Direktlänk till inlägg 11 april 2017

SÅ KOM TRANORNA

Av Anita - 11 april 2017 14:44

 

När skatan for kom tranorna. Jag tycker synd om dom för vad ska dom äta när snön knappt är borta mer än fläckvis.

 

En landade nere vid sjön och gick omkring och skrek så hjärtknipande och ångrade säkert att den inte stannat söderöver ett tag till.


Igår kväll kom stormen och regnet upphörde. Stormen fick huset att skaka och det ven och pep och det var omöjligt att sova. Att det var fullmåne gjorde det inte bättre. Jag brukar ju gå ut en sväng när det är fullmåne men i den här stormen var jag tvungen att stanna inne och alla mörka tankar for som fladdermöss i min skalle. Jag hatar storm.


Igår var det fullt ös. Sonen och Fjällan kommer ju imorgon och jag bäddade deras rum och städade och tvättade mina sängkläder och bytte där. Jag åkte till Kälarne och hälsade på Fd Grannen och fixade hans deklaration.

Jag skrev protokoll till Fiskevårdsföreningen och jag tog fram lite påsksaker.

 

Jag har tagit fram påskkärringen (den som tokskrattar lite då och då när hon vill)


Jack och jag har gått en sväng i skogen och plockat björkris och tittat oss omkring. Jag saknar min gamla kamera som gick sönder. Det blir inte fina bilder med mobilen tyvärr.

 

Inte finns det så mycket att fotografera heller den här tiden och inga blommor har slagit ut.

 

Jag hittade i alla fall ett litet fint blåsippsblad men det lär dröja länge innan det slår ut några blåsippor inte ens en knopp såg jag.


Jag har fått en soffa som Tuppola kasserat och den är betydligt skönare än den jag haft förut.

 

Jag har aldrig köpt en soffa fast jag snart är 70 år utan fått andras kasserade soffor men det är helt ok. Värre är det med sängen som är från slutet av 1800-talet.


Imorgon åker Kinabror och jag till Östersund för att hämta Sonen och hans Fjälla vid flyget. Det ska bli roligt att träffa dom för jag har inte sett dom sedan i somras.


Dagens ord: Aprilväder kan man aldrig lita på.

 
 
Ingen bild

Bamse31

12 april 2017 00:55

Hur i helskotta kan du få så fina bilder på tranor som kommer flygande över dig. Det spelar ingen roll vilken kamera du har, du hittar hittar ändå så fina motiv,trä stackars tranorna går ganska hungriga och dom skulle säkert äta överblivna potatisar ifrån din potatiskällare som du iallafall tänkt kasta bort. Någon föreslog att du skulle bjuda in på dom på kaffe och det tyckte jag var fyndigt . Du bjuder djur alla på kaffe.

Jag blev förvånad att höra att du låg i en gammal 1800 tals säng det är alltså en säng som jag använder när jag var barn med trä botten och utan du fjädrar vad jag förstår och du ligger alltså på en madrass sk bolster bolster, som vi hade efter gammalt även jag. Dom var sköna och jag tror de var bra för ryggarna istället för de gungande fjäder sängar man har nu, som man bara sjunker in i

Roligt att du får hem grabben och hans Fjälla så du får lite sällskap. Jag tyckte synd om dig när du låg där som du berättade och var orolig när stormen ven i knutarna. Hade jag haft möjlighet så skulle jag varit hos dig så du fått lite sällskap så att du hade känt att du inte var så ensam.
Kramen.

 
Anki

Anki

12 april 2017 06:51

Härligt vårtecken med tranorna ... men visst är det lite synd om dem.
Trevligt med besök över påsken!
Önskar dig en Glad Påsk!

http://https://ankisbildblogg.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

12 april 2017 15:52

Så trevligt att du får hem sonen till helgen. Hoppas att ni får en fin storm- och snöfri helg.
Om vi inte skulle stöta på varandra i morgon, passar jag på att önska en riktigt Glad Påsk!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards