. Visst kunde man önska sig mer men man vet aldrig vad som händer när det händer. Rätt vad det är så händer det. Du vinner pengar eller en ny kärlek står framför din dörr.


Dagens ord: Att ge nyårslöften är bortkastad tid, man blir bara besviken på sig själv när man inte lyckas hålla dom.

 
 
Ingrid

Ingrid

31 december 2016 14:37

Vilken trevlig årssammanfattning du gjort. Det är trevligt att gå tillbaka och se vad som egentligen hänt och hos dig måste det med Mannen var det största. Jag önskar er all lycka!
Ha en trevlig nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anneli

Anneli

31 december 2016 18:02

Önskar Dig Ett Gott Nytt År kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

1 januari 2017 07:46

Så fin sammanfattning på året som just passerat!
Önskar dig och mannen ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

1 januari 2017 13:10

Önskar dig och Mannen ett riktigt Gott Nytt År.

Kramkram fina

http://tantglad.bloggo.nu

 
Korpunge

Korpunge

1 januari 2017 17:10

Men gudars vilket härligt blogginlägg med härliga bilder!
Jag bara älskar din blogg. Jättefint! Hos mig har julen varit lugn och fin. Har inte gjort några större utsvävningar förutom att sonen kom hem och firade jul med oss alla.
Ha en fin fortsättning nu på det nya året som jag hoppas ha börjat bra hos dig
Kramis

http://korpunge.bloggo.nu

 
Göran

Göran

2 januari 2017 06:43

Ja, där ser du! "Plötsligt händer det!" Grattis till er båda och god fortsättning på 2017 också förstås! Satte mig ett slag just hemkommen från sista nattskiftet. Ska varva ner lite innan jag kryper till kojs.
Det där med samboskapet bär ju med sig en fördel till, har du tänkt på det? Om man är två blir både boende, mat och det mesta lite billigare per person så kanske ljusnar även ekonomin en aning!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

2 januari 2017 10:48

Du bor så himla fint. Visst hinner man med mycket under ett år. Tur att vi har foton och vår blogg som hjälper oss att minnas. Ha nu en riktigt god fortsättning på detta nya år som vi inte vet så mycket om...som tur är...Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Sanna

Sanna

2 januari 2017 22:13

Det ser ut som du har haft ett riktigt fint år <3 Gott nytt år till dig med <3

SV: Tack <3
Mm ja energi har jag väl inte alla gånger, men är grymt envis så får oftast saker gjort på så vis...idag har jag haft en "slappar dag", bara gjort det nödvändigaste, virkat, kikat på data/tv, mm...gör gott i en ond kropp <3

Sköt om dig <3
Kram
Sanna

http://krimskramsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

3 januari 2017 22:14

God Fortsättning på det nya året!
Vi har tillbringat nyår i sommarstugan, men ska åka hem imorgon.
Öppnar min blogg igen när jag har kommit hem.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards